Μια δέουσα απάντηση προς τυχόν επίδοξους ολετήρες της Ελληνικής Κύπρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιμέλεια από Ομάδα Εργασίας και Έρευνας του συγγραφέα Αντώνη Αντωνά από Ελληνική Κύπρο.

Φόρμουλα διπλής «λύσης»: Ξεκλειδώνουν τις πύλες του Αιγαίου στην Τουρκία.

Σε σχετικό πρόσφατο άρθρο του αξιότιμου διαπρεπούς κ. Κώστα Γρίβα καθηγητή στην ΣΣΕ, με τίτλο ΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ (Ίδετε Google), επισημάναμε τα πιο κάτω ….

Έγραψε ο κ. Αντωνάς ….

Αξιότιμε κ. Γρίβα ορθά τα λέτε. Όμως με σεβασμό προσθέτω, πως παραλείπεται, όχι εσκεμμένα αφού είναι γνωστές οι πατριωτικές σας θέσεις για την Κύπρο, πως και πάλι το εξιλαστήριο θύμα θα είναι η Ελληνική Κύπρος. Όσον αφορά Ελληνικό Αιγαίο μας και εδώ άρχισε η σαλαμοποίηση του, αλλά με ομφάλιο λώρο το Κυπριακό πρόβλημα της κατοχής συνδέεται με αυτό. Ας προσφέρουμε λοιπόν “αντίδωρο” προς τους βαρβάρους, για τις δήθεν υποχωρήσεις τους, λόγω επαναπροσέγγισης, (που “προσεγγίζει¨ σύντομα), για να επιβεβαιωθεί ακόμη μια φορά ότι πρώτα το πολύπαθο νησί θα ξεπουληθεί, όπως ξεπουλήθηκε το 1974 …
Προσθέτω αυτούσιο σημερινό απόσπασμα με πρόσθετα σχόλια μου, από Κυπριακά ΜΜΕ, που εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την νέα επερχόμενη Άλωση όλης της Κύπρου …. https://www.sigmalive.com/news/politics/1110416/formoula-diplis-lysis-ksekleidonoun-tis-pyles-tou-aigaiou-stin-tourkia
Φόρμουλα διπλής «λύσης»: Ξεκλειδώνουν τις πύλες του Αιγαίου στην Τουρκία. Μικρό απόσπασμα.
Οι Πρέσπες του Αιγαίου και το “κεφαλοκλείδωμα” από το οποίο απειλείται η Κύπρος δεν συνιστούν θεωρητικό, αλλά πρακτικό μοντέλο δράσης. Υπάρχουν, ήδη, επί τούτου στοιχεία, κάποια εκ των οποίων έχει αποκαλύψεικαι η εφημερίδα “Εστία” την περασμένη Κυριακή και αφορούν: Στη δημιουργία διαύλων για την Τουρκία στο Αιγαίο, που σημαίνει ότι η Ελλάδα παραιτείται σε διάφορους χώρους και στον αέρα και στη θάλασσα των δικαιωμάτων της στα 12 ναυτικά μίλια και αναλόγως μπορεί να φτάσει ώς τα 7 ή ώς στα 8 ή 9 ή να μείνει στα 6. 2. Στο “Σύμφωνο Μη Επιθέσεωςμεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών με τη μετακίνηση τμημάτων της Τουρκικής Στρατιάς του Αιγαίου περί τα 250 χιλιόμετρα προς την ενδοχώρα.

Z

Αποκαλυπτικός χάρτης παρουσιάζει την κατάσταση, που άρχισε να επικρατεί στο Αιγαίο και πώς θα ανοίξουν οι πύλες του στην Τουρκία μέσω της αποστρατιωτικοποίησης νησιών αλλά και την αποκοπή και απομόνωση της Κύπρου. Η ενοποίηση Κυπριακής και Ελληνικής ΑΟΖ στις καλένδες
Το συμπέρασμα κ. Γρίβα … Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που καταργήθηκε και το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα, από την μητέρα πατρίδα δηλ. από τους Έλληνες ηγέτες μας, που άλλα έχουν κατά νουν … και θα εφαρμόσουν δόγματα όπως .. Οι Τούρκοι την Κύπρο κτυπούν, εμείς είμαστε Ελλάς (από προδότη Μονάνο) και η Κύπρος κείται μακράν από τον τότε Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.
Επίκαιρες και σήμερα είναι παλαιότερες δηλώσεις “ελλήνων” ηγετών μας προς μίμηση από τους σύγχρονούς κυβερνήτες … Ας μην αναφέρω ονόματα … Κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο και είναι καταγραμμένα ….
Παρένθεση… Θα αρχίσουν και πάλι οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, παρ όλον ότι οι βάρβαροι συνεχίζουν να αλωνίζουνστην Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ, να εισβάλλουν για δεύτερη φορά στην σκλαβωμένη ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ και να διεκδικούν πάτρια ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΑΝ ΠΟΤΕ……Αναμενόμενη και αυτονόητη για ακόμη μια φορά η εγκατάλειψη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ και από τους Έλληνες ταγούς μας, αλλά και από τους άσπονδους δόλιους συμμάχους μας……!
Συνεχίστε λοιπόν και σήμερα τυχόν επίδοξοι ολετήρες της Ελλάδας και της Ελληνικής Κύπρου και περπατήστε στην πεπατημένη οδό, που ακολούθησαν και ορισμένοι προκάτοχοι σας….
«Η Ελλάς αναπνέει σήμερον με δύο πνεύμονας, τον μεν αγγλικόν, τον δε αμερικανικόν. Δεν ημπορεί, λόγω του Κυπριακού, να διακινδυνεύσει από ασφυξίαν».
«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή όπως η Ελληνική Κυβέρνηση αναλάβει πρωτοβουλία λύσεως του Κυπριακού!»
«Το Κυπριακό έχει μεταβληθεί σε εθνική γάγγραινα και αποτελεί εθνική περιπέτεια στην οποία σύρεται η Ελλάς και η μόνη λύση που σπομένει είναι μια απ ευθείας συνεννόηση με τους Τούρκους.» (Πρωθυπουργός σε Κοινοβουλευτική του ομάδα 14-12-1958.) κλπ κλπ
Όπως λοιπόν σε συνεννόηση με τους Τούρκους το 1974 “μισοκατακτήθηκε” η Κύπρος, σήμερα και πάλι σε συνεννόηση με τους βαρβάρους κατακτητές θα ολοκληρωθεί η άλωση και με κεφαλοκλείδωμα θα στραγγαλισθεί όλο το έρημο νησί … και στήστε κάπου εν Αθήναις μια απλή τιμητική στήλη με κενοτάφιο, που θα αναγράφει … Ω ΞΕΙΝ ΑΓΓΕΛΛΕΙΝ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ(Ν) ΟΤΙ ΕΝΘΑΔΕ ΚΕΙΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ, ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ (ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟΙ) ΥΠΕΡ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ!
Για την ιστορία … Το 1974 Ο Καραμανλής αντιμετώπισε το Κυπριακό με ψυχρή λογική, προσπαθώντας να τηρήσει αποστάσεις από τον Μαύρο, ο οποίος στην Γενεύη προ δεύτερης εισβολής, δήλωσε την συμπαράσταση της μητέρας πατρίδας προς την Κύπρο και είπε «Μεταξύ ντροπής και πολέμου, θα επέλεγα το δεύτερο.» Ο Καραμανλής επέλεξε το πρώτο…!!!!
Αυτά τα ολίγα και άλλα μύρια … και σημειώνω ότι μόνο ο απλός αδελφόςΕλληνικός λαός συμπαραστέκεται με αγάπη στο Κυπριακό λαό. Κανείςάλλος….
Με εκτίμηση,
Α.Α. Συγγραφέας και Βετεράνος από κατεχόμενη Αγία Μεσαορία, που θρήνησε στενούς φίλους και συγγενείς, μεταξύ αυτών και τον ήρωα αδελφότου, που προτού πέσει μαχόμενος αγκαλιά με την Ελληνική σημαία βροντοφώναξε ΕΓΩ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΜΑΙ.
Η Τουρκιά και η ουχιά δεν έχουνε μπιστιά!

Εν συνεχεία ο φίλος

Χρήστος είπε…

(Δεκάδες σχόλια από προσωπικούς μας αποδέκτες δεχτήκαμε μετά την κοινοποίηση του σχετικού άρθρου.)

Μας λέει ο αρθρογράφος στο τέλος:
Οι ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις που αναμένεται να δρομολογηθούν..
Αν έχεις Τούρκο φίλο,
Έχε μαζί σου και ένα ξύλο.
Ποδοπάτησαν μεγάλο κομμάτι της μαρτυρικής Κύπρου, προσπαθούν να σβήσουν ότι Ελληνικό υπάρχει τα λυσσαλέα σκυλιά.
Οι Αδερφοί μας Κύπριοι πάντα αντιστάθηκαν στους κατακτητές και ο Εθνικός τους Υμνος λέει:
Από τα κόκκαλα βγαλμένη
των Ελλήνων τα ιερά.
Γιατί από το 1453 που έπεσε η Κωνσταντινούπολη στα χέρια των Τούρκων, μέχρι το 1821, που υψώθηκε στην Αγία Λαύρα το Λάβαρο της Επαναστάσεως, η Ελλάδα είχε γεμίσει από τα κόκκαλα όλων εκείνων, οι οποίοι, κατά καιρούς, αγωνίστηκαν «υπέρ Πίστεως και Πατρίδος».
Και ένα υπέροχο τραγούδι από τους Αδελφούς μας Κύπριους.

https://youtu.be/BA_1qO5Hayo

06 Ιουνίου, 2023 00:30

Συνεργάτιδες μας πρόσθεσαν …

VERBA VOLANT,SCRIPTA MANENT….
Η ωμή και αληθινή επιστολή-σχόλιο του κ. Αντωνά ας ταρακουνήσει κάποιους …
Όμως και ο πατριώτης Χρήστος πολύ εύστοχο (όπως και οι υπόλοιποι) σχόλιο κατέθεσε και μας δίνει την ευκαιρία να αναφερθούμε στις διερευνητικές επαφές της Τουρκίας – Ελλάδας.
Αρχές του 22 αν δεν κάνουμε λάθος ολοκληρώθηκε ο 64ος *γύρος των συνομιλιών.
*Ορθά αναφέρεται ως γύρος αντί … συζήτηση ή αναζήτηση. Στον γύρο-κύκλο δεν υπάρχει ούτε αρχή, ούτε τέλος όπως και σε αυτές τις άκαρπες συναντήσεις με τους βαρβάρους, που προσπαθεί η Ελληνική αποστολή να τους … φιλέψει αν μπορεί κανείς να κάνει φίλο τον Τούρκο. Μια λαογραφική παροιμία λέει … ΤΟΥΡΚΟ ΦΙΛΕΥΕ ΚΑΙ Κ@ΛΟ ΦΥΛΑΓΕ…
64 λοιπόν άκαρπες συναντήσεις και σε καμία δεν αναφέρθηκε η τουρκική εισβολή. Σε καμία όπως το ίδιο θα συμβεί και στο μέλλον. Εκτός συζητήσεων, ο κ. Αποστολίδης που ηγείται της Ελληνικής αποστολήςπεριέγραψε ως εξής την εισβολή ….(*( Παύλος Αποστολίδης: Ο διπλωμάτης για “ειδικές αποστολές” που θα κάνει τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία …)
O κ. Αποστολίδης έγραψε σε μελέτη του στο ΕΛΙΑΜΕΠ ότι οι τούρκοι “αποβιβάστηκαν” στην Κύπρο το 1974 !! Με το «αποβιβάστηκαν» (landed), είναι σαν να εννοεί ότι οι τούρκοι εδικαιούντο να αποβιβαστούν ελεύθερα. ( Το ορθό …THE TURKS INVATED, OCCUPATION, GENOCIDE IN CYPRUS και λοιπά συνώνυμα της λέξης εισβολή και κατοχή INVASIONOCCUPATION) Στην εισαγωγή της εν λόγω μελέτης, αναφέρετε στο Κυπριακό και ως *διακοινοτικές συνομιλίες…. Για τις δηλώσεις του αυτές προκάλεσεαντιδράσεις εκ μέρους Κυπριακών οργανώσεων και φορέων, αλλά δεν είναι αναγκαίο επί του παρόντος να τις επαναλάβω…
Αυτονόητο λοιπόν είναι ότι κάποιοι θέλουν να απαλλαγούν από αυτό τον μπελά της Κύπρου, που όπως δήλωσε παλαιότερα και άλλος πολιτικός είναι «γάγγραινα» … Η ελληνική Κύπρος που επί 33 αιώνες αγωνίζεται να μείνει ΕΛΛΗΝΙΚΗ είναι γάγγραινα. ΑΙΔΩΣ!
*Διακοινοτικές συνομιλίες, ως εκ τούτου δεν αφορούν την μητέρα πατρίδα Ελλάδα, αλλά την Τουρκία!!!!!
Στο δια ταύτα, ορθώς αναφέρετε σε σχετικό σχόλιο αποδέκτη μας ότι η Κύπρος και πάλι θα καταστεί εξιλαστήριο θύμα και ως Ιφιγένεια θα θυσιαστεί …, όμως λάβετε υπ όψιν ότι οι Κυπραίοι σαν Έλληνες και τρελοί είναι και πεισματάρηδες ..Η Ρωμιοσύνη ( της Κύπρου) εν φυλή συνότζιαιρη του κόσμου, κανένας δεν εβρέθηκεν για να την ι-ξηλείψη,
κανένας, γιατί σιέπει την που τα ‘ψη ο Θεός μου.
Η Κύπρος εν να χαθή, όντας ο κόσμος λείψει!
Και ο Σεφέρης έγραψε και λάλησε συμβολικά…
«Η γης δεν έχει κρικέλια για να την πάρουν στον ώμο και να φύγουν μήτε μπορούν, όσο κι αν είναι διψασμένοι να γλυκάνουν το πέλαγο με νερό μισό δράμι. Και τούτα τα κορμιά πλασμένα από ένα χώμα που δεν ξέρουν, έχουν ψυχές. Μαζεύουν σύνεργα για να τις αλλάξουν, δε θα μπορέσουν να τις ξεκάμουν αν ξεγίνουνται οι ψυχές. Δεν αργεί να καρπίσει τ’ αστάχυ δε χρειάζεται μακρύ καιρό για να φουσκώσει της πίκρας το προζύμι, δε χρειάζεται μακρύ καιρό το κακό για να σηκώσει το κεφάλι, κι ο άρρωστος νους που αδειάζει δε χρειάζεται μακρύ καιρό για να γεμίσει με την ΤΡΕΛΑ, νσός τις στιΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟΣ».

Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση των τυχόν επίδοξων ολετήρων “ελλήνωνταγών“, που για ακόμη μια φορά θα ξεπουλήσουν την Κύπρο. Ιδού λοιπόν η Κύπρος, ιδού και το … «πήδημα» που θα υποστείτε
Στην Κύπρο το 1974 δεν ηττηθήκαμε… ΠΡΟΔΟΘΗΚΑΜΕ. (Ηρωικός δτήςΕΛΔΥΚ Σταυρουλόπουλος.)
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ….
Π.Β.. Συγγραφέας – Μικρασιάτισσα και πρόσφυγας από Αμμόχωστο.
Μ.Ρ. Νομικός από κατεχόμενη Κερύνεια.
Μέλη της Ομάδας Εργασίας και Ερευνας του Α. Αντωνά

Καρτερούμεν μέραν νύχταν
να φυσήσει ένας αέρας
στουν τον τόπον πο `ν καμένος
τζι’ εν θωρεί ποτέ δροσιάν
Για να φέξει καρτερούμεν
το φως τζιήνης της μέρας
πο `ν να φέρει στον καθ’ έναν
τζιαι ΕΝΩΣΗ τζαι ΛΕΥΤΕΡΙΑ. Δ. Λιμπέρτη.

Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύση εις την ακαρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης.
Καποδίστριας

Επιμέλεια από Ομάδα Εργασίας και Έρευνας του Α. Αντωνά από Ελληνική Κύπρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ