Η Δαμασκός ζητά άμεση βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα μετά τον ισχυρό σεισμό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Συρία απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να «απλώσει ένα χέρι βοήθειας» για να τη στηρίξει μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα, με επίκεντρο τη γειτονική Τουρκία, προκαλώντας χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες και τεράστιες καταστροφές.

Το  συριακό Υπουργείο Εξωτερικών και Ομογενών αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Η Συρία απευθύνει έκκληση στα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών, τη Γενική Γραμματεία του Οργανισμού, τις αρμόδιες υπηρεσίες και ταμεία του, τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και άλλους εταίρους ανθρωπιστικής δράσης από διεθνείς κυβερνητικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις να απλώσουν χείρα βοηθείας και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες που καταβάλλει η συριακή κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της καταστροφής του σεισμού».

Σεισμός 7,8 βαθμών έπληξε τη νότια Τουρκία και τη γειτονική βόρεια Συρία τη Δευτέρα, σκοτώνοντας χιλιάδες ανθρώπους στις δύο χώρες και προκαλώντας σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις και από τις δύο πλευρές.

Με τη σειρά του, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες είπε σε δήλωση ότι ομάδες των Ηνωμένων Εθνών βρίσκονται στο έδαφος στην Τουρκία και τη Συρία για να αξιολογήσουν τις ανάγκες και να παράσχουν βοήθεια στον απόηχο του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα.

Ο Γκουτέρες πρόσθεσε: «Βασιζόμαστε στη διεθνή κοινότητα για να βοηθήσει τις χιλιάδες οικογένειες που επλήγησαν από αυτή την καταστροφή, πολλές από τις οποίες έχουν ήδη απόλυτη ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιοχές όπου η πρόσβαση είναι πρόκληση».

Erem News Arabic

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ