Εκτοξεύτηκε η Pfizer: Στα 100 δις τα έσοδα το 2022

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O κορονοϊός και τα εμβόλια εκτόξευσαν κυριολεκτικά τα έσοδα της Pfizer. Ειδικότερα, τα έσοδά της έφτασαν τα 100 δισ. δολάρια εκ των οποίων τα 57 δισ. προέκυψαν από τις πωλήσεις των εμβολίων.

Όπως αναφέρει το CNBC, Το εμβόλιο αντιπροσώπευε 37,8 δισ. δολάρια, μόλις 3% από το 2021, των συνολικών πωλήσεων της Pfizer, καθώς η ζήτηση για τα εμβόλια επιβραδύνθηκε. Αλλά οι πωλήσεις της blockbuster αντιιικής θεραπείας της αντιστάθμισαν αυτή την εξασθένηση, εκτινάσσοντας τα 18,9 δισ. δολάρια το 2022, το πρώτο πλήρες έτος που το Paxlovid βρισκόταν στην αγορά.

Οι συνδυασμένες πωλήσεις της Pfizer από το εμβόλιο Covid και την αντιιική θεραπεία της απέφεραν πέρυσι περισσότερα έσοδα από ό,τι είχε σε συνολικές πωλήσεις το 2019, προτού η πανδημία μετατραπεί σε παγκόσμια κρίση που σκότωσε περισσότερους από 6,8 εκατομμύρια ανθρώπους και αναστάτωσε τις παγκόσμιες αγορές. Αυτά τα αποτελέσματα δεν θα επαναληφθούν φέτος.

Πάντως για το 2023 αναμένουν μείωση εσόδων πάνω από 30% καθώς οι πωλήσεις των εμβολίων αναμένεται να πέσουν σημαντικά.

Πλέον η Pfizer και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Άλμπερτ Μπουρλά στρίβει το… καράβι της Pfizer προς εμβόλια κατά του RSV και τα φάρμακα για τις ημικρανίες.

ieidiseis.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ