Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Πρωτοφανες ξέσπασμα του Βασίλη Μπισμπίκη: Να ξεκουμπιστούν – Δεν θα υπάρξει τιμωρία για τα Τέμπη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Λάβρος» κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη εμφανίστηκε σε συνέντευξή του ο γνωστός ηθοποιός Βασίλης Μπισμπίκης, τονίζοντας μάλιστα ότι ο λαός πρέπει να τους τιμωρήσει στις κάλπες.

Μιλώντας για το προεδρικό διάταγμα που έβγαλε στους δρόμους τους καλλιτέχνες, ο Μπισμπίκης σχολίασε: «Αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να κάνει ακόμη και τους ηθοποιούς να είναι μαζί. Να υπάρχει αλληλεγγύη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό (…) Είμαστε τόσο καιρό στους δρόμους, καταλήψεις, διαδηλώσεις και δεν πήραμε τίποτε. Δεν έχει κάνει πίσω η κυβέρνηση» είπε σε συνέντευξή του στο documentonews.gr

Για τις έντονες διαμαρτυρίες των καλλιτεχνών που βγήκαν στους δρόμους ζητώντας να αποσυρθεί το ΠΔ που υποβαθμίζει τα πτυχία τους, ο ηθοποιός ανέφερε: «έχουμε δει μεγάλα κινήματα μες στα χρόνια να αποδομούνται πάρα πολύ εύκολα. Και να ξεχνιούνται. Εύχομαι να μη σταματήσει αυτή η μαζική αντίδραση του κόσμου πάνω σε μια πολύ σκοτεινή εποχή».

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το τρομερό δυστύχημα στα Τέμπη και αν πιστεύει ότι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν, ο ηθοποιός που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Έγκλημα και τιμωρία», απάντησε ότι δεν πιστεύει πώς οι ένοχοι θα τιμωρηθούν, ενώ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ανέφερε ότι «πρέπει να ξεκουμπιστούν».

«Στο βιβλίο του Ντοστογέφσκι η τιμωρία έρχεται από τον ίδιο τον χαρακτήρα. Διαπράττει ένα φόνο και μετά έχει ο ίδιος υπαρξιακό θέμα, τύψεις και ενοχές και αναλαμβάνει την ευθύνη. Πιστεύετε ότι θα αναλάβει κανείς ευθύνη από αυτούς για τα Τέμπη; Υπήρξε το έγκλημα. Θα υπάρξει τιμωρία; Πιστεύω ούτε μία στο εκατομμύριο. Θα πάει κανείς φυλακή; Η μόνη τιμωρία αυτήν τη στιγμή είναι να μην τους ξαναψηφίσουν. Να ξεκουμπιστούν» δήλωσε οργισμένος ο Μπισμπίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ