Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Συγκλονίζει στην πρώτη του συνέντευξη μετά από τις συλλήψεις των εμπλεκόμενων στην δολοφονία του πατέρα του, ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ώρα που η υπόθεση της στυγερής εκτέλεσης του δημοσιογράφου δεν έχει εξιχνιαστεί πλήρως, ο Δημήτρης Καραϊβάζ τονίζει ότι δεν υπάρχει δικαίωση για τον θάνατο του πατέρα του και ότι η οικογένεια δεν θα δεχτεί χρήματα σε περίπτωση που επιδικαστεί κάποιο χρηματικό ποσό.

«Ακόμη και στην περίπτωση που το δικαστήριο επιδικάσει αμοιβή προς την οικογένεια, δε θα δεχτούμε να πάρουμε ούτε ένα ευρώ για τη δολοφονία του πατέρα μου. Οπότε, κάνουμε μια δικαστική διαμάχη στην οποία δίνουμε χρήματα που δεν έχουμε για να βγει στο τέλος, “μπράβο, μπήκε φυλακή”. Εμάς, σαφώς μας ενδιαφέρει ο δολοφόνος, όποιος κι αν είναι, να μπει στη φυλακή. Αλλά πρέπει να καταλάβει το κράτος ότι ο ρόλος αυτός δεν αρμόζει στην οικογένεια» δήλωσε μιλώντας στο περιοδικό «ΟΚ!» ο Δημήτρης Καραϊβάζ.

Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος θα παραστεί στο δικαστήριο, ο γιος του δολοφονημένου δημοσιογράφου, απάντησε:

«Δεν ξέρω. Δεν βλέπω τον λόγο να είμαι στο δικαστήριο. Δε με νοιάζει να ακούσω τι έχουν να πουν. Θα γυρίσει πίσω ο πατέρας μου; Ό,τι και να πουν αυτοί οι άνθρωποι, τα πράγματα δεν αλλάζουν. Τελικά τι; Μια κενή νίκη. Αν μπορείς να το αποκαλέσεις νίκη. Ψυχικά θα νιώσω καλύτερα γιατί οι δολοφόνοι του πατέρα μου είναι μέσα. Λυπάμαι αλλά δεν είναι έτσι. Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι οι δολοφόνοι του πατέρα μου τον σκότωσαν. Τελείωσε, θα έπρεπε να πάνε φυλακή. Αλλά, δε καταλαβαίνω γιατί είναι δική μου υποχρέωση να είμαι πολιτική αγωγή. Γιατί; Θα μάθουμε τον λόγο; Ωραία, μπορεί να πουν για το συγκεκριμένο άρθρο που θα έγραφε ή γι’ αυτά που είπε. Δεν αλλάζει όμως το γεγονός» είπε και έκανε λόγο για δικαίωση για τα μάτια του κόσμου:

«Είναι νεκρός. Υπάρχει δικαίωση; Η δικαίωση είναι στα μάτια του κόσμου. Το δικαστήριο είναι μια μάχη για τον κατηγορούμενο να αποδείξει ότι δεν το έκανε και, δυστυχώς, για κάποιο λόγο, για εμάς που δεν κάναμε την έρευνα, που δεν ξέραμε τι γινόταν στην έρευνα, να αποδείξουμε ότι το έκανε. Γιατί καλούμε εγώ να πω “εσείς το κάνατε”, να τους κατηγορώ και δακτυλοδεικτώ; Να αντιμετωπίσω ποιους; Έχει τελειώσει η αλληλεπίδρασή μου μαζί τους. Ήταν μια μικρή αλληλεπίδραση ελάχιστων δευτερολέπτων αλλά μας πήρε ότι ήταν να μας πάρει. Υπάρχει λόγος να θέλουμε να τους ξαναδούμε; Το καλύτερο πράγμα που έχουμε να κάνουμε για εμάς και τον πατέρα μου είναι να προχωρήσουμε», ανέφερε ο γιος του Γιώργου Καραϊβάζ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ