Ο Μπλίνκεν να μην τολμήσει να εκβιάσει την Ελλάδα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχουν πλέον ξεκινήσει οι αναλύσεις και δειλά δειλά οι προβλέψεις περί του τί μέλλει γενέσθαι στην γείτονα Τουρκία, την μετασεισμική. Μιας Τουρκίας αλυσοδεμένης στα θελήματα, και στις βουλές του Ερντογάν. Ενός Ερντογάν που είχε απωλέσει την πλειοψηφία προεκλογικής προτίμησης του λαού πολύ πριν τους σεισμούς. Κατά πόσο μάλλον μετά την καταστροφή, και την , για πρώτη φορά, ακρόαση λαϊκών αποδοκιμασιών στο πρόσωπό του. Η χρονική συγκυρία υπήρξε προς αυτόν αδυσώπητη, αφού η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, είναι αδύνατον να συνέλθει μέχρι τις εκλογές, όσον γενναία και αν φανεί η από το Ισλάμ βοήθεια, συν την όποια άλλη.

Η δε επιθυμία του πρόκλησης θερμού μεν «ειρηνικού» δε επεισοδίου, με την Ελλάδα προκαλούσα αυτό, δεν δείχνει να προκόβει. Η Σουηδία παρά το ότι ήδη έτρεξε να ανακοινώσει αποστολή χιλιάδων κατοικιών που θα ανακουφίσουν εντός ολίγων μηνών ίδιες χιλιάδες οικογένειες που ζουν στις σκηνές, έλαβε ως απάντηση ένα ακόμα βέτο ένταξής της στο ΝΑΤΟ, διότι ο Ερντογάν προφανώς έκρινε πως οι η εκπλήρωση των όρων που ο ίδιος έχει θέσει, και όχι η Τουρκία, θα τον βοηθήσουν εκλογικά περισσότερο από τα σπίτια στέγασης αστέγων, αποβλέποντας, σε τί άλλο (;) από το να τα πάρει και τα δυό, δείχνοντας στον λαό του το πόσο πολύ «Τούρκος» είναι!

Ολα αυτά θα αρχίσουν από Δευτέρα να φαίνονται από την εκεί επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Άγκυρα ή όχι, λόγω της μή προβλεπόμενης, μέχρι τώρα, συνάντησης αυτού με τον Ερντογάν, δείχνοντας έτσι την άρνηση του Τούρκου να αποσύρει την υποψήφιότητά του από τις επικείμενες εκλογές, εφόσον αυτό του ζητηθεί, μαζί με οτιδήποτε άλλο.

Η ειρηνική διευθέτηση των Ελληνοτουρκικών διαφορών που προανήγγειλαν οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών, και υπό την κόνιν των σεισμών, θα κριθεί στο αεροδρόμιο της βάσης Ιντσιρλίκ, τόπο συνάντησης Τσαβούσογλου, με Μπλίνκεν φέροντος και τις θέσεις της Γερμανίας δηλ. και της ΕΕ. Εδώ στην Αθήνα τελευταίο διήμερο σταθμό της περιοδείας του, όπως ανακοινώθηκε, ανακοίνωση δεν θα υπάρξει επί όλων των συμφωνημένων, αλλά επί άλλων αντί άλλων όπως συνήθως. Συνεπώς, και ως συνήθως,τα όλα θα μαθευτούν μαζί με την αυτών εκτέλεση, ή άντε και λίγο πριν αυτής, των ήδη αποφασισμένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ