Αλέξης Τσίπρας: Αρχιερέας των υποκλοπών ο Μητσοτάκης – Kυβερνούν τη χώρα 3 οικογένειες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως «αρχιερέα των υποκλοπών», εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από την προεκλογική του περιοδεία στην Αλεξανδρούπολη. Εκτός από την ομολογία του πρωθυπουργού για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο ίδιος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και τη «βόμβα» Σκέρτσου για οπισθοχώρηση στις γερμανικές αποζημιώσεις.

«Έρχεται η άνοιξη στην πολιτική ζωή του τόπου και τις 21 Μαΐου θα τη γιορτάσουμε. Αυτό το μήνυμα λαμβάνω όπου κι αν βρεθώ. Αυτό το μήνυμα που στέλνετε και εσείς εδώ. Το μήνυμα της αλλαγής», δήλωσε και τόνισε: «Αρχιερέας των υποκλοπών ο πρωθυπουργός. Δεν είχε το σθένος να πει παραιτούμαι. Είναι γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας. Αν πάρει δεύτερη εντολή, τι μας περιμένει σε αυτόν τον τόπο; Μην του δώσετε λευκή επιταγή», είπε στους πολίτες της Αλεξανδρούπολης.

«Δεν πάει άλλο. Δεν μπορούν οι πολίτες να συνεχίσουν σε αυτήν την κατηφόρα. Δεν μπορεί τη χώρα να την κυβερνούν τρεις οικογένειες. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε αν τα νέα παιδιά δεν έχουν μέλλον σε αυτόν τον τόπο», σημείωσε και υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει από τους Γερμανούς μέχρι και το τελευταίο ευρώ:

«Σήμερα, ο κ. Σκέρτσος είπε ότι η πάγια εθνική διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων δεν αποτελεί πια διεκδίκηση για τη χώρα μας. Τέσσερα χρόνια πριν ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε όλα τα κόμματα στη Βουλή και υπογράψαμε ότι θα τις διεκδικήσουμε, ακόμα κι αν είναι 1 ευρώ, όπως έλεγε ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θεωρεί ότι είναι περισσότερο πατριώτες όσοι ψηφίσουν ΝΔ», δήλωσε.

5885235

Για την κατρακύλα της ελληνικής οικονομίας και τη σαρωτική ακρίβεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΑ σημείωσε: «Ποιες είναι οι επιτυχίες της κυβέρνησης; Πήγε μπροστά στην κρίση της πανδημίας, όταν είμαστε οι χειρότεροι σε επιδόσεις; Πήγε μπροστά στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, όταν είμαστε η χώρα με το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη; Έχουμε μισθούς Βουλγαρίας και τιμές Λονδίνου στο σούπερ μάρκετ που έχει γίνει εφιάλτης. Πού ακριβώς και τι πετύχαμε; Μας λένε ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη. Ναι, αλλά η αισχροκέρδεια είναι ελληνική και έχει τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Εμείς λέμε ότι υπάρχει προοπτική. Είναι το Συμβόλαιο Αλλαγής που παρουσιάσαμε. Αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και δίκαιο αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη».

«Απευθύνομαι στους κατοίκους του Έβρου και σας λέω ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν σας αγάπησε πολύ, έρχεται μόνο για προπαγάνδα και φωτογραφίες στον φράκτη. Τόσα χρόνια δεν έκανε τίποτα για τους πολίτες στον Έβρο. Μας έχουν συνηθίσει να κάνουν τους εθνικόφρονές όταν τα πράγματα είναι ήρεμα. Όταν ζορίζονται μετατρέπονται από λέοντες σε αμνούς. Αυτό είχε γίνει με το Όρουτς Ρέις και μας έλεγαν ότι το πήρε ο αέρας και ότι ο θόρυβος δεν το αφήνει να κάνει έρευνες. Εμείς δεν κάνουμε τους λέοντες στα εύκολα» είπε και πρόσθεσε: «Η καλύτερη άμυνα για περιοχές όπως ο Έβρος είναι η ανάπτυξη και η ευημερία και ο Έβρος εγκαταλείφθηκε 4 χρόνια τώρα. Πού είναι τα έργα που υπογράψαμε; Τα εγκατέλειψαν όλα. Κυρίως όμως εγκατέλειψαν τη δημοσία Υγεία και Παιδεία. Ιδρύσαμε μονάδες Υγείας σε δύσκολες εποχές προσαρμογής».

«Ποιοι θα πανηγυρίζουν το βράδυ των εκλογών; Ο λαός ή τα καρτέλ; Αυτό είναι το ερώτημα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας θέτοντας το δίλημμα της 21ης Μαΐου. «Η εκλογική μάχη θα είναι αμφίρροπη. Η νίκη δεν θα κριθεί από τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων αλλά από εσάς».

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα ανοίγει ο δρόμος την επόμενη ημέρα για κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Ο Μητσοτάκης θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για κυβέρνηση αν είναι πρώτος στις εκλογές με απλή αναλογική. Με εκβιασμούς και αποστασίες. Το καθεστώς αυτό πρέπει να χάσει. Και θα χάσει αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και θα κερδίσει. Ξέρουμε και μπορούμε να φέρουμε τη μεγάλη αλλαγή. Κάναμε λάθη, αλλά κυβερνήσαμε τον τόπο με εντιμότητα. Κανείς δεν μπορεί να πει το αντίθετο. Αφήσαμε γεμάτα ταμεία. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και ρυθμίσαμε το δημόσιο χρέος, το οποίο ο Μητσοτάκης το αύξησε κατά 50 δισ. ευρώ τα χρόνια αυτά», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ