Μετεκλογικό τοπίο στην ομίχλη: Η ιστορική ευθύνη μετά την παραίτηση Τσίπρα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά και την παραίτηση Τσίπρα η ιστορική ευθύνη της ανυποχώρητης εθνικης και κοινωνικής αντιπολίτευσης πέφτει στην πλάτη τους…


Άρθρο του Νίκου Ι. Νικολόπουλου

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος


Έχουν περάσει τόσες μέρες μετά τις εκλογές και τα κόμματα, η διανόηση, τα media, η Εκκλησία φαίνεται να μην έχουν απορίες…

Θα είναι ολέθριο εάν πιστεύουν ότι η ψήφος αμνήστευσε τα οικονομικά και κοινωνικά εγκλήματα, που έγιναν από τα κόμματα που άσκησαν εξουσία στα χρόνια της κρίσης.

A064449A FF68 4C4B A3D1 723354298B36
Ο Νίκος Νικολόπουλος

Είναι απορίας άξιον, ότι δεν θέλουν να διερευνήσουν οι ηγεσίες των συστημικών κομμάτων τα αιτία ,τα αιτιατά και τους λόγους που ώθησαν τους 700.000 + ψηφοφόρους να γεμίσουν τις κάλπες των τριών δεξιών κομμάτων.

Οι αντισυστημικές επιλογές του εκλογικού σώματος εξακολουθούν όμως να είναι κυρίαρχες και να ζητούν ανατροπές, τομές και ρήξεις με την κυρίαρχη «ιδεολογία της πολιτικής  ορθότητας και κανονικότητας» που διευρύνει διαρκώς τις κοινωνικές ανισότητες και καταδικάζει λαούς και έθνη στη συμφορά για χάρη των θηριωδών οικονομικών συμφερόντων της σάπιας οικονομικής ολιγαρχίας.  

Η αποχή ποτέ, μα ποτέ, δεν ήταν τόσο μεγάλη: Έφτασε στο 42%! Άραγε, γνωρίζουν το γιατί;

Η απόγνωση και η δικαιολογημένη οργή των κατατρεγμένων πολιτών από τις μνημονιακές πολιτικές έγινε πολιτική στάση και ενώ κλυδώνισε το «σύστημα της κανονικότητας»,παρόλα αυτά, οι δήθεν νικητές εξακολουθούν να συμπεριφέρονται σαν να μη συνέβη τίποτε…

Ή μάλλον εκφράζουν την ενόχληση τους για την πολιτική παραφωνία της οκτακομματικής Βουλής, όπως είπε στο πρώτο μαμούθ υπουργικό συμβούλιο των 63, ο επανεκλεγείς Πρωθυπουργός.

Η δήλωση αυτή καθαυτή αποτελεί μια προσβολή και ύβρη απέναντι στην ηχηρή αποδοκιμασία του λαού, στις προεκλογικές συστάσεις και υποδείξεις τους.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν πήρε το μήνυμα και για τούτο συγκρότησε μια συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη του αποκληθέντος από τον Κ. Καραμανλή «Αρχιερέα της διαπλοκής».

Στο ΠΑΣΟΚ του Μητσοτάκη, είναι  αυτοί οι ίδιοι που κατηγορήθηκαν για βαριά σκάνδαλα στη Βουλή και υπήρξαν οι βαστάζοι της ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Ο Μητσοτάκης κατάλαβε λάθος το αποτέλεσμα και για τούτο συνεχίζει την ίδια πολιτική περπατησιά, σαν να είμαστε όλοι ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν το ξέρουμε…

Τα εκλογικά αποτελέσματα έδωσαν αυτοδύναμη κυβέρνηση, μα δεν έδωσαν απαντήσεις στα υπαρκτά δυσεπίλυτα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πατρίδα και ο εμπερίστατος ελληνικός λαός και ως εκ τούτου καμία «πολιτική ορθότητα» δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί .

 Με παλαιά εργαλεία και παλιομοδίτικες συνταγές, πασπαλισμένες με κουτοπονηριά και άφθονη ιδιοτέλεια, εάν συνεχίζουν να κυβερνούν και μετά τις εκλογές, οι έχοντες και κατέχοντες την εξουσία, τότε όχι: Δεν ξεκινήσαν με το δεξί…

Η νέα κυβέρνηση έχει 63 υπουργούς,  τους περισσότερους υπουργούς  που είχε ποτέ η Ελλάδα ακόμα και από την εποχή του Παπανδρέου, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν ελάχιστους!

Παράδειγμα η Γερμανία, η Γαλλία, η Τουρκία κ.ο.κ. έχουν 15 υπουργούς με πολλαπλάσιο πληθυσμό.

Αυτό σίγουρα που κάνει την εκλογική νίκη του Μητσοτάκη ξεχωριστή , είναι ότι έχει διαμορφωθεί ένα κοινοβουλευτικό σκηνικό,πάνω στο οποίο θα μπορεί ίσως εύκολα να ισορροπεί.

Ασφαλώς και μένει να φανεί η στάση των νέων μικρών  κομμάτων στη Βουλή για να μας δείξουν τι εκπροσωπούν.

Μετά την παραίτηση του Τσίπρα, η ιστορική τους ευθύνη γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, αφού στην πλάτη τους πέφτει η ουσιαστική εθνική αντιπολίτευση.

Και μετά την πανωλεθρία Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής οι Ελληνίδες και οι Έλληνες περίμεναν από τους αρχηγούς των τριών δεξιών κομμάτων να τοποθετηθούν σκληρά στη θετική ψήφο που έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός για την ελεύθερη εγκατάσταση των παρανόμων μεταναστών στην Ελλάδα.

Ο Ελληνισμός που γέμισε τις πλατείες για να υπερασπιστεί την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και να αποτρέψει την υπογραφή της συνθήκης των ΠΡΕΣΠΩΝ ποτέ δεν ξεχνά, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι λοιποί ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης του εθνομηδενιστικού τόξου,  έχουν αισχρότατα χαρακτηρίσει το πατριωτισμό ως λαϊκισμό και την προδοτική υποδούλωση της Ελλάδας στους ξένους δανειστές ως θέση ευθύνης …

Οι πατριώτες δεν νιώθουν καμιά οργανική σύνδεση με το ΠΑΣΟΚ του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεν θέλουν να αποκτήσουν.

Το ποσοστό του 41% δεν κάνει ξεχωριστή την εκλογική επιτυχία του Μητσοτάκη, αφού είναι αρκετά μικρότερο από ποσοστά που έλαβαν σε δεύτερες τετραετίες πολλοί προκάτοχοι του…

Στην Ευρώπη αλλάζουν όλα, εκεί οι κάλπες … δίνουν δεξιές κυβερνήσεις και μάλιστα διαδέχονται η μία την άλλη, κερδίζοντας όλο και περισσότερες έδρες και σε ορισμένες περιοχές της η εξουσία περνά σε χέρια ακόμα και ακροδεξιών, στους οποίους μάλιστα παραδοσιακά κόμματα της δεξιάς σπεύδουν να συνεργαστούν προκειμένου να ακολουθήσουν τον -μοναδικό- δρόμο προς την εξουσία.

Στη Γερμανία ήδη καλπάζει το AfD, που ελέγχεται για ακροδεξιό εξτρεμισμό και έχει ξεπεράσει τους Σοσιαλδημοκράτες του Σουλτς .

Ανάλογη είναι η πολιτική κατάσταση και σε χώρες όπως η Ισπανία και η Σλοβακία που φαίνονται έτοιμες να πάνε σε δεξιά κόμματα στις επερχόμενες εκλογές.

Έχει προηγηθεί προ πολλού η Γαλλία, η Αυστρία, ακολούθησε η Ιταλία, μετά ήρθε η Φινλανδία και τώρα από κοντά η Ελλάδα.

Και έπεται η συνέχεια…

Ένα ακόμα κεντροδεξιό κόμμα προηγείται στις δημοσκοπήσεις της Πολωνίας, ενώ η Σλοβακία προετοιμάζεται για την επιστροφή του Ρόμπερτ Φίκο στις πρόωρες εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο.

Σαρώνει λοιπόν στην Ευρώπη το «φαινόμενο Μελόνι” και φυσιολογικά θα τονώσει και τα ακροδεξιά κόμματα, ρίχνοντας παράλληλα “γέφυρες” για κοινή πλεύση σε αρκετές πολιτικές.

Στην Ελλάδα επιμένουν, παρόλη τη στροφή των λαών της Ευρώπης στις κλασικές παραδοσιακές αξίες, κάποιοι δήθεν προοδευτικοί νεοταξίτες

της Αριστεράς, από κοντά και οι «ντεμέκ» φιλελεύθεροι ακρο- κεντρώοι, δηλαδή οι μεταλλαγμένοι του Μητσοτάκη και έφτασαν όπως έγραψε ο γνωστός φαρμακοβιομήχανος Δημ.Γιαννακόπουλος «να λένε φασίστα κάποιον που αγαπάει την Ελλάδα, την οικογένεια και την θρησκεία και ομοφοβικό κάποιον, που δεν θέλει το παιδί του να αλλάξει φύλο».

Και συνέχισε ο κ. Γιαννακόπουλος:

«Πραγματικά, απορώ πού έχει φτάσει η χώρα μας… Να βγαίνεις να λες στο παιδί σου το πόσο σημαντικό είναι να νιώθεις Έλληνας, να στηρίζεις το DNA σου και την πατρίδα σου και να λαμβάνεις μηνύματα ότι ”είμαι φασίστας”.
Φασίστας επειδή νιώθω Έλληνας, επειδή στηρίζω τον θεσμό της οικογένειας, επειδή αγαπάω την πατρίδα μου και πιστεύω στον Θεό. Πού φτάσαμε! Αυτό να λέγεται φασισμός!
Έτσι όπως έχουν ανακαλύψει λέξεις όπως ο φασισμός και το είσαι φασίστας, έτσι όπως έχουν ανακαλύψει τη λέξη ομοφοβικός στην περίπτωση που δεν θέλεις στο σχολείο να μαθαίνουν τα μικρά παιδιά από 4 χρονών για σεξ, για αλλαγές φύλων κλπ, έτσι πρέπει να βρούμε και εμείς μια λέξη για όλους αυτούς τους τύπους που έχουν αυτές τις ιδέες για να τους κατηγοριοποιήσουμε και να τους αποκαλούμε έτσι…
Μεγαλώνοντας έμαθα ότι ο φασισμός είναι να στερείς από κάποιον το δικαίωμα να εκφέρει την άποψή του, είναι ακριβώς το ανάποδο της Δημοκρατίας.

Ο φασισμός σου στερεί τα πιστεύω και νομίζω ότι αυτό ζούμε».

Και καταλήγει ο Δ. Γιαννακόπουλος:

«Φασίστες δεν είμαστε εμείς που λέμε ότι αγαπάμε την πατρίδα μας, φασίστες είστε εσείς,που μας εμποδίζετε να πούμε ότι αγαπάμε την πατρίδα μας!»

Τα κόμματα που αυτοαποκαλούνται κόμματα του «συνταγματικού τόξου» μαζί με τα χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) συνεχίζουν να  εξαπολύουν και μετεκλογικά καθημερινές επιθέσεις στα τρία νέα κόμματα του «πατριωτικού τόξου».  

Προφανώς προφανέστατα γιατί  τα θεωρούν ως την μοναδική απειλή για το διεφθαρμένο, σάπιο σύστημα τους.

Πιστεύουν ότι απομειώνουν την δυναμική τους και την επιρροή τους , τους αποκαλούν φασίστες, ναζιστές,  υπερεθνικιστές, πατριδοκάπηλους, ρατσιστές, θρησκόληπτους, ψεκασμένους, χρηματοδοτούμενους από τη Μόσχα, θιασώτες της Λεπέν, του Όρμπαν, του Τραμπ και πολλά άλλα.

Και να τα πρώτα δείγματα της ΠΑΝΟΛΕΘΡΙΑΣ της υπεύθυνης πολιτικής ορθότητας,σταθερότητας και κανονικότητας ήρθαν με την πρώτη εμφάνιση του νικητή Πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό και μάλιστα την ώρα που οι ελληνικές θάλασσες πλημμυρίζουν με μετανάστες, άλλοτε νεκρούς, άλλοτε ζωντανούς με ευθύνη της δουλεμπορικής Τουρκίας.

Ο Μητσοτάκης αμετανόητος, ζήτησε να δώσουν ακόμα περισσότερα εκατομμύρια ευρώ στον Ερντογάν, αντί να στηλιτεύσει τον ρόλο της δουλεμπορικής Τουρκίας και μάλιστα έντρομος γιατί τον έβαλαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, είπε ψέματα στους ευρωπαίους εταίρους, για δήθεν μείωση των ροών, «λόγω συνεννόησης με την Τουρκία»!

Τον αγνόησαν και τον ενέπαιξαν οι ξένοι και αυτός έσκυψε το κεφάλι.

Στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, ευχόμαστε για την Ελλάδα, να μην ζήσει ο Μητσοτάκης όσα έζησε ο άλλος θριαμβευτής του 44%, ο γνωστός ΓΑΠ, που αναγκάστηκε να παραιτηθεί, αλλά να αναλάβει επιτέλους μια «πετυχημένη πρωτοβουλία, η οποία όπως μας έλεγε προεκλογικά ο ίδιος θα είναι  ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ