Ραγδαιες ανατροπές στο Συριζα: Δηλώσεις του Αλέξη Τσιπρα σε λίγο στο Ζάππειο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεδριάζει αυτή την ώρα το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρά σε δηλώσεις στις 12.30 στο Ζάππειο.

Οι αλλαγές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μοιάζουν μονόδρομος μετά την ταπεινωτική ήττα στις εκλογές. Ο χώρος που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για να προβεί σε ανακοινώσεις, δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης στο κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση του Τσίπρα για μεγάλες αλλαγές αφορούν ουσιαστικά στην επανασύσταση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν ουσιαστικά για ίδρυση ενός νέου κόμματος, μιμούμενος τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Η φημολογία για το τι θα μπορούσε να τεθεί σε διαδικασία ανανέωσης έχει συμπεριλάβει από το όνομα, το λογότυπο και το σήμα του κόμματος, έως το να γίνουν αυτά όλα μαζί και να οδηγήσουν σε μια πλήρη επανίδρυση του. Ωστόσο, δεν είναι σαφής η κατεύθυνση που θα έχουν αυτές οι αλλαγές, δεδομένου ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε ξεκαθαρίσει μετά την ήττα της 21ης Μαΐου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να πάει «ούτε πιο αριστερά ούτε πιο δεξιά, αλλά πιο σοβαρά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ