«Ομοβροντία» εξεταστικών επιτροπών από την Ελληνική Λύση

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου έδειξε «με το καλημέρα» τις προθέσεις του, αφού λίγο μετά την εκλογή του προέδρου της Βουλής, κατέθεσε πέντε διαφορετικές προτάσεις για σύσταση αντίστοιχων εξεταστικών επιτροπών για σκάνδαλα και υποθέσεις της τελευταίας οκταετίας.

Οι προτάσεις αφορούν την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για κάθε μία από τις ακόλουθες υποθέσεις:

1. Την διακρίβωση της ζημιάς που επέφερε στο ελληνικό Δημόσιο η διακυβέρνηση του πρώτου εξαμήνου του 2015 και την απόδοση ευθυνών στα μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

2. Την διερεύνηση των επιπλοκών, θάνατον και διαφόρων ασθενειών που προκάλεσε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες το εμβόλιο mRNA και τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών στα μέλη της κυβέρνησης της Ν.Δ.

3. Την διερεύνηση ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων και μη για το μαζικό έγκλημα στο Μάτι

4. Την διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες υπεγράφη η επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών και του καταλογισμού ποινικών ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα καθώς και την ανάδειξη λόγων αυτοδίκαιης ακυρότητα της συμφωνίας.

5. Την διερεύνηση των συνθηκών του μαζικού εγκλήματος των Τεμπών και τον καταλογισμό τυχόν ποινικών ευθυνών σε μέλη της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Λύση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Η Ελληνική Λύση πιστή στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα πέντε (5) προτάσεις για σύσταση αντίστοιχων Εξεταστικών Επιτροπών, κατά τα άρθρα 68 παράγραφος 2 του Συντάγματος και 144 επί του Κανονισμού της Βουλής».

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα αντιδράσουν τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, σε αυτές τις προτάσεις. Ειδικά η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη, που προεκλογικά είχε κάνει σημαία τόσο το περιβόητο «πρώτο εξάμηνο Βαρουφάκη», το έγκλημα στο Μάτι και την εθνικά επιζήμια – όπως αποκαλούσε – συμφωνία των Πρεσπών.

Ενδιαφέρον θα έχει και η στάση που θα κρατήσει ο ΣυΡιζΑ αναφορικά με το έγκλημα των Τεμπών, καθώς και η Νίκη με τους Σπαρτιάτες στο σύνολο των θεμάτων.

Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα κατάθεσης των προτάσεων στον πρόεδρο της Βουλής.

IMG 3079 IMG 3078 IMG 3077 IMG 3076 IMG 3075

ΔΗΜΟΦΙΛΗ