Debate: Καθένας είπε το ποίημα του – Είναι προφανές πως τα προβλήματα των Ελλήνων δεν τους απασχολούν

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο debate των πολιτικών αρχηγών ο καθένας είπε το ποίημά του, και όπου στριμώχτηκαν πέταξαν την μπάλα στην εξέδρα και τελείωσε η υπόθεση. Είναι προφανές ότι οι αρχηγοί των κομμάτων εξουσίας ζουν σε κάποιο παράλληλο σύμπαν, όπου υπάρχουν μόνο κάποια διεθνή προβλήματα που απασχολούν τον μέσο Ελληνα.

Ελένη Παπαδοπούλου

Τα προβλήματα της καθημερινότητας που ζούμε όλοι μας δεν βρίσκονται στο πεδίο ενδιαφερόντων τους. Η ακρίβεια, παραδείγματος χάριν, είναι ήσσονος σημασίας ή ανύπαρκτη ή εντελώς φυσιολογική, αφού δεν υπήρξε ούτε μία σχετική ερώτηση ή τοποθέτηση. Βέβαια, από την άλλη, τι να πει ο Πρωθυπουργός; Για τα «καλάθια» του Αδώνιδος; Θα ήταν γελοίο. Οπότε δεν έγινε θέμα και ό,τι δεν γίνεται θέμα στα ΜΜΕ απλά δεν υπάρχει. Για την υπερφορολόγηση επίσης είχαμε σιγήν ιχθύος. Ουδείς ρώτησε πού βρίσκει ο κ. Μητσοτάκης όλα αυτά τα λεφτά για παροχές και επιδόματα. Από το γνωστό λεφτόδεντρο, προφανώς, που τα έβρισκε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κανείς δεν τολμά να πει ότι οι φόροι μας ταΐζουν ένα μάτσο ακαμάτηδες και παρανόμους, ότι υπερφορολογείται το υγιές κομμάτι του πληθυσμού, που εργάζεται για να ταΐζει ένα σωρό άεργους, δήθεν κατατρεγμένους και δήθεν ευπαθείς. Και λέω «δήθεν», γιατί συχνά πυκνά το αστυνομικό δελτίο μας ενημερώνει ότι κάποιες ευπαθείς ομάδες έχουν βγάλει κάτι εκατομμύρια από κλοπές, από απάτες και από εγκλήματα. Χρήματα τα οποία ο μέσος Ελληνας με μία κανονική εργασία δεν θα βγάλει ούτε σε 10 ζωές.

Κανείς δεν ρώτησε όσους κυβέρνησαν και έχουν ανεχτεί αυτό το πάρτι της παρανομίας πώς τόσα εκατομμύρια ξεφεύγουν κάτω από τη μύτη των ελεγκτικών μηχανισμών και Αρχών. Κανείς δεν ρώτησε πώς το ψηφιακό Κράτος του κ. Πιερρακάκη δεν πιάνει τις περίεργες αγορές, τις συναλλαγές, τα ακίνητα και τις επιχειρήσεις όλων αυτών.

Η εγκληματικότητα ως φαίνεται δεν υπάρχει καν. Η λαθρομετανάστευση είναι θέμα ντεμοντέ και δεν το συζητάμε πλέον, άσε που τώρα το λέμε Προσφυγικό – Μεταναστευτικό και το βλέπουμε από την ευρωπαϊκή του πλευρά. Την τσαντιροκατάσταση της πρωτεύουσας και την εσκεμμένη υποβάθμιση, για να γίνει το ξεπούλημα, προφανώς τα βλέπουμε μόνο εμείς. Το σκουπιδαριό, το γυφταριό είναι οράματα των κατοίκων. Το ότι έχουμε γίνει η χαρά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, επίσης, γιατί έχουν αντιληφθεί τι μπανανία είμαστε. Το ότι η ιδιωτική περιουσία περνάει από ελληνικά σε ξένα χέρια με την ταχύτητα του φωτός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, είναι ανάπτυξη, οπότε τι να συζητήσουμε. Στημένο και υποτιμητικό για τη νοημοσύνη των νοημόνων. Αυτό ήταν το debate.

Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

ΔΗΜΟΦΙΛΗ