Μουράτ Καραγιλάν: «Δεν κατάφερε τίποτε το τουρκικό κράτος πολεμώντας τους ήρωές μας»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Μουράτ Καραγιλάν, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του PKK, δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Stark TV» ότι το τουρκικό κράτος προσπαθεί έχοντας  μια ιδέα και όραμα να καταλάβει τα επιτεύγματα του κουρδικού λαού, επιτίθεται στο Νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) από το 2015 έως σήμερα.

«Το 2022, ο εχθρός ήθελε να καταλάβει πλήρως την περιφέρεια Ζαπ, αλλά ο εχθρός δεν μπορούσε να καταλάβει ούτε μια θέση ανταρτών στη δυτική θέση Ζαπ, έπρεπε να επιλέξει ένα σημείο για τον εαυτό του και να αποσύρει όλες του τις δυνάμεις σε αυτό το σημείο. Εμείς το ονομάζουμε αυτό το σημείο FM. , δηλ. πίσω από το χωριό Ζεβέ. Υπάρχει μια κοιλάδα στους πρόποδες του όρους Χακάρι, με θέα στο Αμέντι (στα νότια).

«Το τουρκικό κράτος θέλει να αναπτύξει τις δυνάμεις του εκεί. Έχει φτιάξει δρόμους και έφερε τανκ. Θέλει να αναπτυχθεί εκεί. Έχουν καταλάβει τρεις λόφους, αλλά είμαστε κι εμείς εκεί. Οι σύντροφοί μας είναι εκεί Αυτό είναι το μέρος όπου θέλει το τουρκικό κράτος να εδραιωθεί, αλλά οι σύντροφοί μας δεν τους το επιτρέπουν. Έχουν γίνει εμπόδιο μπροστά τους. Τώρα πολεμούν εναντίον αυτών των συντρόφων με όλα τα είδη όπλων. Προς το παρόν έχουν αποτύχει, θέλουν απλώς να κρατηθούν εκεί, αλλά δεν μπορούν».

Για το ανατολικό Ζαπ είπε: « (ο τουρκικός στρατός) Δεν κατάφερε να κάνει τίποτε εκεί. Δεν μπορεί να το καταλάβει, αλλά, θέλει να φτιάξει μια αλυσίδα δίπλα στο Avashin στον Sheladze. Υπάρχει ένα βουνό που ονομάζεται  όρος Mamrash.

  Έχει αποσυρθεί εκεί από το Kura Zharo, στο Dund και την κορυφή Kura Zharo σε πολλά σημεία, στην περιοχή Saja σε πολλές περιοχές, και τώρα έχει ρίξει όλο του το βάρος στη γραμμή δίπλα στο Αβασίν.

Γίνονται μάχες στο χωριό Τσάμτσο και Σίντα. Υπάρχουν βουνά γύρω από τα δύο χωριά. Οι μάχες συνεχίζονται σε αυτά τα βουνά.

«Κοίτα, έχουν κλείσει εννιάμισι μήνες μέχρι τώρα (σημ. οι τουρκικές επιχειρήσεις άρχισαν μέσα Απριλίου 2022). Πέρασαν 290 μέρες τι θέλει να κάνει το τουρκικό κράτος; Θέλει να δημιουργήσει μια αλυσίδα από το Μαρβάνις,  Βαρχάλε, Τσάμτσο, Σίντα και πίσω από τον Σελάντζε, αλλά οι αντάρτες δεν του επιτρέπουν να εγκατασταθεί στο Τσάμτσο και Σίντα και τα περίχωρα του Σελάντζε.  

Το τουρκικό κράτος επιτίθεται στο κάστρο Τσάμτσο με τανκ, ελαφρά όπλα και παντός είδους όπλα εδώ και 290 μέρες. Οι ήρωες εκεί αντιστέκονται και δεν θα τους επιτρέψουν να εγκατασταθούν. Η μέγιστη απόσταση που πλησίασαν στο βουνό ήταν 400 μέτρα.

«Σήμερα, αγόρια και κορίτσια Κούρδοι πολεμούν έναν ιστορικό πόλεμο με μεγάλη αποφασιστικότητα. Καλούμε τον λαό μας, ιδιαίτερα τον λαό μας στο Νότιο Κουρδιστάν, να στηρίξει αυτούς τους ήρωες και να μην τους αφήσει μόνους. Στήριξη παντού για να κερδίσει αυτή η ιστορική αντίσταση», δήλωσε ο Καραγιλάν.

Rojava News

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ