Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι μετά τα 5,1 Ρίχτερ στην Κρήτη – Ήταν ο κύριος σεισμός;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναστάτωση προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 21:58 στην Κρήτη και συγκεκριμένα 7 χλμ. νότια/νοτιοδυτικά των Μοιρών Ηρακλείου και έγινε αισθητός, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ακόμα και στα τουρκικά παράλια, αλλά και στη Χαλκίδα!

Τις τελευταίες δύο ημέρες η γη τρέμει στη νησί και αυτή η δόνηση έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα σεισμών που μόνο ανησυχία προκαλεί.

Οι κάτοικοι των Μοιρών και των γύρω περιοχών στη Μεσαρά, βγήκαν στους δρόμους και τις πλατείες αναστατωμένοι. Όπως αναφέρει μάλιστα το cretapost που επικαλείται μαρτυρίες, νόμιζαν ότι «σκιζόταν η γη στα δύο». Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή Πυροσβεστικων Υπηρεσιών Κρήτης, Γιώργο Τσικαλά, οχήματα με πυροσβέστες, βρίσκονται ήδη επί ποδός και κάνουν ελέγχους, προκειμένου να εντοπίσουν πιθανά προβλήματα.

«Ο σεισμός αυτός ήταν δυνατός και όπως μ’ ενημερώνουν βρίσκεται στο τόξο των Μοιρών. Εδώ και κάποια 24ωρα υπάρχει μία έντονη σεισμική δραστηριότητα και δεν ξέρουμε τι γίνεται», ανέφερε στο cretapost, ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης και πρόσθεσε:

«Η συγκεκριμένη περιοχή έχει δώσει σεισμούς αλλά ποτέ τόσο μεγάλους και αυτό είναι το ανησυχητικό για εμάς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ