Αλέξης Τσιπρας: Αύξηση μισθών, μείωση τιμών και αποτελεσματικό κράτος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Χρειάζεται πολιτική αλλαγή όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά στην πολιτική που ασκείται», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, από το Άργος όπου πραγματοποίησε επίσκεψη το πρωί.

Μιλώντας στον κόσμο που συγκεντρώθηκε για να τον υποδεχθεί, σε μία αυτοσχέδια ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε παρατήρηση ψηφοφόρου ότι «πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση» απάντησε: «Ένας τρόπος υπάρχει. Η ψήφος του Ελληνικού λαού» και πρόσθεσε:«Ανεξαρτήτως του τι λένε για τις μετρήσεις και τι γράφουν, εγώ βλέπω αυτή τη μοναδική μέτρηση με την επαφή με τον κόσμο, με την παρουσία σας».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «η κάλπη έχει να κάνει με τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας. Τα προβλήματα των πολιτών είναι κοινά, δεν έχουν να κάνουν με τους διαχωρισμούς αριστερά, δεξιά κέντρο. Στόχος μας είναι να καλλιεργήσουμε την ελπίδα που λείπει από τους ανθρώπους, την ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ότι μπορούμε με εντιμότητα και σκληρή δουλειά να δημιουργήσουμε μία νέα προοπτική στον τόπο με δικαιοσύνη, περισσότερη δικαιοσύνη».

5848721

Από την ελληνική κοινωνία ακούγεται «φτάνει πια ως εδώ», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «γιατί βλέπουμε τη ζωή μας γίνεται μέρα με τη μέρα χειρότερη, ότι η μεγάλη πλειοψηφία δυσκολεύεται να βγάλει το μήνα, το εισόδημα τελειώνει την τρίτη εβδομάδα, οι τιμές έχουν φθάσει στο Θεό, αυξήσεις στο ρεύμα, στο σούπερ μάρκετ, στις τιμές της βενζίνης. Μας έλεγαν ότι η κρίση είναι εισαγόμενη. Ναι αλλά η αισχροκέρδεια είναι ελληνική. Διότι σε όλη την Ευρώπη υπάρχει κρίση ενέργειας αλλά η Ελλάδα είναι πρώτη στις τιμές στην ενέργεια, στη βενζίνη στο σούπερ μάρκετ».

Απαντώντας στην παρατήρηση ψηφοφόρου για την αλλαγή κυβέρνησης ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «αυτό που χρειάζεται είναι ουσιαστική αλλαγή. Όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά στην πολιτική που ασκείται, για να συναντηθεί με τις αλλαγές στη καθημερινότητα των πολιτών και στην ζωή μας». Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι η αλλαγή θα προκύψει μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει αύξηση μισθών μείωση τιμών ρύθμιση χρεών, ένα ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος, όχι ένα κράτος αναποτελεσματικό που γεμίζει ανασφάλεια τους πολίτες όπως είδαμε δυστυχώς με τον πιο τραγικό τρόπο στα Τέμπη. Ένα κράτος που θα είναι δίπλα στον πολίτη με έναν ισχυρό σύστημα υγείας ώστε να έχουμε ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας συνθήκες περίθαλψης για όλους».

5848715

«Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν», ακούστηκε από τους συγκεντρωμένους με τον κ. Τσίπρα να απαντά: «οι πολιτικοί λογοδοτούν στην κάλπη και αυτοί που θα τους κρίνετε είστε εσείς, οι Έλληνες πολίτες». Σε νέα παρατήρηση ότι «αυτά που έγιναν δεν πρέπει να ξεχαστούν», ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί. Εμείς όμως ερχόμαστε να χτίσουμε, όχι να γκρεμίσουμε. Ερχόμαστε για να βάλουμε κανόνες και να δώσουμε μία προοπτική, προοπτική ισονομίας, αξιοκρατίας, λογοδοσίας». Κλείνοντας υπογράμμισε το σύνθημά μας είναι «δικαιοσύνη παντού και αυτό σημαίνει δικαιοσύνη και στην Δικαιοσύνη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ