Δον Κιχώτες διώκτες του Δεξιού Μορμολυκείου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κώστα Δημ Χρονόπουλου

Η σύγχρονη ελληνική «Αριστερά», η «Κεντροαριστερά» / «Σοσιαλοδημοκρατία» -κυρίως- θυμίζουν τον αλλοπαρμένο Δον Κιχώτη, που πολεμούσε ανεμόμυλους. Οι σύγχρονοι ανεμόμυαλοι επιμένουν να επιτίθενται με σφοδρότητα προκειμένου να εξοντώσουν (ως κύριο μέλημα –αυτοσκοπό τους) τη Δ ε ξ ι ά (!). Μια ανύπαρκτη πλέον οντότητα, ένα Μορμολύκειο /σκιάχτρο/μπαμπούλα που είναι η ΝΔ. Ποια ; Η σημερινή Ν.Δ … δεξιά; Θου Κύριε ….!…. Είναι μάλιστα τέτοιο και τόσο το μένος, το μίσος εναντίον του κοινού –δεξιού – εχθρού, που έφθασαν στο αδιανόητο σημείο να διαγκωνίζονται /ανταγωνίζονται και τελικά να αλληλοκατηγορούνται /κονταροχτυπιούνται, για το ποιος από τους δύο είναι ο ικανότερος, καταλληλότερος να τη νικήσει μόνος του, –όχι και οι δυό μαζί. Περιέργως ο κοινός εχθρός δεν τους ενώνει , αλλά τους διχάζει. Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι:

• Δεν έκανε έντονη αντιπολίτευση στη Ν.Δ με αποτέλεσμα εκείνη να θριαμβεύσει . Βέβαια το σκεπτικό του ΠΑΣΟΚ πάσχει, και επιπλέον αδικεί τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πράγματι άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση. Αδυνατώ να θυμηθώ ένα από τα … «πολλά» κυβερνητικά νομοθετήματα που ψήφισε. Μέχρι και δραπέτευση από το αυτοαποκαλούμενο αυτάρεσκα , «Δημοκρατικό τόξο» , επέλεξε, προκειμένου να μην ψηφίσει (για την μη συμμετοχή της Χ.Α στις εκλογές).
• Είναι αστείο το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μέγας χορηγός της ΝΔ.Ο κος Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε συνεργασία με Πρωθυπουργό τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ. Θεωρώ ότι το πρόβλημα των Κομματαρχών /Κομματοκρατόρων εδράζεται αλλού: Στην υποτίμηση της νοημοσύνης του κόσμου , καθώς και στην (ηθελημένη , πονηρή) αγνόηση των πραγματικών του καθημερινών προβλημάτων.
Γιατί όντως είναι αξιοθρήνητο το 2023, να προτάσσονται συνθήματα που συγκινούσαν , παρέσυραν και φανάτιζαν, πριν πολλές δεκαετίες. Είναι γελοίο , αλλά και επικίνδυνο, να διχαζόμαστε ακόμη και σήμερα, και να ο ν ο σ κ ι α μ α χ ο ύ μ ε (=να ερίζουμε περί όνου /δεξιάς, αριστεράς, ακροδεξιάς, ακροαριστεράς, ροζ, τραβεστί κ.ο.κ σκιάς).
Βέβαια, για να είμαι και δίκαιος, δεν ευθύνονται μόνον οι πονηροί πολιτευτές , αλλά και μερίδα του λαού που μηρυκάζει και κραυγάζει: «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» για να πάρει την απάντηση: «… γι αυτό και την ξαναψηφίζει διαχρονικά».
Άρτος , θεάματα, τσιτάτα/slogan, στιχάκια ανούσιοι /αχρείαστοι/ανεδαφικοί και άκρως επικίνδυνοι διχασμοί, που δεν μας αφήνουν να ομονοήσουμε και να μεγαλουργήσουμε ως Έλληνες, ως Ελληνισμός !. Αναρωτιέμαι : ​Άραγε πέρασε από το μυαλό των Κομματανθρώπων, ότι ενδέχεται το εκλογικό αποτέλεσμα, να οφείλεται –βασικά –στην ωριμότητα των πολιτών που πλέον αδιαφορούν για συνθήματα και παρελθοντολογία ; των πολιτών, οι οποίοι απλώς και λογικά συνέκριναν τις δύο διακυβερνήσεις, και έδωσαν 41% και 20% επιλέγοντας σταθερότητα και όχι υποσχέσεις και πειραματισμούς;.

Προσωπικά θεωρώ ότι η Ν.Δ διέπραξε λάθη, παραλήψεις, αδικίες: η μη ολοκληρωτική κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Η άθλια προσωπική διαφορά, συνεχίζει άδικα, και επιλεκτικά , να υφίσταται για πολλούς συμπολίτες μας. Ανεπαρκής η αστυνόμευση , μικρή η αυστηροποίηση των ποινών , διόγκωση ανησυχητική της βίας των ανηλίκων. Όμως προσέφερε σε άλλους τομείς (αμυντική θωράκιση της χώρας, επενδύσεις , εξωτερική πολιτική, μηχανοργάνωση , μεταναστευτικό , τουρισμό, οικονομία κ. α). Οι πολίτες τα γνώριζαν και αποφάσισαν την … διπλάσια διαφορά. Συρρικνώθηκε το κόμμα που … δεν κυβέρνησε (ανήκουστο) και ενδυναμώθηκε εκείνο που έπρεπε –φυσιολογικά-να φθαρεί (πρωτόγνωρο). Ο κος Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι οδυνηρό όχι μόνον για το κόμμα του (σωστό), αλλά και για τους ψηφοφόρους της Ν.Δ (προσβλητικό). Προφανώς τους θεωρεί … καθυστερημένους. Ενδεχομένως κάποιοι να πάσχουν από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης , όπως ισχυρίστηκε πικραμένος του κόμματος , αγνοώντας ότι το σύνδρομο αυτό –στατιστικά – ανέρχεται σε 8%, κάτι που στο 41% αντιστοιχεί περίπου σε 3 μονάδες . Συνεπώς αντί 41% η ΝΔ ψηφίστηκε από 38% … «υγιείς» ψηφοφόρους. Διαφορά από ΣΥΡΙΖΑ : 18 αντί 21 μονάδες, και πάλι μεγάλη διαφορά . Βέβαια η διακριτικότητα επιτάσσει να μην προβούμε σε αφαίρεση , από το 20% του ΣΥΡΙΖΑ , του ποσοστού εκείνων που πάσχουν από το –αθεράπευτο – «Αντιδεξιό Σύνδρομο» γιατί τότε οι … υγιείς ίσως προσεγγίσουν το αρχέγονο 3% (!).
Απλή Αναλογική : εκτέλεση εν ψυχρώ από τους ένθερμους υμνητές –διασώστες της. Φοβούμαι πως ουδείς πλέον θα προσπαθήσει να την νεκραναστήσει (πλην ιδεοληπτικών που επιμένουν) . Άλλωστε δεν προσιδιάζει (sic) στα προσόντα, στην ιδιοσυγκρασία και στην αλληλοκατανόηση των Νεοελλήνων πολιτευομένων.
Δημοσκοπήσεις: Δεν είμαι θιασώτης των Δημοσκοπήσεων επειδή πιστεύω πως επηρεάζουν (ακόμα και οι αντικειμενικές). Πάντως αδίκησαν τη Ν.Δ (μέχρι 33%) και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ (μέχρι 30%) ο οποίος –κακώς – τους επιτίθεται .
Θα πρέπει να καταστεί υποχρεωτική (Συνταγματικά) η προεκλογική κατάθεση των προγραμμάτων όλων των κομμάτων προς κοστολόγηση.

ΥΓ Ούτε οι αντιδεξιοί «ΔονΚιχωτισμοί» , ούτε η επίκληση αδυναμιών /λαθών, ως προς την επικοινωνία του προγράμματος , ούτε η καταφυγή στο «αριστερό ηθικό πλεονέκτημα», ούτε τα αστοχήματα περί του «συνδρόμου της Στοκχόλμης», ή η διεξαγωγή ενός debate μεταξύ των δύο, θα εξυπηρετήσει την Αντιπολίτευση. (Σ.Σ Αλήθεια η διεξαγωγή ενός debate ανάμεσα στους δύο δεν αποτελεί προσβολή για τα υπόλοιπα …… ι σ ό τ ι μ α κόμματα που μετέχουν στις εκλογές;.
Συμπερασματικά: απαιτείται ριζική αλλαγή σκέψης, πλεύσης , προσώπων και –κυρίως- σεβασμός στην νοημοσύνη του κόσμου αφενός και στα μικρότερα κόμματα αφετέρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ