Πούτιν: «Δεν υπήρξε κράτος Ουκρανία πριν από την Ουκρανική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Στην ιστορία της ανθρωπότητας, η Ουκρανία δεν υπήρξε μέχρι να εμφανιστεί η Ουκρανική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ρωσίας Βαλέρι Ζόρκιν, αναφέρουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων (Tass- Ria).

Ο Ζόρκιν έφερε στον πρόεδρο έναν χάρτη που συντάχθηκε στη Γαλλία τον 17ο αιώνα, στον οποίο υποδεικνύονταν τα εδάφη που ήταν μέρος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, των Κοζάκων και της Πολωνο-Λιθουανικής Κοινοπολιτείας, σημειώνοντας ότι κράτος Ουκρανίας δεν υπήρχε.

«Η σοβιετική εξουσία δημιούργησε τη Σοβιετική Ουκρανία, αυτό είναι γνωστό. Και πριν από αυτό δεν υπήρχε Ουκρανία στην ιστορία της ανθρωπότητας», σημείωσε ο αρχηγός του κράτους.

Ο Ζόρκιν διευκρίνισε ότι αποφάσισε να υποδείξει την απουσία της Ουκρανίας στον χάρτη «για χάρη της αλήθειας».

«Αυτό είναι μόνο ένα από τα έγγραφα, φυσικά», είπε ο Πούτιν.

1 235

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου Βαλέρι Ζόρκιν κατά τη διάρκεια συνάντησης

Συνεχίζοντας να μελετά τον παλιό χάρτη, ο αρχηγός του κράτους παρατήρησε: «Λοιπόν, ναι, [τα εδάφη της Ουκρανίας] ήταν μέρος της Πολωνο-Λιθουανικής Κοινοπολιτείας . <…> Φυσικά, δεν [περιλαμβάνονταν σε αυτήν όλα τα εδάφη της Σοβιετικής Ουκρανίας], αλλά μόνο το βορειοδυτικό τμήμα.

«Μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, άρχισαν να σχηματίζονται κάθε είδους οιονεί κρατικοί σχηματισμοί και η σοβιετική κυβέρνηση δημιούργησε τη Σοβιετική Ουκρανία. Αυτό είναι γνωστό. Πριν από αυτό, δεν υπήρχε Ουκρανία στην ιστορία της ανθρωπότητας», τόνισε ο επικεφαλής του κράτους.

Στις αρχές του περασμένου έτους, ο Πρόεδρος της Ρωσίας είπε ότι η σημερινή Ουκρανία μπορεί δικαίως να ονομαστεί «με το όνομα του Βλαντίμιρ Ίλιτς Λένιν», αφού ήταν ο εμπνευστής και ο αρχιτέκτονάς της, κάτι που επιβεβαιώνεται από αρχειακά έγγραφα.

Ο Ζόρκιν, με τη σειρά του, εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι ο χάρτης δημιουργήθηκε από τους Γάλλους.

«Λοιπόν, [οι Γάλλοι] έχουν καταγράψει τι συνέβη. Αυτό που υπήρχε τότε στη γεωγραφία, είναι σημειωμένο στον χάρτη», κατέληξε ο πρόεδρος.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ