Σάλος με ψηφοφόρο που συνάντησε διά ζώσης τον πρωθυπουργό: Εσύ εισαι που

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν πίστευε στα μάτια του ο συμπαθέστατος κύριος που συνάντησε τον Μητσοτακη και άρχισε να τον ρωτάει αστειευόμενος αν ειναι ο ίδιος που μιλησε και στο κογκρέσο.

Επικίνδυνος: Ο Μητσοτάκης «πανηγυρίζει» για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τη φτώχεια

Την επικίνδυνη αντίληψη του την ώρα που ένα στα τέσσερα νοικοκυριά βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας φυσικά στον… φιλοκυβερνητικό Σκάι και τον Άρη Πορτοσάλτε.

Την ώρα λοιπόν που 2,7 εκατ. πολίτες βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας και εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες αδυνατούν να πληρώνουν έγκαιρα λογαριασμούς ή να διατρέφονται σωστά, ο Μητσοτάκης πανηγυρίζει για τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ενώ γκρεμίζεται το αφήγημα της κυβέρνησης ότι δήθεν το εισόδημα των Ελλήνων έχει αυξηθεί, ο Μητσοτάκης χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης, προσπάθησε να κάνει το άσπρο μαύρο για μια ακόμα φορά.

«Η ΕΛΣΤΑΤ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία σχετικά με τη φτώχεια και τις ανισότητες τα οποία δικαιώνουν απόλυτα την πολιτική μας. Το ποσοστό των Ελλήνων που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού μειώθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες. Και μειώθηκαν όλοι οι δείκτες που σχετίζονται με τις ανισότητες» δήλωσε και αμφισβήτησε τα στοιχεία έκθεσης του ΟΟΣΑ για τη μείωση του πραγματικού μισθού στην Ελλάδα κατά 7,2%, την ώρα που η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια κάνουν… πάρτι.

«Ένας από τους κεντρικούς στόχους της επόμενης 4ετίας είναι η περαιτέρω μείωση των ανισοτήτων. Όμως έως τότε πρέπει να στηρίζουμε τους ευάλωτους και να μειώνουμε την ανεργία» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι θα αυξηθεί το αφορολόγητο για κάθε παιδί και θα επανεξετάσουν τα τεκμήρια.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Αναφορικά με τις συνεργασίες είπε ότι δεν βλέπει περιθώριο συνεννόησης με το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη και δεν είναι μόνο το θέμα των προσώπων, είναι και θέμα των πολιτικών. «Το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη μου αποπνέει το κακό συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80. Γι’ ‘αυτό και τσακώνονται όλοι για την παρακαταθήκη του Ανδρέα. Δεν βλέπω κανένα πεδίο συνεννόησης. Η μόνη λύση για τη χώρα και η μόνη πρόταση διακυβέρνησης είναι αυτοδύναμη ΝΔ» είπε μεταξύ άλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ