Γιατί αποφεύγει ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει συγκεκριμενη ημερομηνία των εκλογών;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τις φράσεις «οι εκλογές της άνοιξης να φέρουν και την άνοιξη στον τόπο» και τις εκλογές που θα γίνουν «σύντομα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσδιόρισε έτι περαιτέρω τον χρόνο των εκλογών. Ο πρωθυπουργός παρενέβη στο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την τροπολογία για νέες αλλαγές στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για την απουσία του από τις ψηφοφορίες στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να χαριεντίζεται λέγοντας ποιηματάκια από το βήμα της Βουλής, προκαλώντας το πανελλήνιο. Αντί να συμπεριφερθεί θεσμικά, ανακοινώνοντας την ημερομηνία των εκλογών, συνεχίζει να κάνει πλάκα θεωρώντας ότι ηγείται θεατρικού θιάσου και όχι δημοκρατικής κυβέρνησης.

«Πως απαντάτε στον ΣΥΡΙΖΑ; Γυρίζοντας την πλάτη σας στην ψήφισή τους. Δεν είναι η πρώτη φορά. Απόντες ήσασταν και από τις αυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, και την καθιέρωση δικαιωμάτων για τους συμπολίτες με αναπηρία. Ουσιαστικά παίρνετε διαζύγιο από την κοινωνία. Είστε μονίμως παρόντες στην τοξικότητα και το διχασμό και μονίμως απόντες στα μέτρα στήριξης», είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στον εξωδικαστικό ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η πολιτεία δεν πρέπει να τιμωρεί, πρέπει να κατανοεί βοηθώντας τους πολίτες να ορθοποδήσουν» και επέμεινε πως «όλοι μας έχουμε κουραστεί να ακούμε ψέματα για εκατοντάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς που θα γίνουν. Τα λένε αυτοί που έκαναν χιλιάδες πλειστηριασμούς».

Για το Market Pass ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις «έχουν ήδη ξεπεράσει τις 700.000».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ