Pfizer: Βίντεο όπου κατηγορείται ότι μεταλλάσσει σκόπιμα στελέχη του κορωνοϊού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο κρυφό βίντεο το στέλεχος της εταιρείας φαίνεται να ισχυρίζεται ότι ο κορονοϊός ξέσπασε στο εργαστήριο της Γιουχάν από λάθος!

Βίντεο, που αναρτήθηκε στα social media, και στο οποίο φέρεται ένα – κατά δήλωσή του- στέλεχος της Pfizer να ισχυρίζεται  πώς η εταιρεία μέσω  της διαδικασίας γνωστής ως «Κατευθυνόμενη Εξέλιξη» δημιουργούσε σκοπίμως μετάλλαξη στελεχών του κορωνοϊού για να επωφεληθεί, από μελλοντικά εμβόλιαmRNA, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και θεωριών «συνωμοσίας» κυρίως στις ΗΠΑ.

Τα αποσπάσματα του βίντεο. προβλήθηκαν από υψηλής ακροαματικότητας εκπομπή του Fox News, προκαλώντας και ερώτηση του γνωστού Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο στην εταιρεία.

Ο Jordon Trishton Walker, που αναφέρεται ως ο διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης, Στρατηγικών Επιχειρήσεων και Επιστημονικού Σχεδιασμού mRNA της Pfizer,  μίλησε σε δημοσιογράφο του Project Veritas για το σχέδιο της Pfizer για τα εμβόλια COVID.

Ο Walker δηλώνει επίσης στο βίντεο ότι ο COVID είναι μια «ιερή αγελάδα κέρδους» για την Pfizer για αρκετό χρονικό διάστημα στο μέλλον.

«Ο τρόπος με τον οποίο [το πείραμα] λειτουργεί, είναι ότι εισάγουμε τον ιό σε πιθήκους και τους  βάζουμε να μολύνουν ο ένας τον άλλον, συλλέγοντας πληροφορίες», είπε τονίζοντας στον δημοσιογράφο» : Μην το πεις σε κανέναν. Υποσχέσου ότι δεν θα το πεις σε κανέναν.

Τι απαντά η Pfizer

Η Pfizer εξέδωσε ανακοίνωση στις 8 το βράδυ της Παρασκευής, αλλά δεν αναφέρθηκε στο βίντεο του Project Veritas ή στο ρόλο του Walker στην εταιρεία.

“Κατά τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του εμβολίου COVID-19 της Pfizer-BioNTech, η Pfizer δεν έχει πραγματοποιήσει έρευνα για την απόκτηση κέρδους, μέσω προγράμματος κατευθυνόμενης εξέλιξης. Σε συνεργασία με τους επιστήμονές μας, έχουμε διεξάγει έρευνα όπου ο αρχικός ιός SARS-CoV-2 έχει χρησιμοποιηθεί για την εξαγωγή της πρωτεΐνης spike από νέες παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία» αναφέρει μεταξύ άλλων.

“Το εν λόγω πρόγραμμα διεξάγεται μόλις οι αρχές δημόσιας υγείας εντοπίσουν μια νέα ανησυχητική παραλλαγή. Η έρευνά μας παρέχει έναν τρόπο να αξιολογήσουμε γρήγορα την ικανότητα ενός υπάρχοντος εμβολίου να προκαλεί αντισώματα που εξουδετερώνουν την εντοπισθείσα παραλλαγή. Στη συνέχεια, δημοσιοποιούμε τα δεδομένα μέσω επιστημονικών περιοδικών με αξιολογήσεις από ειδικούς και τα χρησιμοποιούμε ως ένα από τα βήματα για να καθορίσουμε εάν απαιτείται επικαιροποίηση του εμβολίου”.

Η δήλωση της Pfizer, ωστόσο, αναφέρει ότι “σε περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων, όταν ένας πλήρης ιός δεν περιέχει γνωστές μεταλλάξεις κέρδους λειτουργίας, ο ιός αυτός μπορεί να τροποποιηθεί ώστε να καταστεί δυνατή η αξιολόγηση της αντι-ιικής δραστηριότητας σε κύτταρα”.

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι “πειράματα επιλογής ανθεκτικότητας in vitro πραγματοποιούνται σε κύτταρα που επωάζονται με SARS-CoV-2 και nirmatrelvir στο ασφαλές εργαστήριό μας επιπέδου βιοασφάλειας 3 (BSL3) για να εκτιμηθεί κατά πόσον η κύρια πρωτεάση μπορεί να μεταλλαχθεί ώστε να προκύψουν ανθεκτικά στελέχη του ιού”.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)

naftemporiki.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ