Το ζήσαμε κι αυτό: Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός κατακεραύνωσε τον Μητσοτάκη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήνυμα «αδειάσματος» με αποδέκτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν η παρέμβασή του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, με φόντο τις δεύτερες εκλογές και το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να επιβάλλει στους πολίτες η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να πετύχει αυτοδυναμία με κάθε τρόπο (ακόμα και με ωμούς εκβιασμούς και απειλές, όπως συμβαίνει εδώ και μέρες με την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη).

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση οφείλει να εγγυάται τον σεβασμό της ελευθερίας έκφρασης, διάδοσης ιδεών και πληροφοριών, εκτίμησης γεγονότων και συναγωγής συμπερασμάτων», τόνισε ο Ιωάννας Σαρμάς στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, μετά από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να επέμβει ακόμα και στον προεκλογικό αγώνα. Να θυμίσω ότι η ελευθερία εκφράσεως ιδιαίτερα στις προεκλογικές περιόδους καλύπτει και εκφράσεις, ιδέες, πληροφορίες οι οποίες μπορεί να δημιουργούν ανησυχία, ακόμη και να σοκάρουν. Είναι αναγκαίο στον νομικό μας πολιτισμό και οφείλουμε να το δεχθούμε» τόνισε μεταξύ άλλων και σημείωσε:

«Η ελληνική Πολιτεία και κάθε κυβέρνησή της αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες χωρίς διάκριση ανάλογα με το θρήσκευμα ή άλλο ανάλογο κριτήριο. Όλοι οι Έλληνες ως μέλη της δημοκρατικής πατρίδας, κατανοώντας τις απαιτήσεις, πρέπει απερίσπαστοι να ασκούν όλα τους τα πολιτικά δικαιώματα» είπε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ενώ για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον Έβρο,  εξέφρασε τις ευχαριστίες του «προς την κυβέρνηση της τουρκικής δημοκρατίας γιατί, όπως διαπιστώνουμε, συνεργάζεται με την ελληνική για την αντιμετώπιση της μάστιγας των δημοκρατικών κοινωνιών που στοιχειοθετεί την αδίστακτη εκμετάλλευση ατόμων από τους διακινητές».

Στο πλαίσιο αυτό, ευχαρίστησε τους δύο αρμόδιους υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας, καθώς και τις ένοπλες δυνάμεις «για την προσπάθεια που καταβάλλετε ώστε να αποτραπεί η αντικανονική είσοδος αλλοδαπών στη χώρα μας. Όσοι ζητήσουν άσυλο, οφείλουν να χρησιμοποιούν τις θεσμοθετημένες πύλες εισόδου στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, κάθε είσοδος που δεν γίνεται από εκεί, δημιουργεί ζήτημα κανονικότητας και αυτό που οφείλουμε εμείς είναι να καταβάλλουμε τις προσπάθειες που απαιτούνται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ