Τουρκία: Από τον σεισμό ο διάδρομος του αεροδρομίου του Χατάι χωρίστηκε στα δύο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αδερφή του Σύρου πρωθυπουργού, μαζί με 11 παιδιά και έναν εγγονό, έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε το σπίτι της στη Χάμα ως αποτέλεσμα του σεισμού στο Καχραμανμαράς της Τουρκίας, αναφέρει η συριακή Shaam Times.

 Επίσης, το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ikhlas» σε βίντεο έδειξε τις ζημιές στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου Χατάι ως αποτέλεσμα του σεισμού στην Τουρκία, ο οποίος επεκτάθηκε στη Συρία και σε άλλες γειτονικές χώρες, τα ξημερώματα της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023,

 αφήνοντας πάνω από 1600 νεκρούς και  χιλιάδες τραυματίες σε ξεχωριστές περιοχές των δύο χωρών, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές τόσο της Τουρκίας όσο και της Συρίας.

Μια μεγάλη ρωγμή  άνοιξε στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου Χατάι, στη νοτιοανατολική Τουρκία, και χωρίστηκε σε δύο τμήματα και μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε σε αγωγό φυσικού αερίου, τη Δευτέρα, στην επαρχία Χατάι, εξαιτίας του πρωτόγνωρου ισχυρότατου σεισμού.

Στον αγωγό φυσικού αερίου που διασχίζει το χωριό Τουμπούγκαζι εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δύο σημεία αφού φέρεται να έσπασε ο αγωγός από τον σεισμό στο Καχραμανμαράς.

Σε δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Σουλεϊμάν Σοϊλού κατέστησε επίσης σαφές σε δήλωση σε δημοσιογράφους ότι το υπουργείο του ανέβασε τον συναγερμό στο τέταρτο επίπεδο και αυτό σημαίνει έκκληση για διεθνή βοήθεια.

Μετά τις δηλώσεις του Σοϊλού, η τουρκική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης δήλωσε ότι ο σεισμός των 7,8 βαθμών ήταν καταστροφικός όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και στη Συρία.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ