Μικροί σεισμοί σε Κρήτη και Σκιαθο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν σταματά να «σείεται» η γη στην Κρήτη μετά τον ισχυρό σεισμό των 5.1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες σε όλη την Ελλάδα, στις 6.30 το πρωί νέα δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στο Τυμπάκι του Ηρακλείου Κρήτης.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο εντοπίζεται 6 χλμ νότια-νοτιοανατολικά από το Τυμπάκι Ηρακλείου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 19,6 χλμ.

Χθες το πρωί είχε συμβεί κοντά στις Μοίρες του Ηρακλείου Κρήτης ένας μετασεισμός 4.5 Ρίχτερ. Ο Ευθύμιος Λέκκας που έχει μεταβεί στο νησί από την Πέμπτη, μιλώντας για το φαινόμενο των συνεχόμενων δονήσεων, τόνισε ότι εκτονώνεται το φαινόμενο.

Σεισμός και στην Σκιάθο

Νωρίτερα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου αναστατώθηκαν και οι κάτοικοι στην Σκιάθο καθώς δέχθηκαν την «επίσκεψη» του Εγκέλαδου με ένα σεισμό μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την Αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 14 χλμ νότια-νοτιοανατολικά της Σκιάθου, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10,5 χλμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ