Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Ραγδαιες εξελίξεις: Έφοδος των αρχών στα γραφεία των ευρωβουλευτών Κοτσολίνο και Ταραμπέλα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα έφοδο στα γραφεία του του Ιταλού ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο και του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα, πραγματοποιήσαν σήμερα Βέλγοι αστυνομικοί με πολιτικά, παρουσία ανακριτή.

Σύμφωνα με το politico, δύο μάρτυρες ανακρίνονται σχετικά με το κύκλωμα του Qatargate, για το οποίο έχουν κατηγορηθεί οι δύο ευρωβουλευτές.

Ο Ταραμπέλα επανήλθε πρόσφατα στα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτής αφού πέρασε μήνες στη φυλακή και κατ’ οίκον περιορισμό μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαΐου του τρέχοντος έτους. Το γραφείο του, το οποίο σφραγίστηκε από την αστυνομία μαζί με του Κοτσολίνο τον Φεβρουάριο, άνοιξε τώρα ξανά για να του επιτρέψει να εκτελέσει το κοινοβουλευτικό του έργο. Ο Κοτσολίνο, ωστόσο, έχει ασκήσει έφεση για την έκδοσή του στο Βέλγιο από την Ιταλία και το γραφείο του παρέμεινε σφραγισμένο μετά τις νέες εφόδους την Τρίτη.

Και οι δύο ευρωβουλευτές εκδιώχθηκαν από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών μετά τη σύλληψή τους και διατήρησαν το τεκμήριο της αθωότητάς τους καθ’ όλη τη διάρκεια των ερευνών.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, η εξέλιξη ήρθε σε μια στιγμή που η δυναμική φαινόταν να εξαντλείται από την έρευνα του Qatargate, με όλους τους κύριους ύποπτους, εκτός από τον Κοτσολίνο και τον φερόμενο ως αρχηγό Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, να ελευθερώνονται από τη φυλακή και τον κατ’ οίκον περιορισμό. Η άλλη ευρωβουλεύτρια που κατηγορείται για διαφθορά στο σκάνδαλο, η Εύα Καϊλή, επιχειρεί να κάνει μια απίθανη πολιτική επιστροφή.

Η υπηρεσία Τύπου του Ευρωκοινοβουλίου αρνήθηκε να σχολιάσει τις επιδρομές, σημειώνοντας μόνο ότι «συνεργάζεται πλήρως με τις δικαστικές αρχές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ