Αυτοπαγίδευση Συριζα για τα μνημόνια συνεργασίας με τα Σκοπια η απόφαση του να απέχει απο τις ψηφοφορίες στη βουλη;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 28-05-2022 διαβάζαμε στην έγκυρη Καθημερινή: Τα μνημόνια που έχουν υπογραφεί με τα Σκοπια στο  πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών θα κατατεθούν προς κύρωση στο ελληνικό Κοινοβούλιο «όταν το εθνικό συμφέρον και το πρόγραμμα της Βουλής το επιτρέψουν», ανέφερε χθες ο κ. Ν. Δένδιας στην Ολομέλεια, γεγονός το οποίο φαίνεται να ενισχύει την αίσθηση πως ο συγκεκριμένος χρόνος επικύρωσης δεν θα είναι άμεσα και πιθανώς όχι πριν από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας μίλησε για ορισμένα προβλήματα που εντοπίζονται στα Σκόπια, ως βασικές αιτίες καθυστέρησης της κύρωσης των μνημονίων εκ μέρους της Αθήνας: «Υπάρχουν ζητήματα όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών: όσον αφορά τα σχολικά βιβλία, τα εμπορικά σήματα, τις επωνυμίες και την άρση της προσπάθειας των Σκοπίων  να εμφανιστεί ως διάδοχο σχήμα της αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Υπάρχουν ακόμη προβλήματα σε αυτά. Καταβάλλεται μια προσπάθεια από την άλλη πλευρά, με τεράστιες αντιδράσεις της δικής τους εσωτερικής αντιπολίτευσης, η οποία τηρεί μια απολύτως αντιπαραγωγική στάση». Σημείωσε, πάντως, ότι η Ελλάδα «παρέχει κάθε βοήθεια που μπορεί στα Σκοπια, όπως και στην Αλβανία, για να διευκολυνθεί η ενταξιακή τους πορεία, βεβαίως με τις γνωστές αιρεσιμότητες στις περιπτώσεις και των δύο χωρών».

Και τωρα ας έρθουμε στο σημερα: Ο Συριζα αποφάσισε αποχή απο όλες τις ψηφοφορίες στη βουλη εκτός απο αυτή που θα αφορά την πιθανή απαγόρευση του κόμματος του Κασιδιάρη.

Δηλαδή οταν η κυβερνηση φέρει προς ψήφιση στη βουλη τα συγκεκριμένα μνημόνια συνεργασίας με τα Σκοπια ο Συριζα τι θα κανει; Δεν θα παει στη βουλη για να τα ψηφίσει; Θα πάμε σε εκλογες με τον Συριζα που εφερε την Συμφωνία των Πρεσπών και αναγνώρισε τα Σκοπια σαν Βορεια Μακεδονία να μην ψηφίζει την ολοκλήρωση της συμφωνιας που ψήφισε μόνος του το 2019 διαλύοντας την συγκυβέρνηση Συριζα-Ανελ; Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα μιλάμε για ιστορική αυτοπαγιδευση του Συριζα με την απόφαση του να απέχει απο τις ψηφοφορίες στη βουλη.

kalinda

ΔΗΜΟΦΙΛΗ