Η Σακελλαροπούλου «καρφώνει» τον Δένδια για τη μη πρόσκληση του Ρώσου Πρέσβη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν έλαβε πρόσκληση ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρεί Μασλοφ, από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την πρόσφατη εκδήλωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για το Διπλωματικό Σώμα. Ήταν μία ενέργεια που επικρίθηκε σφόδρα, καθώς στη συγκεκριμένη εκδήλωση καλούνται οι διπλωματικοί εκπρόσωποι όλων των χωρών στην Αθήνα. Κοινώς, οι διπλωμάτες όλων των χωρών με τις οποίες η Ελλάδα διατηρεί διπλωματικές σχέσεις.

Η μη αποστολή πρόσκλησης στον Ρώσο πρέσβη είναι πρωτοφανής και δεν συμβαδίζει με την πάγια διπλωματική τακτική να καλούνται οι πρεσβείες των χωρών με τις οποίες η Ελλάδα δεν έχει καλές σχέσεις ή θεωρούνται ακόμα και εχθρικές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι ο Τούρκος πρέσβης είχε προσκληθεί κανονικότατα, την ώρα που η ηγεσία της χώρας του απειλεί την Ελλάδα με βομβαρδισμό, γιουρούσι και εισβολή. Ενώ η χώρα του συνεχίζει να κατέχει παράνομα την Κύπρο και να διαπράττει εθνοκάθαρση στο βόρειο τμήμα της.

Μετά την κατακραυγή για την συγκεκριμένη ενέργεια, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξαναγκάστηκε να απαντήσει μέσω τον προσφιλών της «διαρροών» (Καθημερινή). Η Πρόεδρος λοιπόν ισχυρίζεται πως η σχετική εισήγηση για την μη πρόσκληση του Ρώσου πρέσβη, είχε γίνει από το υπουργείο εξωτερικών!

Παρά το ότι ο Νίκος Δένδιας σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, δεν είχε ιδέα για την συγκεκριμένη κίνηση…

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε ποιος λέει αλήθεια και ποιος λέει ψέμματα. Στην προηγούμενη διαμάχη πάντως της προεδρίας με το υπουργείο εξωτερικών αναφορικά με την παρασημοφόρηση του Ιάσωνα Αποστολοπούλου, αποδείχτηκε πως η Σακελλαροπούλου ήταν αυτή που έλεγε ψέματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ