“Όσο καταρρέει, τόσο πιο επικίνδυνο το καθεστώς”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Της Ελένης Τσερεζόλε Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με την 11η ετήσια έρευνα του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ σχετικά με το εισόδημα και με τα έξοδα διαβίωσης των νοικοκυριών το 2022, καταγράφεται σημαντική επιδείνωση της κατάστασης των νοικοκυριών ενώ αρνητικό διαγράφεται και το μέλλον τους καθώς το 1 στα 2 (52,4%) θεωρεί ότι η κατάστασή του θα επιδεινωθεί εντός της χρονιάς. Μεταξύ των κρίσιμων ευρημάτων κι αυτό σύμφωνα με το οποίο ο μισθός, για πάνω από τα μισά νοικοκυριά, αρκεί για… 18 μέρες εξαιτίας της ακρίβειας των προϊόντων διατροφής και της ενέργειας. Ενώ η πλειοψηφία θεωρεί ανεπαρκή τα μέτρα-pass της κυβέρνησης.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Παράλληλα καταγράφεται άνοιγμα της ψαλίδας των ανισοτήτων καθώς πάνω από 30% των νοικοκυριών με εισόδημα έως 30.000 ευρώ, δήλωσε πως το εισόδημά του μειώθηκε το 2022 ενώ το 11% δήλωσε ότι αυξήθηκε και 59% ότι παρέμεινε σταθερό. Ενώ σε ό,τι αφορά στα νοικοκυριά με εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ, το 22,7% δήλωσε αύξηση του εισοδήματός του ενώ το 16,7% δήλωσε μείωση και 60,6% ότι παρέμεινε σταθερό.

Έρευνα ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ: 1 στα 2 νοικοκυριά δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του
Έρευνα ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ: 1 στα 2 νοικοκυριά δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του

Την ίδια στιγμή επαγγελματικές ομάδες κατεβαίνουν στους δρόμους κόντρα στην απαξίωση της ζωής τους, κόντρα στην φτωχοποίηση που συνεπάγονται οι πολιτικές και οικονομικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη –εργαζόμενοι στον επισιτισμό– Τουρισμό, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, ορθώνουν το ανάστημά τους. Με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο. Αυτό του αυταρχισμού και της καταστολής: χημικά, βία, προπηλακισμοί –ακόμη και κατά των βουλευτριών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νοτοπούλου και Ξενογιαννακοπούλου, που βρίσκονταν στο πλευρό των εργαζομένων. Πλέον η κυβέρνηση δείχνει αυτό που πραγματικά είναι: καθεστώς. Καθεστώς Μητσοτάκη, οικονομικά ανάλγητο κατά των εργαζομένων, α-πολίτιστο, ανελέητο κατά των αδύναμων, πρόθυμο πάντα για τους λίγους και ισχυρούς, αδιάφορο για τη λαϊκή στέγη, επιθετικό κατά των νέων, έτοιμο να εμπαίξει τους απόμαχους της ζωής, τους συνταξιούχους, όπως κάνει τέσσερα χρόνια τώρα. Ένα καθεστώς που όσο καταρρέει, τόσο πιο επικίνδυνο γίνεται…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΕΔΩ: eisodima-2022

ΔΗΜΟΦΙΛΗ