Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Ακόμη και το νερο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

της Ιωάννας Λιούτα

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και ταυτίζεται με την ύπαρξη και την ευημερία του ανθρώπου
Η Κυβέρνηση προχωρά στην ολοκληρωτική παράδοση της ύδρευσης και αποχέτευσης στα χέρια των μεγαλοεργολάβων και επιχειρηματικών κολοσσών.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας τον Φεβρουάριο του 2022 μπλοκάρει την ιδιωτικοποίηση, κατοχυρώνοντας τον δημόσιο έλεγχο στο νερό.
Η Κυβέρνηση ψηφίζει τον Ιούλιο του 2022 νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ παραμένει στο Yπερταμείο και δεν επιστρέφεται στο Δημόσιο όπως αποφάσισε το ΣτΕ.
Ταυτόχρονα δρομολογεί την παραχώρηση σε ιδιώτες του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αττικής (προϋπολογισμού 291.000.000 ευρώ),αποκλείοντας την ΕΥΔΑΠ
Τον Δεκέμβρη του 2022, το Συμβούλιο της Επικρατείας επανέρχεται με αρνητική απόφαση για την εμπορική τιμολόγηση του νερού

Όπως αναφέρει η Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού, «την ίδια στιγμή που στη Βουλή η κυβέρνηση εμμένει στην συνταγματικότητα του νομοσχεδίου για την Ρυθμιστική Αρχή Υδάτων, εκδόθηκαν οι 7 και 8/2023 αποφάσεις του Συμβουλίου Συμμόρφωσης του ΣτΕ με τις οποίες δέχονται την προσφυγή των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ ότι το υπουργείο Οικονομικών με το νόμο του δεν συμμορφώθηκε με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ 190 και 191/2022 για την έξοδο των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο και διατάσσει το υπουργείο την επιστροφή τους στο Δημόσιο! Άλλη μία μεγάλη νίκη για το νερό».
Όλα τα έργα υποδομής για την ύδρευση και την αποχέτευση της πρωτεύουσας και του λεκανοπεδίου Αττικής χρηματοδοτήθηκαν επί δεκαετίες από τον Ελληνικό λαό.Κύριοι της Κυβέρνησης το νερό δεν πωλείται!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ