Ελεύθερη με βραχιολάκι η Ευα Καϊλη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι τίθεται, πλέον, και η Εύα Καϊλή, με την Ελληνίδα ευρωβουλευτή να οδηγείται εκτός φυλακής μετά από τουλάχιστον τέσσερις μήνες και ενώ ήταν η μόνη από τους βασικούς κατηγορούμενους για το σκάνδαλο Qatargate που παρέμενε πίσω από τα κάγκελα.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στα τηλεοπτικά μέσα ο Έλληνας συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η Εύα Καϊλή, η οποία θα αποφυλακιστεί μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα, θα μένει στο σπίτι της στο Βέλγιο, ξεχωριστά από τον -επίσης αποφυλακισμένο με βραχιολάκι- σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, κάτι που ήταν δική της επιθυμία, σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, ενώ μαζί της θα έχει και την ηλικίας 2 ετών κόρη της, Αριάδνη.

Με τον Τζόρτζι, ο οποίος έχει διαφορετική διεύθυνση από το σπίτι όπου έμεναν μαζί, συνεπώς, με βάση την απόφαση αποφυλάκισής του, είναι υποχρεωμένος να μένει αλλού, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα μπορεί να επικοινωνεί μόνο μέσω τηλεφώνου, ενώ οι κλήσεις τους θα καταγράφονται.

«Δεν θα σχολιάσω περισσότερο, εκτός από το γεγονός ότι αυτή είναι μια λογική απόφαση που άργησε να ληφθεί», είπε από την πλευρά του ο Βέλγος συνήγορός της Σβεν Μαρί, αναφορικά με την απόφαση αποφυλάκισης της πελάτισσάς του, με την εν λόγω πληροφορία να επιβεβαιώνεται και από τη βελγική ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

Η συγκεκριμένη απόφαση, πάντως, προκάλεσε έκπληξη, καθώς ανακοινώθηκε μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη εμφάνιση ενώπιον δικαστή το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης και ήλθε με πρωτοβουλία του ανακριτή της υπόθεσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ