Εκλογές: «Βόμβα» στην Κομισιόν για το λογισμικό της Singular Logic!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρέμβαση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ενδεχόμενη νοθεία στις εκλογες έκανε η Ελληνική Λύση με τον Εμμανουήλ Φράγκο να καταθέτει ερώτηση με θέμα το «αδιάβλητο των εκλογών στην Ελλάδα».

Στην ερώτηση του ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης σημειώνει ότι η εταιρία Singular Logίc που θα μεταδώσει τα αποτελέσματα δέχεται στήριξη από την Κυριάκο Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα η σχέση τους να προκαλεί προβληματισμό ως προς το αδιάβλητο της διαδικασίας. 

«Η επιλεγείσα, από την Ελληνική Κυβέρνηση, εταιρία Singular Logίc για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων δέχεται έντονη αμφισβήτηση, κατόπιν αλλαγών στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της και τη στήριξη πού δέχεται από τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο τον κυβερνώντος κόμματος, οδηγώντας σε προβληματισμό ως προς το αδιάβλητο της διαδικασίας. Η εταιρία έχει κάποιον είδους μονοπώλιο, τα τελευταία 40 έτη, αναφορικά με τον υπολογισμό και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών στην Ελλάδα, το οποίο, όπως έχει δείξει η εμπειρία, μπορεί να γίνει αντικείμενο κατάχρησης»τονίζεται στην ερώτηση της Ελληνικής Λύσης.

«Δεν θα επιτρέψουμε την νοθεία στις εκλογές, η οποία ξεκίνησε εδώ και καιρό! Ζητάμε την παρέμβαση της ευρωπαϊκής ενώσεως για #Εκλογες_21ης__Μαιου ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΊΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΈΛΛΑΔΑ και τις εκλογές!» γράφει σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ολόκληρη η ερώτηση:

«Για μια σειρά από λόγους, που άπτονται των εκλογών με τη στενή έννοια, αλλά και της δημοκρατικής λειτουργίας, μέσα από την διάκριση των εξουσιών, υπάρχει προβληματισμός για τη συρρίκνωση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Η ΕΕ δηλώνει προσηλωμένη στην προστασία υγιών και ακμαίων Δημοκρατιών με έμφαση στη διαφάνεια, όπου οι πολίτες μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους.
Η δυνατότητα των πολιτών να ψηφίζουν ελεύθερα, καθολικά και με ισότητα της ψήφου, καθορίζοντας το μέλλον τους, αποτελεί δεδηλωμένα θεμελιώδη αρχή για την ΕΕ.
Με τον συντελούμενο ψηφιακό μετασχηματισμό, η ΕΕ αντιμετωπίζει την πρόκληση της ανάμιξης σε εκλογές και της χειραγώγησης του αποτελέσματος.

Η επιλεγείσα, από την Ελληνική Κυβέρνηση, εταιρία Singular Logίc για τη μετάδοση των αποτελεσμάτων δέχεται έντονη αμφισβήτηση, κατόπιν αλλαγών στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της και τη στήριξη πού δέχεται από τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο τον κυβερνώντος κόμματος, οδηγώντας σε προβληματισμό ως προς το αδιάβλητο της διαδικασίας. Η εταιρία έχει κάποιον είδους μονοπώλιο, τα τελευταία 40 έτη, αναφορικά με τον υπολογισμό και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών στην Ελλάδα, το οποίο, όπως έχει δείξει η εμπειρία, μπορεί να γίνει αντικείμενο κατάχρησης.

Ερωτάται η Επιτροπή:

1) Η επιλογή της συγκεκριμένης εταιρίας, τηρεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα περί υπολογισμού και μετάδοσης εκλογικών αποτελεσμάτων;

2) Με ποιόν τρόπο μπορεί να συμβάλει στην εξασφάλιση του αδιάβλητου/ανεπηρέαστου της διεξαγωγής των κοινοβουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ