To Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζητά να σταματήσει η βία των Τούρκων στο Αφρίν της Συρίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ζήτησε να σταματήσει η βία κατά των αμάχων στη Συρία και προέβη σε δήλωση σχετικά με το περιστατικό στο οποίο δολοφονήθηκαν 4 Κούρδοι πολίτες στην Τζιντίρες ως «απαράδεκτο».

Αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε στον ανταποκριτή του Rûdaw, Ντιγιάρ Κούρντε, σχετικά με τη δολοφονία 4 Κούρδων πολιτών στην περιοχή Τζιντίρες του Αφρίν στη γιορτή για το Νεβρόζ από μέλη των ενόπλων ομάδων του Εθνικού Στρατού της Συρίας που υποστηρίζονται από την Τουρκία «Αυτό που είδαμε είναι απαράδεκτο». 

«Καλούμε όλα τα μέρη (στη Συρία) να σταματήσουν τις πράξεις βίας κατά αμάχων», είπε ο εν λόγω αξιωματούχος. 

Στην Τζιντίρες, στις 20 Μαρτίου, μέλη της ομάδας «Αχράρ αλ Σακίγιε» που συνδέεται με τον υποστηριζόμενο από την Τουρκία Συριακό Εθνικό Στρατό (SMO)  επιτέθηκαν σε Κούρδους που γιόρταζαν το νέο κουρδικό έτος ‘ Νεβρόζ’. Σκότωσαν 4 άτομα και άλλα δύο τραυματίστηκαν.

Ακολούθησε μεγάλη δημόσια αντίδραση για τη δολοφονία των Κούρδων, ενώ οι κάτοικοι του Αφρίν έκλεισαν τα σπίτια τους επί ημέρες.

«Έχουμε τονίσει με συνέπεια σε όλους τους Σύρους παράγοντες τη σημασία της διατήρησης της εκεχειρίας», δήλωσε ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ