Τρίτη, 6 Ιουνίου, 2023

Φράχτης στον Έβρο: Αδιανόητο δώρο 100εκ. Ευρώ του ΣΥΡΙΖΑ στον Μητσοτάκη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ΣυΡιζΑ έκανε ένα ανεξήγητο, τεράστιο δώρο στον Μητσοτάκη λίγο πριν τις εκλογές, με την κωμική στάση του στο θέμα του φράχτη στον Έβρο. Εκτός εάν πάρει και αυτός κάποιο αντίδωρο από το πρωτοφανές σκάνδαλο που προκύπτει από την εξέλιξη στην κατασκευή του φράχτη με εθνικά κονδύλια.

Έργο που φυσικά θα το πάρει η εταιρεία του πεθερού κορυφαίου υπουργού, με άλλη εταιρία όμως η οποία συνδεόταν με πολιτικό στέλεχος του ΣυΡιζΑ. Και εδώ τα ερωτήματα αρχίζουν και γίνονται εκνευριστικά.

Διότι το συγκεκριμένο δώρο δεν είναι μόνο πολιτικό, όπως παρατήρησαν πολλοί, αλλά κανονικό δώρο. Απτό. Μετρήσιμο. Μετρητό.

Βγαίνει λοιπόν με αλαλαγμούς ο Κυριάκος έπειτα από την αναστολή της Ευρωπαΐκής χρηματοδότησης για τον φράχτη και ανακοινώνει – ανοίγοντας σαμπάνιες – ότι ο φράχτης θα προχωρήσει με κρατική χρηματοδότηση! Και φταίει φυσικά ο ΣυΡιζΑ ο οποίος μπλοκάρει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, την οποία ειρήσθω εν παρόδω, καταψήφισαν πολλές πολιτικές δυνάμεις του ευρωκοινοβουλίου.

Γιατί όμως πανηγυρίζει ο Κυριάκος;

Μα γιατί εάν το έργο γίνει με κρατική χρηματοδότηση, χωρίς ευρωπαϊκά κονδύλια, δεν θα υπάρχει κανένας έλεγχος από την ΕΕ για τις υπερτιμολογήσεις. Τρανταχτό παράδειγμα, η εισαγγελική έρευνα της Ευρώπης για το σκάνδαλο του ΟΣΕ! Ακριβώς επειδή κατασπαταλήθηκαν ευρωπαϊκά κονδύλια…

Ο Μητσοτάκης λοιπόν, ελέω ΣυΡιζΑ, θα μπορέσει να μοιράσει εκατομμύρια στους εθνικούς εργολάβους με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια, τα οποία δεν θα υπαχθούν σε κανέναν έλεγχο.Γι’ αυτό ακριβώς και χαίρεται, προαναγγέλλοντας την κατασκευή του φράκτη την οποία καθυστερούσε σκανδαλωδώς επί τέσσερα χρόνια.

Ο ΣυΡιζΑ λοιπόν τον απάλλαξε από τον ενοχλητικό έλεγχο της ΕΕ, έλεγχος που θα αποδειχτεί καταλυτικός για το έγκλημα των Τεμπών και τα σκάνδαλα στον ΟΣΕ.

Το ερώτημα είναι γιατί ο ΣυΡιζΑ έκανε το συγκεκριμένο δώρο στον Μητσοτάκη. Όχι το πολιτικό, το «μετρήσιμο».

Η τούρτα όμως έχει και κερασάκι:

Με απευθείας ανάθεση σε εταιρεία που συστάθηκε πριν ένα μήνα δόθηκε το έργο για την διοργάνωση της εκδήλωσης φιέστα στον Έβρο, με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και υπογραφή της σύμβασης κατασκευής κ επέκτασης του φράχτη.

https://twitter.com/marka2free/status/1641858373661466627?s=46&t=FyW296tHjpomlDsGE9YT4A

ΔΗΜΟΦΙΛΗ