Το «τσίρκο», οι κυρώσεις και το «καταφύγιο απατεώνων» στους «Σταύλους του Αυγείoυ»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη λεγόμενη Κυπριακή Δημοκρατία εδώ και χρόνια, διαχρονικά, όλα απαγορεύονται και όλα επιτρέπονται. Από την ίδρυσή της το 1960. Με το μεγαλύτερο σκάνδαλο – επίτευγμα των αποικιοκρατών του Λονδίνου – αυτή καθαυτή την ίδρυσή της! Αλλά αυτό είναι άλλη πικραμένη ιστορία…

Της Φανουλας Αργυρου

Η ατιμωρησία ρίζωσε στο πετσί μας

Εκατοντάδες τα σκάνδαλα, χιλιάδες οι σελίδες στον Τύπο, πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά, για τα οποία ελάχιστοι -αν τελικά κάποιοι- τιμωρούνται. Η ατιμωρησία, η απάθεια, το «εγώ κάνω ό,τι θέλω και δεν δίνω λογαριασμό σε κανένα», το ρουσφέτι, το προσωπικό και οικογενειακό κέρδος, ρίζωσαν στο πετσί του πολίτη μέσα στη μικροσκοπική πολίχνη της κυπριακής ζωής. Και αυτό καλύπτει άκρως επιζήμια και το εθνικό θέμα, δηλαδή την απελευθέρωση από την τουρκική εισβολή και κατοχή από το 1974, η οποία εγκαταλείφθηκε για τη βρετανο-τουρκική Δικοινοτική, Διζωνική Ομοσπονδία…

«Καταφύγιο απατεώνων» και η «σύγκρουση συμφέροντος»

Με αφορμή, λοιπόν, τις βρετανο-αμερικανικές κυρώσεις σε Κυπρίους από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία για τις σχέσεις με Ρώσους ολιγάρχες (που επανέφερε η βρετανική “The Guardian”), μιλώντας στις 21.4.2023 στο «Πρωτοσέλιδο» του «Σίγμα» ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Είναι δύο τα σκέλη σε αυτήν την υπόθεση. Το πρώτο είναι ότι έχουμε βγάλει όνομα εξαιτίας του γεγονότος ότι τα τελευταία χρόνια λειτουργούσαμε ως καταφύγιο απατεώνων, ως ξέπλυμα χρήματος μέσα από ένα κατ’ επίφασιν πρόγραμμα επενδύσεων… ‘‘Χρυσών Διαβατηρίων’’… Είναι κάτι που δεν παραδέχθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση… το προφανές ότι υπήρχε σύγκρουση συμφέροντος… Όλα αυτά αποτελούσαν ψηφίδες μιας σαθρής εικόνας που δυσφήμιζε… Γι’ αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε συντεταγμένα με ευθύνη της Κυβέρνησης να καθαρίσουμε το όνομά μας…» (https://www.sigmalive.com/news/politics/1092639/stefanou-leitourgousame-os-katafygio-apateonon-egine-pliatsiko).

Η ΚΔ χρειάζεται όχι μόνο «κουλτούρα ασφάλειας», αλλά και κουλτούρα σεβασμού και ανεκτικότητας της αλήθειας, κουλτούρα επιβολής τιμωρίας των ενόχων κάθε εγκληματικής ενέργειας και απατεωνιάς

«Για να καθαριστεί το όνομα της Κύπρου πρέπει να αρχίσουμε από κάπου, να αναδείξουμε όλα εκείνα τα σκάνδαλα… με γρήγορες διαδικασίες, να εντοπίσουμε τους ενόχους και να κάνει η Δικαιοσύνη τη δουλειά της», τόνισε ο κ. Στεφάνου. Πολύ σωστά. Ιδού, λοιπόν, μέλλον λαμπρό για το ξεκαθάρισμα στους «σταύλους του Αυγείου», ξεκινώντας από το ίδιο το σπίτι «μας». Τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Πριν πάμε στους ξένους «απατεώνες». Γιατί οι ξένοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην ΚΔ, δεν περιορίζονται στην καταγραφή των σκανδάλων και στο ξεπούλημα των «κυπριακών διαβατηρίων»…

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, από μόνη της χαρακτήρισε τη Βουλή «τσίρκο». Και δεν έχει άδικο. Αλλά η πρώτη ευθύνη είναι δική της. Και εν συνεχεία ολόκληρου του Σώματος που αντιπροσωπεύει τους πολίτες της ΚΔ. Η επικεφαλής του Σώματος, και μετά από αυτήν ολόκληρο το Σώμα, ανέχεται τους «κομπάρσους» της να κάνουν ό,τι θέλουν. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη τρανταχτή απόδειξη από την ανοχή της (τους) στη διατήρηση του αναξιόπιστου, τάχατες, «Πορίσματος» της Βουλής για τον «Φάκελο της Κύπρου». Το οποίο εξέδωσε η Επιτροπή με πρόεδρο τον Μαρίνο Σιζόπουλο. Ένα «πόρισμα» κομμένο και ραμμένο στα μέτρα κομματικο-πολιτικών στόχων, με χαλκευμένα «κωλόχαρτα». Και κλεμμένα τέτοια, με κατ’ ιδίαν δήλωση διά τηλεοράσεως του Μ. Σιζόπουλου (τηλεόραση «Σίγμα»). Και επιπλέον η κ. Αννίτα Δημητρίου και ολόκληρο το Σώμα ανέχονται τη σύγκρουση συμφέροντος και όχι μόνο με τον Μ. Σιζόπουλο να γράφει βιβλία, από γνώση όλων εκείνων των στοιχείων που μάζεψε, μαζί με τα χαλκευμένα και κλεμμένα που προτίμησε όμως να χρησιμοποιήσει και που πλήρωσε το κράτος, ενώ δεν επιτρέπεται σε κανένα να έχει πρόσβαση σ’ αυτά!

Μόνο σε τσίρκα και σε δημοκρατίες/Μπανανίες ίσως να επιτρέπονται τέτοια…

«Η επιπολαιότητα και η ανευθυνότητα πότε θα… στεγνώσουν στο κράτος συνεχών Μαρί;»

Καταγράφει με πικρία και αγανάκτηση ο βετεράνος δημοσιογράφος, Σάββας Ιακωβίδης, στο πιο πάνω άρθρο του, «Σημερινή», 23.4.2023, και ερωτά γιατί τόσα ατιμώρητα εγκλήματα, κατά του τόπου, από υψηλά ιστάμενους, από την εποχή του Μακαρίου μέχρι σήμερα, όπου η ευνοιοκρατία, η ανικανοκρατία, η αχρηστοκρατία, η ημετεροκρατία και η λαμογιά κατήντησαν τα χαρακτηριστικά ενός κράτους, που όφειλε να ξεφύγει από προπατορικές αμαρτίες. Οι κατά καιρούς ηγήτορές του υπήρξαν και είναι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων… Το… στέγνωμα των σέρβερ, που επηρεάστηκαν από διαρροή νερού, είναι ένας ακόμα κρίκος στη μακρά αλυσίδα ατιμώρητων εγκλημάτων κατά της Κύπρου, έγραψε.

D62AAB7E E4D4 45D6 996C CF760F104087

Σελίδα 371 του «Πορίσματος» της Βουλής των Αντιπροσώπων – χρήση του πλαστού «εγγράφου» ΝΑΤΟ. Ντροπή!

«…Να ξεκινήσουμε από τα σκάνδαλα των βιομηχανιών Πάφου, να έρθουμε στην ΞΕΚΤΕ, και φυσικά στο Μαρί, στον Συνεργατισμό, στις Κυπριακές Αερογραμμές, στην hellasjet, στο κούρεμα, στην κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, στη φτωχοποίηση δεκάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας, στα κόκκινα δάνεια που αφήνουν στον δρόμο πολίτες… Όλα κατόπιν εορτής, όλα με καθυστέρηση ετών, όπως τώρα με τους σέρβερ, όπως και με το χαλλούμι, τις κάμερες τροχαίας, τις ετοιμόρροπες δεκάδες προσφυγικές πολυκατοικίες, τον χώρο απορριμμάτων στην Κόσιη, στο Πεντάκωμο… Δεκαπέντε χρόνια για να πατενταριστεί το χαλλούμι, επειδή οι κυβερνήσεις εκβιάζονται και υποκύπτουν σε συμφέροντα. Δέκα και πλέον χρόνια κι ακόμα να τοποθετηθούν κάμερες σε όλους τους δρόμους, επειδή οι προσφορές πάνε κι έρχονται, προσβάλλονται, ακυρώνονται… δεν συγχρονιζόμαστε με τις υποδείξεις της Ευρώπης. Ή για ατασθαλίες, ανεπάρκειες, ανευθυνότητες, εγκληματικές επιπολαιότητες κρατικών λειτουργών… Διότι οι Νόμοι δεν εφαρμόζονται και οι ένοχοι δεν τιμωρούνται. Τρία παραδείγματα: Μετά τον όλεθρο στο Μαρί, εξαιτίας εγκληματικής ανευθυνότητας της κυβέρνησης Χριστόφια, έγινε έρευνα από τον έγκριτο νομικό, Π. Πολυβίου. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι θα σεβαστεί το πόρισμα. Όταν το ανέγνωσε και διαπίστωσε ότι του καταλογιζόταν τεράστια ευθύνη, το πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων.

192AD4D3 6F70 4D68 B62A 1166038CA573

Το πλαστό «έγγραφο» τάχατες του ΝΑΤΟ, το βρήκαμε στη σελ. 67 του αναξιόπιστου βιβλίου «Διεθνείς Συνωμότες» του Αθ. Στριγά!!! 1995.

»Δεύτερο παράδειγμα: Το πόρισμα Νικολάτου για τα ‘‘χρυσά διαβατήρια’’, στα οποία εμπλεκόταν και το γραφείο του τέως Προέδρου, Ν. Αναστασιάδη. Και αυτό στον κάλαθο των αχρήστων. Τρίτο παράδειγμα: Έκθεση ερευνητικής επιτροπής υπό τον Γ. Αρέστη για την κατάρρευση του Συνεργατισμού… Μια σιδηρά κομματική και πολιτική ομερτά επιβάλλει σιωπή. Και ατιμωρησία!

»Συνεπώς, η επιπολαιότητα, η ανεπάρκεια και η ανίκητη ανευθυνότητα, που διαλύουν τον τόπο, με κανέναν αφυγραντήρα δεν πρόκειται να… στεγνώσουν, όσο το ψάρι βρομάει από το κεφάλι. Η παλιά συνάδελφος, νυν βουλεύτρια του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρατήρησε ότι είμαστε ‘‘ένα κράτος ισάξιο ενός «Γιαννάκη»’’. ‘‘Τι σημαίνει αυτό;’’, διερωτήθηκε. ‘‘Ότι το κράτος μας υπολειτουργεί. Γιατί; Διότι υπάρχουν πολλοί υπεύθυνοι με παχυλούς μισθούς, παντελώς ανεύθυνοι και ανεπαρκείς. Πώς βρέθηκαν εκεί; Νομίζω όλοι το ξέρουμε’’. Αφού όλοι το ξέρουμε, έστω και τώρα είναι η ώρα για αντίδραση σωτηρίας και κάθαρσης». Ολόκληρο το άρθρο εδώ: http://simerini.sigmalive.com/article/2023/4/23/e-epipolaioteta-kai-e-aneuthunoteta-pote-tha-stegnosoun-sto-kratos-sunekhon-mari/.

Για τα δημοσιεύματα της επιτήδειας «The Guardian», έγραψα στην ηλεκτρονική «Σημερινή», στις 19.4.2023: «Η ‘‘Guardian’’, το υποψιαζόμενο συντονισμένο βρετανο-αμερικανικό ‘‘ξύπνημα’’ – Στόχος το αμυντικό ξεβράκωμα της ΚΔ; Να ’σου και η International Crisis Group… για δύο κράτη!!!». (https://simerini.sigmalive.com/article/2023/4/19/e-guardian-to-upopsiazomeno-suntonismeno-bretano-amerikaniko-xupnema-stokhos-to-amuntiko-xebrakoma-tes-kd/).

Στις 22.4.23 επανήλθε η «The Guardian» και επιπόλαια επιβεβαίωσε την υποψία μου. Αφενός γράφοντας «The Foreign Office acted after publication by the Guardian of the Oligarch files…» («Το Φόρεϊν Όφις έδρασε μετά τη δημοσίευση της Guardian των εγγράφων για τους Ολιγάρχες…», ΜΕΤΑ!!) και αφετέρου με την αναφορά της σε δήλωση της περιβόητης Fiona Mullen, των εγκάθετων ξένων στην ΚΔ, λεγόμενων επαναπροσεγγιστών, δεν αφήνει καμία αμφιβολία σε μένα ότι ήταν μια πολιτική πράξη πίεσης.

Το Φόρεϊν Όφις και οι μυστικές του υπηρεσίες εδώ και χρόνια καταγράφουν, γνωρίζουν και κρατούν στο περιθώριο καθετί που γίνεται στην Κύπρο, και αλλού, καλύτερα από κάθε άλλη υπηρεσία, αλλά αποφασίσουν να τα χρησιμοποιούν όταν χρειαστεί και βολεύει τους στόχους των. Είναι παιδαριώδες το ελάχιστο να πιστέψει ένας ότι τάχα… το Φόρεϊν Όφις ενημερώθηκε και έτρεξε να δράσει -άκουσον,άκουσον- ΜΕΤΑ τα δημοσιεύματα της “Guardian”! Ακριβώς το αντίθετο. Είναι η“Guardian” που έδρασε ως το «άλογο» στην υπόθεση,βοηθώντας Βρετανούς και Αμερικανούς στον σκοπό τους…

Καλά κάνει η κυπριακή Κυβέρνηση να ζητεί από τους Αμερικανούς και Βρετανούς να της παρουσιάσουν τα στοιχεία που έχουν εις βάρος της. Και όπως δήλωσε (23.4.23) ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ακόμα δεν τους παρουσίασαν οτιδήποτε και ότι αυτά αναμένονται, μάλιστα, να τους παρουσιάζονται σε δόσεις, λίγα λίγα… Πρέπει να επιμένουν να δουν τα αποδεικτικά στοιχεία και τις πηγές των Βρετανών και Αμερικανών πέραν των όσων έγραψε η “Guardian”…

Αυτά λεχθέντων, δεν δικαιολογώ τα όσα έκαναν και δεν έκαναν οι προηγούμενες κυπριακές κυβερνήσεις για λεφτά, γιατί όποιος θέλει τα πολλά τελικά χάνει και τα λίγα κατά τη λαϊκή θυμοσοφία. Αυτή η κατάσταση με τους Ρώσους ολιγάρχες, όμως, που κατήντησαν τη Λεμεσό «Λιμασολκράντ», πρέπει να λεχθεί δεν ξεκίνησε με την κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη και είχαν ήδη ξεκινήσει να λαμβάνονται διορθωτικά μέτρα… (https://www.theguardian.com/world/2023/apr/22/cyprus-russia-sanctions-us-uk).

Η ΚΔ χρειάζεται όχι μόνο «κουλτούρα ασφάλειας», αλλά και κουλτούρα σεβασμού και ανεκτικότητας της αλήθειας, κουλτούρα επιβολής τιμωρίας των ενόχων κάθε εγκληματικής ενέργειας και απατεωνιάς. Κουλτούρα σεβασμού και διεκδίκησης των καταπατημένων δικαίων της και κουλτούρα θάρρους να απορρίπτει τις ξένες υποδείξεις και σχέδια υποταγής και κατευνασμού του κατακτητή. Κουλτούρα σταθερής υποστήριξης των εθνικών συμφερόντων και της Δικαιοσύνης…

Ας κάνει την αρχή, λοιπόν, η Βουλή. Η κα Αννίτα Δημητρίου και η κα Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ο κ. Στέφανος Στεφάνου και λοιποί, ξεκαθαρίζοντας το «τσίρκο» από χαλκευμένα «κωλόχαρτα» και αναξιόπιστα «πορίσματα» και όχι μόνο…

Υ.Γ. Σχετικές δημοσιεύσεις:

– Αρχείο ΝΑΤΟ: Το έγγραφο δεν είναι γνήσιο (https://simerini.sigmalive.com/article/2014/8/26/arkheio-nato-to-eggrapho-den-einai-gnesio/)

– Tales from the Coffeeshop: Welcome to our foreclosures-free zone… for now (https://cyprus-mail.com/2014/09/07/tales-from-the-coffeeshop-welcome-to-our-foreclosures-free-zone-for-now/)

  • • 4.9.2014, «Ελευθερία» Λονδίνου, σελ. 5 (http://www.eleftheria.co.uk/pdf/92201612275ELEFTHERIA04092014.pdf)
  • • Ο εξ Αθηνών Φάκελος της Κύπρου (https://simerini.sigmalive.com/article/2016/9/12/o-ex-athenon-phakelos-tes-kuprou/)
  • • Η υποκλοπή Σιζόπουλου και το περιβόητο «Πόρισμα» της Βουλής (https://simerini.sigmalive.com/article/2018/11/5/e-upoklope-sizopoulou-kai-to-periboeto-porisma-tes-boules/)
  • • 1974 – Ευθύνες Μακαρίου, Χένρι Κίσινγκερ, πλαστά έγγραφα και οι μισές αλήθειες (https://simerini.sigmalive.com/article/2020/7/26/1974-euthunes-makariou-khenri-kisingker-plasta-eggrapha-kai-oi-mises-aletheies/)
  • • Ο Λόρδος Bridge για την ελευθερία έκφρασης και το «Δυσφημισμένο Πόρισμα» της Βουλής των Αντιπροσώπων (https://simerini.sigmalive.com/article/2020/8/9/o-lordos-bridge-gia-ten-eleutheria-ekphrases-kai-to-dusphemismeno-porisma-tes-boules-ton-antiprosopon/)
  • • Η ελευθερία έκφρασης, το κράτος δικαίου και το «Πόρισμα» της Βουλής των Αντιπροσώπων (https://simerini.sigmalive.com/article/2020/8/15/e-eleutheria-ekphrases-to-kratos-dikaiou-kai-to-porisma-tes-boules-ton-antiprosopon/)
  • • Το αναξιόπιστο πόρισμα «Φάκελος της Κύπρου» της Κυπριακής Βουλής με «κλεμμένα» και χαλκευμένα, τάχατες, έγγραφα του ΝΑΤΟ! (https://simerini.sigmalive.com/article/2022/8/19/to-anaxiopisto-porisma-phakelos-tes-kuprou-tes-kupriakes-boules/)
  • • Πλαστών εγγράφων συνέχεια στο αναξιόπιστο «Πόρισμα» Φακέλου Κύπρου (https://simerini.sigmalive.com/article/2022/1/31/plaston-eggraphon-sunekheia-sto-anaxiopisto-porisma-phakelou-kuprou/)
  • • Συνέδριο Βερμούδων, βιβλίο Μ. Σιζόπουλου (https://simerini.sigmalive.com/article/2022/4/6/sunedrio-bermoudon-martios-1957-kai-biblio-marinou-sizopoulou/)
  • • Αναξιόπιστο «πόρισμα» με πλαστά και κλεμμένα έγγραφα (https://simerini.sigmalive.com/article/2023/3/7/anaxiopisto-porisma-me-plasta-kai-klemmena-eggrapha/) πρόσφατο, 7.3.2023.

simerini.sigmalive.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ