Παθολογική πολιτική εσωστρέφειας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχεδόν καθημερινά παρακολουθούμε ΜΜΕ που αναφέρονται σε εθνικά μας θέματα, και συχνά σοβαρές ΜΚΟ (ΕΛΙΣΜΕ κ.ά.) που οργανώνουν εκδηλώσεις (διαλέξεις, στρογγυλά τραπέζια, ημερίδες) για τα ίδια με τη συμμετοχή διαπρεπών επιστημόνων (Πρέσβεων, Καθηγητών Πανεπιστημίου, Ανώτατων Αξιωματικών κ.ά.).

Όμως, αναρωτιέται κάποιος γιατί, παρόλες αυτές τις σημαντικές δραστηριότητες, δεν φαίνεται να υπάρχει θετικό αποτέλεσμα τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Τι φταίει; Βέβαια, δεν γνωρίζουμε αν οι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες παρακολουθούν ΜΜΕ ή ενημερώνονται από τους συμβούλους τους αν και αυτοί τα παρακολουθούν.

Οσον αφορά τις προαναφερθείσες εκδηλώσεις ΜΚΟ, σπανιότατα βλέπει κάποιος να τις παρακολουθούν οι παραπάνω ηγέτες ή οι σύμβουλοί τους. Είναι, άραγε, τόσο απασχολημένοι με άλλα ζητήματα ή θεωρούν περιττό να ενημερώνονται και να αξιολογούν και αξιοποιούν τις προτεινόμενες λύσεις ώστε να συμβάλλουν σε αυτές αποτελεσματικά.

Δυστυχώς, είναι διαχρονικά γνωστό ότι, γενικά, πρυτανεύει μια ιδιότυπη πολιτική εσωστρέφειας η οποία στο τέλος καταλήγει σε πολιτικό αυτισμό με εύλογα αρνητικά αποτελέσματα. Ενώ, αντίθετα, θα έπρεπε να υπάρχει μια ορθή και αποτελεσματική στρατηγική εξωστρέφειας ώστε τα πολύτιμα συμπεράσματα των προαναφερθέντων εκδηλώσεων να μεταδίδονται ευρύτατα όχι μόνον στο εσωτερικό της χώρας, αλλά στο εξωτερικό με επίκεντρο τον Ελληνισμό της Διασποράς, ιδιαίτερα τις Ελληνικές Οργανώσεις για να προβαίνουν, σε στενή και αρμονική συνεργασία με τις Διπλωματικές μας Υπηρεσίες, σε διαβήματα προς ξένες κυβερνήσεις, ξένα ΜΜΕ και ΜΚΟ καθώς και σε Διεθνείς Οργανώσεις και Οργανισμούς, που μπορούν να συμβάλλουν στην επίλυση των εθνικών μας ζητημάτων.
Είναι δε παρήγορο και ελπιδοφόρο ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια σημαντική ενδυνάμωση των δραστηριοτήτων του Ελληνισμού της Διασποράς, ιδιαίτερα ελληνικών ΜΜΕ (π.χ. Radio News Fl. κ.ά.). Όμως, δυστυχώς, ο αιώνιος και επάρατος διχασμός δεν απουσιάζει από ορισμένα ΜΜΕ που είναι ευάλωτα σε κομματικές υπαγορεύσεις ή εξαιτίας οικονομικών εξαρτήσεων, με αποτέλεσμα να πρυτανεύει πνεύμα συναλλαγής και να αποκλείονται, αναξιοκρατικά, επιστήμονες εγνωσμένου κύρους.
Αποτελεί, συνεπώς, απόλυτη προτεραιότητα αγνών και άξιων πατριωτών πολιτικών ηγετών καθώς και τέτοιων ΜΜΕ και ΜΚΟ, για να απαλλαγούμε από την καταστροφική εσωστρέφεια λόγω και κομματικών και συντεχνιακών αγκυλώσεων, και να εστιάσουμε την προσοχή μας σε μια ορθή και αποτελεσματική στρατηγική εξωστρέφειας που να εκτιμηθεί από ξένα κέντρα εξουσίας ώστε να συνδράμουν στην επίλυση των δίκαιων εθνικών μας ζητημάτων, που ανθελληνικά κυκλώματα υπονομεύουν διχάζοντας.
Η επαγρύπνηση και η ετοιμότητα σε όλους τους εθνικούς πυλώνες αποτελούν την καλύτερη εγγύηση αντιμετώπισης οποιασδήποτε ξένης επιβουλής.
Π.Ι.Καραφωτιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ