Τι έλεγε στο Κογκρέσο ο Μητσοτάκης για την Τουρκια – Η κωλοτουμπα του αιώνα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίσθηση προκάλεσε η ξαφνική στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Τουρκία και τα F-16 των Αμερικάνων στην Άγκυρα, μετά από τη συνάντησή του με τον Ερντογάν, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει όσα στόχευε, μέσω εκβιασμών, κάνοντας τους Ευρωπαίους να… σέρνονται στα πόδια του.

Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεν έπαψε να χαμογελάει δίπλα στον «Σουλτάνο» στο πλαίσιο της συνάντησής τους στο Βίλνιους, έκανε λόγο για θετικό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και δήλωσε ότι δεν έχει κανέναν λόγο να αμφισβητήσει τις προθέσεις του Τούρκου προέδρου που μέχρι χθες απειλούσε ακόμα και να στείλει πυραύλους στην Αθήνα.

Προτού αναφερθούμε στις σημερινές δηλώσεις του, υπενθυμίζουμε ότι κατά την διάρκεια της περιβόητης ομιλίας του στο Κογκρέσο πριν από έναν χρόνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε: «Παρακαλώ σημειώστε επίσης το εξής: το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται το ΝΑΤΟ σε μια εποχή που εστιάζουμε στο να βοηθήσουμε την Ουκρανία να νικήσει την επιθετικότητα της Ρωσίας είναι μια ακόμη πηγή αστάθειας στη νοτιοανατολική πτέρυγα της Συμμαχίας. Και σας ζητώ να το έχετε αυτό υπόψη σας, όταν λαμβάνετε αποφάσεις για προμήθειες αμυντικού υλικού που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο».

Σήμερα, ο πρωθυπουργός δήλωσε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το τι κάνουν οι ΗΠΑ με την Τουρκία, δεν αφορά άμεσα την Ελλάδα! «Το τι κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες με την Τουρκία είναι κάτι το οποίο, όπως καταλαβαίνετε, εμάς μας αφορά μόνο έμμεσα. Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι η στάση του Κογκρέσου στο ζήτημα αυτό φαίνεται να είναι γνωστή, δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Απομένει να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα διατυπωθεί το αίτημα από την αμερικανική κυβέρνηση προς το Κογκρέσο. Νομίζω ότι είναι κοινός τόπος ότι οι εξοπλισμοί οι οποίοι δίνονται σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά άλλων χωρών μελών της Συμμαχίας. Αλλά αυτό, όπως σας είπα, δεν είναι κάτι το οποίο αφορά άμεσα την Ελλάδα»ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος όπως φαίνεται είναι έτοιμος για… οπισθοχωρήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ