Ζούγκλα στην Πατησίων με «πεταλούδες της νύχτας» εξ Αφρικής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οδός Πατησίων, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Μια από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας που μετατρέπεται σε έναν απέραντο οίκο ανοχής!

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που τα σκοτεινά δρομάκια, παράλληλα και κάθετα της Πατησίων, είχαν γεμίσει με «κορίτσια» από το Μπανγκλαντές, την Ινδία και το Πακιστάν. Ηταν μερικούς μήνες πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊού, όταν η «Espresso», ύστερα από πλήθος τηλεφωνημάτων, έκανε επιτόπιο ρεπορτάζ, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας το τεράστιο πρόβλημαπου αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι της περιοχής.

IMG 20230529 005059

Κορίτσια φτωχά από κάθε γωνιά του πλανήτη, έρμαια αδίστακτων μαστροπών και κυκλωμάτων trafficking, πουλούσαν το κορμί τους για ένα κομμάτι ψωμί. Το πρόβλημα αυτό, που γιγαντωνόταν μέρα με τη μέρα, με το ανύπαρκτο κράτος να σφυρίζει αδιάφορα, λύθηκε στα χρόνια της πανδημίας, όταν οι περιπολίες της Αστυνομίας είχαν εντατικοποιηθεί για λόγους επιτήρησης ανυπάκουων στα μέτρα εγκλεισμού πολιτών.

Εκπόρνευση

Την ίδια περίοδο, ο Δήμος της Αθήνας, ύστερα από αλλεπάλληλες συγκεντρώσεις κατοίκων της περιοχής, αποφάσισε να τοποθετήσει λάμπες φωτισμού led σε κάθε σοκάκι, σε κάθε στενό. Ωστόσο, όπως φαίνεται και από το επιτόπιο ρεπορτάζ της «Espresso» σήμερα, το πρόβλημα της εκπόρνευσης κοριτσιών χωρίς κανέναν υγειονομικό έλεγχο επανήλθε στο κέντρο της Αθήνας.

IMG 20230529 043312

Ωρα 23.30, Πατησίων. Την ώρα που οι μεροκαματιάρηδες νοικοκυραίοι κοιμούνται, από τα σοκάκια πετιούνται και πάλι «κορίτσια» κάθε ηλικίας, από 15 έως 30 ετών. Οι φωνές τους ξεσηκώνουν τους κατοίκους των γειτονιών πέριξ της Πατησίων. Οι καθημερινοί καβγάδες με όσους προσπαθούν να κλείσουν μάτι για να πάνε αξημέρωτα στη δουλειά τους πολλές φορές φτάνουν μέχρι τα αστυνομικά τμήματα των γύρω περιοχών, με αλληλομηνύσεις. «Τρέμουμε από τον θόρυβο, από τις ύβρεις, από όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας» μας λέει η κυρία Τασούλα Χ., η οποία εδώ και μερικούς μήνες βλέπει το πρόβλημα να επανέρχεται στο κέντρο της Αθήνας, με τις ιερόδουλες από τις χώρες της Αφρικής και τους «αγαπητικούς» τους να κάνουν ό,τι τους καπνίσει, χωρίς να φοβούνται κανέναν. «Πολλές φορές έρχονται τα περιπολικά, τα κορίτσια εξαφανίζονται για λίγα λεπτά και μετά επιστρέφουν. Δεν είναι δυνατόν στην υποτιθέμενη Αθήνα της τουριστικής ανάπτυξης να δημιουργούνται καθημερινά προβλήματα» λέει ο κ. Παναγιώτης Κ., κάτοικος στενού της Πατησίων.

IMG 20230529 043206

Σύμφωνα με τους περιοίκους, συνήθως μια μηχανή ελέγχει την περιοχή, και μετά οι «πεταλουδίτσες της νύχτας» ξεχύνονται στους δρόμους ψάχνοντας για νέους πελάτες. «Δεν είναι μόνο ότι γίνεται αυτό το αλισβερίσι. Τα αυτοκίνητα των πελατών κορνάρουν ξεσηκώνοντας όλους εμάς, που προσπαθούμε να κοιμηθούμε, ενώ οι ιερόδουλες μας επιτίθενται λεκτικά όταν βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας για να αντιδράσουμε» αναφέρει στην «Espresso» ο ίδιος κάτοικος της περιοχής.

IMG 20230529 043307

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τους κατοίκους της Πατησίων, οι έλεγχοι της Αστυνομίας έχουν ελαχιστοποιηθεί, σε βαθμό που δεν μπορούν να προφυλαχθούν οι περιοχές όπως πρέπει. «Νιώθουμε ξένοι στο ίδιο μας το σπίτι. Δεν μπορείτε να αντιληφθείτε όσα συμβαίνουν με αυτές τις κοπέλες κάτω από τα σπίτια μας. Αν κάποιος μάλιστα θελήσει να βγει μετά τις 2 τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του, θα βρεθεί αντιμέτωπος είτε με τα κορίτσια είτε με μπράβους ή με κάθε καρυδιάς καρύδι» αναφέρει η Κατερίνα Μ., που σκέφτεται ακόμα και να φύγει από το σπίτι όπου μεγάλωσε. «Εχουμε στείλει επιστολές στον δήμο, έχουμε πάει στην Αστυνομία, κάθε βράδυ βγαίνουμε και μαλώνουμε, και δεν ξέρουμε ακόμα πότε θα θρηνήσουμε κανένα θύμα» αναφέρει η ίδια.

Τα περιστατικά ασυδοσίας σταματούν με το πρώτο φως της ημέρας, όταν οι πρώτοι εργαζόμενοι κάτοικοι ξεκινούν να πάνε στις δουλειές τους, αφού προηγουμένως δεν έχουν κλείσει μάτι από όσα συμβαίνουν έξω από την πόρτα τους!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ