Να γιατί ο Ερντογάν δεν χρειάστηκε καν «θερμό επεισόδιο»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς ο Ερντογάν επί Κυριάκου Μητσοτάκη πέτυχε «χωρίς τουφεκιά» ό,τι ήθελε δημιουργώντας «τετελεσμένα» που τον ευνοούν

Τα φερέφωνα, μιντιακά και άλλα, του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίζονται «ανακουφισμένα» με τη νίκη του Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, με το πρόσχημα ότι ο τούρκος πρόεδρος δεν έχει δημιουργήσει και δεν πρόκειται να δημιουργήσει «θερμό επεισόδιο».

Μάταια όμως προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια.  Και η αλήθεια είναι ότι ο ΤαγίπΕρντογάν δεν δημιουργεί θερμό επεισόδιο διότι κυρίως επί Κυριάκου Μητσοτάκη πέτυχε -αφότου μάλιστα στην Προεδρία της Δημοκρατίας αντικατέστησε τον ασυμβίβαστο Προκόπη Παυλόπουλο με την «βολική» Κατερίνα Σακελλαροπούλου– τέτοιες υποχωρήσεις και υπαναχωρήσεις εκ μέρους μας στα Εθνικά μας Θέματα και το Κυπριακό, ώστε δεν του ήταν αναγκαίο το «θερμό επεισόδιο».  Τα παραδείγματα που παραθέτουμε μαρτυρούν από μόνα τους:

1. Ο Ταγίπ Ερντογάν κατάφερε να καθιερώσει το λεγόμενο «τουρκολιβυκόμνημόνιο», αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε υπερασπίστηκε την εθνική θέση, που καθιέρωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος και δέχτηκε και η ΕΕ,ότι το μνημόνιο αυτό είναι όχι απλώς παράνομο αλλά νομικώς ανυπόστατο και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα.
2. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προχώρησε -όπως είχε εισηγηθεί ο Προκόπης Παυλόπουλος- στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης μας στα 12 ν.μ. στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο -π.χ. Κρήτη, Κω, Ρόδο- και έτσι επιτρέπει στον Ταγίπ Ερντογάν, πέραν των άλλων, να επιδιώκει ως και την επέκταση του αδιανόητου «casus belli» και εκτός του Αιγαίου.
3. Κυρίως όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έθαψε» το Κυπριακό και μας γυρνάει πίσω στην εποχή του προδοτικού και καταστροφικού για τη μαρτυρική Κύπρο σχεδίου Ανάν.  Είναι «ηλίου φαεινότερο» ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε έτεινε χείρα βοηθείας στην υπεράσπιση της ΑΟΖ της Κύπρου.  Επίσης δεν αντέδρασε σθεναρά όταν ο Ερντογάν, παραβιάζοντας κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου, προχώρησε ουσιαστικά σε τρίτο «Αττίλα» με την παρουσία του και τις φιέστες στα Βαρώσια, πριν δύο χρόνια.  
Και το κυριότερο: Δέχτηκε την πλήρη υποστήριξη της Ουκρανίας εναντίον της Ρωσίας χωρίς ποτέ να θέσει το ζήτημα των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, που κατέχει το ένα τρίτο της Κύπρου εδώ και πενήντα σχεδόν χρόνια. Ακόμη περιμένουμε τις κυρώσεις που «θα βγάζουν δόντια», όπως έλεγε ο ανεκδιήγητος Πέτσας τον Ιούνιο του 2020 και είδαμε μόνο τη «λίστα Πέτσα» και τα «πετσωμένα» μίντια.

Το να επιχαίρουμε λοιπόν διότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν δημιουργεί «θερμό επεισόδιο»,υποχωρώντας διαρκώς και αφήνοντάς τον να επιτυγχάνει τετελεσμένα, σε όλο το φάσμα των Εθνικών μας Θεμάτων και του Κυπριακού, είναι ολέθριο για την Ελλάδα και την Κύπρο.  Άραγε στις προσεχείς εκλογές ο Ελληνικός Λαός θα «κλείσει τα μάτια» και σε αυτή την τόσο σκοτεινή και επιζήμια πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη;  

Αν ναι, είμαστε άξιοι της τύχης μας.  Κυρίως δε να μην ξεχνάμε για το Κυπριακό ότι εμείς φαινόμαστε να αφήνουμε την Κύπρο στις «ορέξεις» του αδίστακτου εισβολέα, την ώρα που οι αδελφοί Κύπριοι, κατά τον Απελευθερωτικό Αγώνα τη  ς ΕΟΚΑ, βροντοφώναζαν, γενναίοι και υπερήφανοι: «Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγωμενπέτρες».

Τρίζουν ήδη τα «ιερά κόκκαλα» των Κυπρίων μαρτύρων στα «Φυλακισμένα Μνήματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ