Ο πρώτος πρωθυπουργός που σε καιρό ειρήνης χάνει τον έλεγχο σε στρατόπεδο της χώρας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωθυπουργός αρχιεπιτελάρχης συμμετέχει σε συσκέψεις για το θεαθηναι και … αστυνομία, πυροσβεστική, εθελοντές, στρατιωτικές μονάδες που τρέχουν χωρίς να ξέρουν που…Χωρίς σχέδιο, χωρίς συνεννόηση, χωρίς κατανομή ρόλων και προκαθορισμένους στόχους.

Γράφει ο Νίκος Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος


Έχει γίνει πεποίθηση στον ελληνικο λαό ότι το επιτελικό κράτος ήταν μια «επικοινωνιακή μπαρούφα» και πως οι μπλε φάκελοι που δόθηκαν από τον δευτεροεκλεγέντα Πρωθυπουργό εμπεριείχαν λευκές κόλλες χαρτί και όχι στρατηγικά σχέδια με στόχους , πλάνα , δράσεις και χρονοδιαγράμματα . Τούτο κατέστη φανερό ιδιαίτερα αυτό το καλοκαίρι, αφού όπως και πέρσι, η ανεπάρκεια των πυροσβεστικών μέσων και ανθρωπίνων πόρων επέφεραν εκτεταμένες καταστροφές!

Ο Πρωθυπουργός συμμετείχε σε συσκέψεις για το θεαθηναι και … αστυνομία, πυροσβεστική, εθελοντές, στρατιωτικές μονάδες έτρεχαν σαν το Βέγγο χωρίς να ξέρουν που… Χωρίς σχέδιο, χωρίς συνεννόηση, χωρίς κατανομή ρόλων και προκαθορισμένους στόχους… Η δεύτερη φορά του Αρχιεπιτελαρχη Κυριάκου Μητσοτάκη ότι κατεδειχθη ότι δεν μπορεί να προσφέρει λύσεις στα διακεκαυμένα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κρατικός μηχανισμός εξαιτίας κυριως των πεπαλαιωμένων εναέριων πυροσβεστικών μέσων κλπ υποδομών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες πυρκαγιές που κατακαίουν την Ελλάδα .

Με υδροφόρα αεροπλάνα πεντηκονταετίας που έπρεπε για λόγους ασφαλείας να έχουν αποσυρθεί δεν μπορεί να σβήνεις πυρκαγιές. Μπροστά στα νέα θηριώδη πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα πεπαλαιωμένα του πυροσβεστικού στόλου μας μοιάζουν με ποτιστήρια. Είναι προφανές ότι αυτή η αναντιστοιχία προετοιμασίας πρόληψης και αποτελέσματος κατάσβεσης πρέπει να κάνει το Μέγαρο Μαξίμου να σκέφτεται τρόπους αναθεώρησης κάποιων βασικών σχεδιασμών όπως και τον προγραμματισμό για την ανανέωση του γερασμένου στόλου των Canadair .

A064449A FF68 4C4B A3D1 723354298B36
Ο Νίκος Νικολόπουλος

Ο ηθοποιός Γιώργος Γεροντιδάκης συγκλονίζει με την ανάρτηση του: «Γιατί πρέπει κάθε χρόνο να διαλέγω αν θα ζήσω ή αν θα έχω σπίτι, ή αν θα έχω μελίσσια,κατσίκια, πεύκα κοντά στο μέρος που ζω. Έχω το 112. Ξέρω. Θα ζήσω. Χωρίς σπίτι, χωρίς ζώα,χωρίς πράσινο. Τέλεια! Μέλημά σας η ανθρώπινη ζωή, χωρίς ζωή». Θεωρητικά ο στρατός αποτελεί την τελειότερη κρατική οργάνωση, που διαθέτει τα πλέον σύγχρονα μέσα και το αρτιότερα εκπαιδευμένο προσωπικό. Και όμως λόγου χάριν  ήταν εκτός αποθήκης οι βόμβες των F – 16 που εξερράγησαν στη νέα Αγχιαλο . Αυτό που συμβαίνει στην Αγχίαλο αποτελεί τεράστιο πλήγμα στην διεθνή εικόνα της αμυντικής ικανότητας της Χώρας. Σκάνε πυρομαχικά από το στρατόπεδο στην Αγχίαλο… Ακούγονται εκρήξεις, έχουν σπάσει τζάμια σε σπίτια… Η φωτιά φτάνει στις δεξαμενές καυσίμων στην 111 πτέρυγα μάχης… Η κατάσταση απελπιστικά τραγική … Ας ελπίσουμε να ισχύει το σενάριο για αποσυναρμολογημενα πυρομαχικά στον εξωτερικό χώρο και όχι οι πληροφορίες της Καθημερινής για καταστροφή στρατηγικών πυρομαχικών.

ΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ !!! Ο πρώτος  πρωθυπουργευων , ο οποίος που ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !

Ο Μητσοτάκης ζήτησε και πήρε την ψήφο του 41% των ψηφισαντων , υποσχομενος σταθερότητα και ασφάλεια και να … αποδεικνύεται ότι  δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε ΠΟΛΕΜΙΚΗ  ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ !Δηλαδή αν είχαν επιτεθεί οι Τούρκοι σε Ρόδο και Μαγνησία πόσο μεγαλύτερη καταστροφή θα προκαλούσαν ; Μια φωτιά που καίει 3 μέρες, είναι δυνατόν να μην έχει προστασία στην πιο σύγχρονη στρατιωτική βάση της Ελλάδας; Μα ούτε και αυτές τις αποθήκες πυρομαχικών δεν φρόντισαν να φυλάξουν απ τη φωτιά! Η κυβέρνηση με την ελαφροτητα που επιδεικνύει λέει διεθνώς , «ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΕΙΡΗΝΗΣ.» Φανταστείτε τι θα γίνει  σε καιρό που κινδυνεύουμε από εξωτερικό εχθρό

Ε ! λοιπόν κύριε Μητσοτάκη το να καίγονται αποθήκες πυρομαχικών του στρατού  σε περίοδο ειρήνης , ε! ναι σημαίνει ότι η χώρα είναι σε διάλυση…

Αν σε όποια άλλη χώρα έφταναν στο σημείο να σκάνε πυρομαχικά εν καιρώ ειρήνης λόγω πυρκαγιάς, ήδη θα είχαμε παραιτήσεις.

Για την έκρηξη της αποθήκης πυρομαχικών  της Πολεμικής Αεροπορίας εξαιτίας της δασικής πυρκαγιάς, δεν θα έπρεπε να παραιτηθεί ο αρχηγός της, για να ξεπλυθεί η ντροπή ;

Πάντως ότι θα βλέπαμε φωτιά να περνά σε αεροπορική βάση των F-16 και να «σκάνε» πυρομαχικά και οι στρατιωτικές μονάδες να μην έχουν λάβει μέτρα και να μην διαθέτουν μέσα ασφαλείας είναι αδιανόητο.Δεν θα το πιστεύαμε ούτε ως κακόγουστο ανέκδοτο!!!

Οι εισηγήσεις των ειδικών της Πυροσβεστικής, -που χτυπιέται το Μαξίμου να μη “βγαίνουν προς τα έξω”, – για ανάγκη βοήθειας από Ρωσικά μέσα, κυκλοφόρησαν και σε πολλά ελληνικά ΜΜΕ . Ωστόσο όταν ερωτήθηκε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ  Μ.Ζαχάροβα για την ιστορία με τα ρωσικά πυροσβεστικά αεροσκάφη , υπογράμμισε 3 φορές (!) ότι η Αθήνα δεν έχει ζητήσει ουδεμία συνδρομή όπως έπραττε στο παρελθόν!

Επίσης η ίδια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξεταστεί το αίτημα αν υποβληθεί και αντί να αναφερθεί στις κάκιστες διμερείς σχέσεις της Ελλάδος με την Ρωσία θύμισε την άμεση ανταπόκριση της Ρωσίας στο ελληνικό αίτημα προ διετίας και εξέφρασε συμπάθεια στον ελληνικό λαό για τη δοκιμασία και συλλυπητήρια για την απώλεια των πιλότων μας. Μας υπέδειξε δε τον δρόμο για βοήθεια εάν και εφόσον υπάρξει δικό μας ενδιαφέρον…

Εμείς, όμως, παραμένουμε με τη σωστή πλευρά της ιστορίας !Έτσι όμως μπορούμε να κλαίμε σαν τη φώκια το θύμα της και να ριγούμε με το πόσο ΗΡΩΪΚΑ κάθε φορά σκοτώθηκαν οι πιλότοι (κάηκαν οι πυροσβέστες ….). Έχετε ακούσει ποτέ βουλευτή ή υπουργό να κυκλοφορεί με κρατική λιμουζίνα 40 – 50 ετών όπως κάποια από τα καναντέρ που πετάνε οι πιλότοι μας;

Έχετε ακούσει ποτέ την αστυνομία να κάνει περιπολίες και καταδιώξεις με 40 – 50 ετών περιπολικά η έστω με 25 ετών ; Οι ελλείψεις προσωπικού στην δασοπυρόσβεση είναι σε τραγικό βαθμό όπως και στην Υγεία…τραγική είναι η υποστελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό … όποιος πάει στο ΚΡΑΤΙΚΟ νοσοκομείο πρέπει να έχει μαζί του ή τους συγγενείς του για να κάνουν 24ωρη βάρδια βοηθού νοσοκόμας ή να πληρώνει νοσοκόμα αποκλειστική.

Η Π.Υ. όμως δυστυχως προσπαθεί να σβήσει πυρκαγιές με οχήματα 30 ετών και πετάει με καναντέρ 40 -50 ετών και με σημαντική υποστελέχωση …

Γιατί;;; Μα γιατί αυτό είναι ακόμα μια απόδειξη πως δεν είναι ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων τους. Για την ακρίβεια είναι πολύ χαμηλά στη λίστα των ΑΡΧΙΕΠΙΤΕΛΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ ΜΑΞΙΜΟΠΑΙΔΩΝ !

Ασφαλώς τα Καναντέρ των 40 ετών δεν γέρασαν σε μια μέρα αλλα τουτο δεν αποτελει άλλοθι για τους πρασινοκοκκινομπλε υπουργούς του Μητσοτάκη που επι τέσσερα χρονια αδιαφόρησαν και που τα κράτησαν σε λειτουργία χωρίς να φροντίζουν για αντικαταστάσεις. Ακριβώς την ίδια εγκληματική ευθύνη έχουν γιατί άφησαν την ΠΥ να έχει περίπου 4.000 οργανικά κενά.

Τα ίδια συμβαίνουν και στην Υ.Π.Α. με πάμπολλα οργανικά κενά χτισμένα εδώ και χρόνια…. Οι προτεραιότητες λοιπόν το που θα πάρεις κόσμο και που θα δώσεις χρήματα είναι ξεκάθαρα θέμα πολιτικής βούλησης …

Κανένας δεν ξεχνά τα νιάτα στα Τεμπη , εκεί που ξεβρακώθηκε «η διασφάλιση της ασφάλειας » και που εξ αιτίας της παντελούς απουσίας του επιτελικού κράτους και παρά τους τόσους άριστους χρυσοδάκτυλους του ΔΣ του ΟΣΕ που μασάνε φράγκα για να έχουν κλειστά μάτια και αυτιά στη διαχρονική ληστεία του τρένου που χάθηκαν τόσες αθώες ψυχές … Επιτέλους ο Πρωθυπουργός δεν πρέπει να απολογηθεί                 και υπεύθυνα να απαντήσει : Σε ποια κατάσταση είναι οι εγκαταστάσεις που φιλοξενούν το 1/4 της Π.Α. και πως φτάσαμε να χάνουμε πυρομαχικά που ούτως ή άλλως δεν μας περισσεύουν; Έχουμε ανάγκη από ειλικρίνεια, αμεσότητα και γνήσια αυτοκριτική .Δεν υπάρχει απολύτως ΚΑΜΙΑ δικαιολογία για αυτή την καταστροφή … Δεν υπάρχει καμμία δικαιολογια ακόμα να μην έχουν παραπεμφθεί στη Στρατιωτική δικαιοσύνη οι διοικητές απο τον ΓΕΕΘΑ  και ο Πρωθυπουργος να μην τον αποστρατεύει όταν «έχασαν»μια ολόκληρη αποθήκη πυρομαχικών !430.000 χιλιάδες στρέμματα καμένα.

Πέντε πολίτες νεκροί …Απανθρακωμένοι και αλλοι ξεσπιτωμένοι συνάνθρωποι μας…

Οι τουρίστες φεύγουν πανικόβλητοι Μια στρατιωτική αποθήκη πυρομαχικών για F16 κατεστραμμένη. Σπίτια, περιουσίες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο καμένα… Εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις καμένα ολοσχερώς. Αυτά είναι μερικά από τα «αποτελέσματα της αποτελεσματικότητας» του επιτελικού τους κράτους . Αξίζει και πρέπει μια δίκαιη τιμωρία που είναι μόνον… απομακρύνσεις και παραιτήσεις υπουργών , αρχηγών , μεγαλοσχημόνων επιτελικών και αυτοδιοικητικών καθώς και υπευθύνων υπηρεσιακών του πολιτικού προσωπικού.

Τέλος «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ας πάψει να μην ΑΚΟΥΕΙ» και οι ΧΑΡΒΑΝΤΙΑΝΟΙ ΞΕΓΑΝΩΤΟΙ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ας ξεκαβαλικευψουν το καλάμι του 41%, ας σοβαρευτούν και ας κοιτάξουν όλες τις υποδομές της χώρας πριν ξανά χτυπήσει το κακό .

Πρέπει εδώ και τώρα να γίνει επανεκτίμηση των υφιστάμενων πλαισίων όπως και αναθεωρήσεις προς το αποτελεσματικότερο σχετικά με το κομμάτι των αρμοδιοτήτων πυροπροστασίας των δήμων και των περιφερειών, με ταυτόχρονο έλεγχο της «διαδρομής» των κονδυλίων  –από την εκταμίευσή τους ως την αξιοποίηση…

Να καλύψουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ με ΠΝΠ τις μεγάλες ελλείψεις και τα κενά στην πυροσβεστική και δασική υπηρεσία, καθώς επίσης να πάρουν όλα τα ενδεδειγμένα  μέτρα πρόληψης και κατάσβεσης, πρωτίστως σε όλες τις επικίνδυνες “μεικτές ζώνες” (δασικών, οικιστικών, αγροτικών και βιομηχανικών περιοχών).

Τέλος απαιτούνται αυστηρα αποτελεσματικά μέτρα πυρασφάλειας σε κρίσιμες υποδομές όπως στρατόπεδα κ.α.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ