Παρέμβαση του Σωματείου Αδούλωτη Κερυνεια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΙΕΞΗΧΘΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 49 ΧΡΟΝΩΝ…

Ως πρόσφυγες και εκτοπισμένοι στέκουμε στο Κυπριακό, όχι μόνο διότι η λύση του μας αφορά άμεσα, αλλά και διότι η επιμονή σε συνέχιση της διαχείρισης του Κυπριακού στην ίδια χειραγωγημένη από τα ξένα συμφέροντα βάση, προεξοφλά ότι και στα άλλα θέματα που απασχολούν την Κοινωνία μας θα συνεχίζει η ίδια κατάσταση.

Και εξηγούμαστε:

• Δόθηκαν και επαναλαμβάνονται διαβεβαιώσεις προς τα ξένα Δυτικά συμφέροντα, νονούς του Κυπριακού ότι και η νέα Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη, τοις κείνων σχεδιασμών πειθόμενη: « λύση του Κυπριακού να γίνει η παρούσα κατάσταση των κατοχικών δεδομένων και των παραγώγων της, η οποία πρέπει να νομιμοποιηθεί στη βάση συμφωνημένου, τάχα πλαισίου, με λύση ΔΔΟ. Ποιος συμφώνησε τέτοιο πλαίσιο; Ο ΛΑΟΣ, Έλληνες, Τουρκοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι, ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΑΣΗ ΛΥΣΗΣ ΤΟ 2004, ΜΕ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΝΑΝ.
• Τόσο η νέα Κυβέρνηση όσο και οι Ηγεσίες των Διζωνικών Κομμάτων της Κύπρου συνεχίζουν την επικοινωνιακή ρητορική παραπληροφόρησης, με την οποία η συνθηκολόγηση την οποία προωθούν, να καλύπτεται με μανδύα αντικατοχικό, με στόχο την αλλοίωση του ΟΧΙ του Λαού και ΤΣΙΜΕΝΤΩΜΑ του ΝΑΙ.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια έγινε και η διαχείριση της τελευταίας επίσκεψης της Αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέως του ΟΗΕ ώστε να δίδεται και το ανάλογο «κύρος» στα σενάρια συνθηκολόγησης, όπως εξάλλου είναι συμφωνημένο από το 1956 μεταξύ της Βρετανίας και της Τουρκίας όταν, «Δημοκρατικώ τω τρόπω» σχεδίασαν τη διχοτόμηση της Κύπρου. Η διχοτομική λύση να προβάλλεται και να στηρίζεται από τον ΟΗΕ για να έχει δυνατότητες να περάσει στο Λαό και να την εγκρίνει.
Η Κα. DICARLO ήλθε, είδε άκουσε και απήλθε, όπως άλλοι τόσοι πριν από αυτή. Ποιούς όμως άκουσε; Άκουσε τους ίδιους θειασώτες της ξενόφερτης λύσης ΔΔΟ. Μάλιστα, για κερασάκι στην τούρτα, είδε μας λένε και από την Κοινωνία των πολιτών, γυναίκες και νέους. Ποιοι άραγε να είναι αυτοί; Άραγε να μην ήταν και αυτοί Κομματικά παρακλάδια των Διζωνικών Κομμάτων; Εμάς πάντως, αν και το ζητήσαμε και πάλι γραπτώς, ούτε τους άλλους πρόσφυγες και εκτοπισμένους, δεν μας είδε και δεν μας άκουσε. Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν μας έχει στον κατάλογο των όσων βλέπουν τους ξένους επισκέπτες, ούτε ενδιαφέρεται να ζητήσει από τους εδώ εκπροσώπους του ΟΗΕ να μας θέτουν εκείνοι στον κατάλογο συναντήσεων των Παραγόντων του ΟΗΕ για να ενημερώνονται για την εδώ κατάσταση. Έφυγε λοιπόν η Κα. DICARLO για να μεταφέρει στον ΟΗΕ ότι, η νέα Κυβέρνηση της Κύπρου όπως και η Κοινωνία των Πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας στηρίζουν όσα γίνονται για νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων.
Αυτή η συνεχιζόμενη κατάσταση δεν σημαίνει αλλαγή, αλλά συνέχιση της κατάπνιξης της Λαϊκής βούλησης που καταγράφηκε το 2004 στο Δημοψήφισμα.
Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ