Ας πληρώνουν τα κορόιδα – Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων (Αριστοτέλης)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Ιάκωβος Ποθητός

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων» Αριστοτέλης

Κουραστήκατε να ακούτε μεγάλα λόγια;
Χειροκροτάτε όταν ακούτε πολιτικούς να υπόσχονται ότι θα κάνουν τόσα καλά όσα δεν έκαναν τα προηγούμενα χρόνια που κυβέρνησαν;
Ελπίζετε να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής σας εκείνοι που σας οδήγησαν στην ανέχεια;
Δυστυχώς, όσο οι πολιτικοί, αυτοί που δεν σκύβουν το κεφάλι από ντροπή, για τα δεινά που προξένησαν στους πολίτες από την αλόγιστη κακοδιαχείρηση που άσκησαν επί σειρά ετών και που είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή της χώρας και των πολιτών, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν καλύτερες μέρες για τον εργάτη, για τον μικρομεσαίο.
Δυσβάστακτη η φορολόγηση του απλού πολίτη όμως ούτε ένα ευρώ δεν αποδίδει ο εφοπλιστής, ο βιομήχανος από τα κέρδη του.
Πάνω από έξι δισεκατομμύρια ευρώ είναι η φοροδιαφυγή στη χώρα μας και σίγουρα δεν φοροδιαφεύγουν οι συνταξιούχοι κι οι εργαζόμενοι.
Με απλά λόγια, τα «δικά μας παιδιά» έχουν την εύνοια της εξουσίας και τα πόπολα, οι απλοί πολίτες, φορολογούνται με τον πλέον άδικο και κατάφορα σκληρό τρόπο, που αποδεικνύει την πολιτική που ασκούν οι εκάστοτε κυβερνώντες.
Η αδικίες που έχουν γίνει και γίνονται σε βάρος του Έλληνα πολίτη, πολλές και ορισμένες, εκδικητικές.
Είναι αδιανόητο στους «φίλους» κι «εταίρους» μας οι Έλληνες να έχουν το φτωχικό τους, το καλύβι τους, που στεγάζουν την οικογένειά τους. Έπρεπε και πρέπει να του το πάρουν (πιο σωστά, να το κλέψουν) και γι’ αυτό, μέσω των μνημονίων και των funds έχουν ξεκινήσει την επίθεση με όπλο τα κόκκινα δάνεια.
Όμως…
Οι ανακεφαλαιοποιήσεις των Ελληνικών Τραπεζών έγιναν με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Χρήματα που εισέπραξε το Κράτος μέσα από την φορολογία και τα έδωσε στις Τράπεζες για να σωθούν. Παραβλέπουμε ότι οι μετοχές στις Τράπεζες ήταν ιδιωτών κι όχι του Κράτους όπως επίσης, στην γειτονική μας Κύπρο δεν συνέβη αυτό, αλλά, επενδυτές αγόρασαν μετοχές των Κυπριακών Τραπεζών προκειμένου να αποκτήσουν ρευστότητα, να μην κλείσουν.
Επομένως, αφού οι Έλληνες με τα χρήματά τους έκαναν την ανακεφαλαίωση των Ελληνικών Τραπεζών, γιατί χρωστάνε; Γιατί οι κυβερνήσεις επέτρεψαν στις Τράπεζες να πουλήσουν κόκκινα δάνεια στα funds και δεν απαίτησαν να διαπραγματευτούν οι Τράπεζες με τους οφειλέτες την αποπληρωμή των δανείων τους στο εξευτελιστικό ποσό που τα έδωσαν στα funds; Γιατί οι κυβερνήσεις δεν έβαλαν όριο στο ύψος των δανείων που αγόρασαν τα funds από τις Τράπεζες και που δεν θα έπρεπε να ξεπερνά το διπλάσιο της αγοράς; Με απλά λόγια, γιατί επέτρεψαν την ληστεία του φτωχού Έλληνα από τα αδηφάγα funds;
Κι έρχονται τώρα οι «σωτήρες» να ζητήσουν την ψήφο μας για να μας… σώσουν!!! Ποιοι; Εκείνοι που μας κατέστρεψαν!!!
Είναι άνιση η μεταχείριση που κάνουν οι κυβερνήσεις μεταξύ των εργαζομένων και των πλουσίων. Κι είναι άνιση γιατί άνιση είναι και η οικονομική κατάσταση μεταξύ τους. Οι απλοί εργαζόμενοι πολίτες έχουν να διαχειριστούν τα ελάχιστα ψίχουλα που είναι ο μισθός τους ενώ οι έχοντες και κατέχοντες τα πλούτη τους.
Η «δίκαιη» φορολόγηση που ορισμένοι επικαλούνται, δηλαδή ίδιος φόρος για πλούσιους και φτωχούς, μόνο δίκαιος δεν είναι.
Θα πει κάποιος, πως οι κυβερνήσεις, πρέπει να συγκεντρώσουν τα χρήματα που απαιτούνται για την λειτουργία του Κράτους, για την αγορά όπλων και άλλων απαραίτητων αγαθών.
Γι’ αυτό οι κυβερνήσεις λένε:
– Δεν θα πληρώσουν τα δικά μας παιδιά, ας πληρώσουν τα κορόιδα!
Και τα κορόιδα είναι ο απλός λαός…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ