Κορώνα – γράμματα ή σωστή επιλογή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Γιώργος Βενετσάνος

Για πρώτη μου φορά βλέπω τόσο πολύ προβληματισμένους τους συμπολίτες μου, όλοι μα σχεδόν όλοι, πλην ελαχίστων, είναι με ένα ερωτηματικό στα χείλη, τι να ψηφίσω στις προσεχείς εκλογές;
Να πω ότι έχουν άδικο δεν νομίζω:

Ο πολίτης πλέον δεν αισθάνεται ασφαλής ούτε μέσα στο σπίτι του.
Βίωσε την τεράστιων διαστάσεων καταστροφή του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου, που του καθάριζε τα καυσαέρια της Αττικής να έχει γίνει στάχτη, από Θρακομακεδόνες, Βαρυμπόμπη μέχρι την Μαλακάσα, μηδέ εξαιρουμένης της Πάρνηθας.

Είδε την άλλοτε καταπράσινη βόρεια Εύβοια, να γίνεται κατάμαυρη από την φωτιά που σταμάτησε στην θάλασσα, καταστρέφοντας σχεδόν το σύνολο των ρητινοπαραγωγών, χώρια τις άλλες συνέπειες.

Παρατήρησε την ανικανότητα, παρά το ότι υπάρχει και Έλληνας στην αρμόδια επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σταματήσουν το “Turkaegean”. Υπενθυμίζεται ότι, οι υπεύθυνοι του οργανισμού για την προώθηση του τουρισμού στην Τουρκία, για την εκστρατεία τους, χρησιμοποίησαν ως κεντρικό θέμα τις ομορφιές των δυτικών παραλίων της χώρας που βρέχονται από το Αιγαίο Πέλαγος. Αν και προφανώς η ακτογραμμή της Τουρκίας είναι στο Αιγαίο, η υιοθέτηση της νέας λέξης (από το μέχρι τώρα θάλασσα των νησιών), βάζει σε σκέψεις για τις προθέσεις των διοργανωτών της καμπάνιας, υπό το φως της πονηρής αναθεωρητικής πολιτικής του Ερντογάν.
Παρατηρούν την κατάρρευση των υγειονομικών υπηρεσιών, πρόσφατο παράδειγμα η μεταφορά παιδιού από το Καστελόριζο στις απέναντι τουρκικές ακτές για περίθαλψη, γιατί δεν ανταποκρίνονταν το ΕΚΑΒ της Ρόδου. Ακόμη και στην Αθήνα δεν μπορεί να έχει μια σχετικά άμεση συνάντηση με τους γιατρούς του ΕΣΥ και σε παραπέμπουν μετά από 6 ή 8 μήνες, με αποτέλεσμα να καταφεύγει σε ιδιώτες, με ότι αυτό συνεπάγεται στα ήδη πενιχρά εισοδήματα του πολίτη.
Βλέπουν να γίνονται εκτελέσεις μέρα μεσημέρι σε πολυσύχναστα μέρη, βόμβες σκάνε δεξιά και αριστερά, πρόσφατο περιστατικό αυτό στο Νέο Ηράκλειο που κατέστρεψε την καφετέρια, 4 οχήματα πολιτών και μέρος του διπλανού κτιρίου, παράλληλα οι ληστείες έπαψαν πλέον να είναι είδηση, μιας και κατάντησε καθημερινό φαινόμενο.
Η νεολαία που θα έπρεπε να είναι το πιο υγιές τμήμα του έθνους ρέπει ξεκάθαρα πλέον ένα τμήμα της προς την παραβατικότητα και περιστασιακά προς το έγκλημα, όπως έγινε στην Πλάκα όταν νεαρός μαχαίρωσε συνομήλικο του για ένα κινητό. Ενώ τείνει να επεκταθεί και στα δημοτικά σχολεία. Για να μην μιλήσουμε για τα αδιάκοπα επεισόδια μεταξύ φιλάθλων διαφορετικών ομάδων, που έχουν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας με δραματικές συνέπειες. Δυστυχώς εδώ έχουν τεράστια ευθύνη τα βίντεο παιχνίδια, ακόμη και η τv που αυτά που παίζουν ή δείχνουν, ξυπνάνε τα κατώτερα αισθήματα βίας του ανθρώπου, αλλά ποιος νοιάζεται;
Αδυνατούν να κρατήσουν ως όφειλαν μέσα στην Ελλάδα μας τα καλύτερα μυαλά, τους νέους επιστήμονες μας, οι οποίοι παίρνουν την άγουσα για το εξωτερικό και αν κάνουν το λάθος και επιστρέψουν όπως ο γιατρός που επέστρεψε από την Σουηδία στην Ελλάδα για να προσφέρει στον τόπο του και στο ΕΣΥ της Σκιάθου, αναγκάστηκε μετά από ένα διάστημα να φύγει τρέχοντας από την χώρα του, καταγγέλλοντας το υπουργείο υγείας για την αντιμετώπιση των κρατικών υπεύθυνων.
Όταν βλέπουν ότι προσπαθούν να του ιδιωτικοποιήσουν το νερό, που είναι το υπέρτατο αγαθό επιβίωσης και είδος πρώτης ανάγκης.
Αντιμετωπίζουν τον πολίτη όχι ως ισότιμο και ισόνομο, άλλα ως πάρια, ως μίζερο και άχρηστο, πριμοδοτώντας την μιζέρια του, με pass free, market pass, fuel pass, της ντροπής.
Όλα αυτά και πάρα πολλά ακόμη, που θα γέμιζαν σελίδες ολόκληρες, συντείνουν έτσι ώστε ο πολίτης να είναι αναποφάσιστος και να μην ξέρει πραγματικά τι να κάνει και που να ρίξει την ψήφο του.
Ο Έλληνας και φιλότιμο έχει και σωστός είναι όταν έχει απέναντι του μια κυβέρνηση, που τον σέβεται, δεν τον έχει να σέρνεται σε μιζέρια, άλλα φροντίζει να έχει ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΜΙΣΘΟ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ.
Το ποια θα είναι αυτή η κυβέρνηση ας φροντίσουμε να το επιλέξουμε το πιο σωστό ή το λιγότερο κακό, για να έχουμε μια αξιοπρεπή διαβίωση στον τόπο μας. Σε αντίθετη περίπτωση όλα τα ανώτερο όχι μόνο θα συνεχιστούν άλλα πρόκειται να γίνουν και χειρότερα και επειδή όπως είπε ο μεγάλος θεωρητικός της εθνεγερσίας μας ο Ρήγας Φεραίος “όποιος ελεύθερα συλλογιέται συλλογιέται καλά” για αυτό κλείστε τις τηλεοράσεις ΣΚΕΦΘΕΊΤΕ ΕΛΕΎΘΕΡΑ και ΑΠΟΦΑΣΊΣΤΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ