Συντονισμένη επικοινωνιακή επίθεση ξεπλύματος των νεοναζί φονιάδων της Ντιναμό Ζάγκρεμπ εξαπολύει η Κροατία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αθλια προπαγάνδα από τα κροατικά ΜΜΕ με fake news. Επικοινωνιακά τρικ και επαφές με υψηλά πολιτικά πρόσωπα της Ελλάδας.

Συντονισμένη επικοινωνιακή επίθεση ξεπλύματος των νεοναζί φονιάδων της Ντιναμό Ζάγκρεμπ εξαπολύει η Κροατία.

Από τον Βασίλη Γαλούπη

Η κυβέρνηση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ΜΜΕ και φυσικά η ίδια η ομάδα επιχειρούν μια οργανωμένη προσπάθεια αλλοίωσης της πραγματικότητας, ακόμα και με fake news, προκειμένου να επηρεάσουν την UEFA ώστε να μην αποκλειστεί ο σύλλογος, αλλά και να πέσουν όσο το δυνατόν στα μαλακά οι δεκάδες συλληφθέντες που έχουν εμπλοκή σε όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι Κροάτες έφτασαν σε σημείο ακόμα και να μεταδώσουν χθες την «είδηση», μέσω απεσταλμένου τους… δημοσιογράφου, ότι «η Ελληνική Αστυνομία έχει αποτυπώματα του δολοφόνου, ο οποίος φέρεται ότι είναι Ελληνας υπήκοος». Κάτι που αποτελεί καταφανέστατο ψέμα, αφού χθες το διέψευδαν όλες οι ελληνικές Αρχές σε όλους τους δημοσιογράφους. Οποιος κι αν είναι ο δολοφόνος, η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει ακόμα ταυτοποιήσει μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων ή άλλων στοιχείων από τον τόπο εγκλήματος (π.χ. καμερών) ποιος είναι ο δράστης και ποιοι ήταν μαζί του. Αυτό αναφέρει το χθεσινό αστυνομικό ρεπορτάζ.

Προπαγάνδα

Η «είδηση» ότι τα αποτυπώματα ανήκουν σε Ελληνα κι όχι σε Κροάτη είναι απλά μια ανοησία επικοινωνιακού τύπου. Αν είχε ταυτοποιηθεί οποιοδήποτε αποτύπωμα θα είχε δοθεί στη δημοσιότητα μαζί με το όνομα του φονιά. Ειδικά για την εξιχνίαση η ΕΛ.ΑΣ. καίγεται, ώστε να επιδείξει μια επιτυχία μετά το πρωτοφανές φιάσκο της που την εξέθεσε διεθνώς.

Ομως οι Κροάτες κάνουν προπαγάνδα ακόμα και πάνω στο πτώμα ενός ανθρώπου, ακριβώς επειδή οι νεοναζί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχουν ασυλία -αν όχι προστασία- μέσα στη χώρα τους. Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν αγγίζει τους μακελάρηδες της Ντιναμό και γι’ αυτό το κροατικό κράτος τούς επιτρέπει να βγαίνουν από τα σύνορα και να βανδαλίζουν άλλες χώρες, όπως έχει γίνει πολλάκις στο παρελθόν.

Το χοντρό παιχνίδι συγκάλυψης και δημιουργίας εντυπώσεων από τους Κροάτες δεν σταματά στον… δημοσιογράφο Μάρκο Σέπατ, που μετέδωσε από την Αθήνα το παραπάνω ρεπορτάζ στο Dnevnik Nove TV, επικαλούμενος «ανεπίσημες πληροφορίες», από την κοιλιά του.

Η κροατική κυβέρνηση επιχειρεί κι επαφές στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο. Ο Κροάτης πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς έσπευσε να επικοινωνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος κάνει κανονικά τα μπάνια του, σαν να μην του καίγεται καρφί, αφού δεν εξέδωσε καν συλλυπητήρια ανακοίνωση στους συγγενείς του Μιχάλη.

Ο Πλένκοβιτς καταδίκασε, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επίσημα, «τις ταραχές που προκάλεσαν οι οπαδοί, τη βία και τον χουλιγκανισμό στην Αθήνα, που οδήγησαν στην τραγική απώλεια της ζωής ενός Ελληνα οπαδού», δίχως να αναφέρει καν ότι οι υπεύθυνοι για όσα έγιναν ήταν οι κάφροι της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ακριβώς επειδή φοβάται την ισχύ και τα δολοφονικά ένστικτα των χούλιγκαν της συγκεκριμένης νεοναζιστικής φράξιας και το πολιτικό κόστος που θα έχει αν τολμήσει να πει κάτι παραπάνω.

Ακόμα και η ανακοίνωση της Δημοκρατίας της Κροατίας έκανε απλώς λόγο για «φρικτές σκηνές από την Αθήνα, όπου κάποιοι οπαδοί βλάπτουν το κροατικό ποδόσφαιρο».

Αναφέρεται, μάλιστα, ότι η πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κροατίας στην Αθήνα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές για τους κρατούμενους Κροάτες πολίτες. νάλογη ήταν και η κίνηση του δημάρχου Ζάγκρεμπ Τόμισλαβ Τομάσεβιτς, που έτρεξε να εξασφαλίσει μια κοινή δήλωση από τον Κώστα Μπακογιάννη. Ο δήμαρχος Αθηναίων, δίχως να έχει λόγο για οποιαδήποτε ανάλογη πρωτοβουλία, έβαλε την υπογραφή του σε μια δήλωση-παρωδία, που και πάλι δεν αναφέρει πουθενά την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Αφού πρώτα καταδίκασαν αυτονόητα το έγκλημα, οι δήμαρχοι αναφέρουν κάτι ψιλά για «θλιβερό επεισόδιο χουλιγκανισμού που έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές αθώων πολιτών και παιδιών» και ότι «η βία δεν έχει εθνικότητα».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, η βία έχει εθνικότητα. Και είναι η κροατική προσκόλληση στον νεοναζισμό. Τόσο χρονών είναι ο Μπακογιάννης, τόσα πόστα έχει αναλάβει, όλο και κάτι θα έχει ακούσει για τους Κροάτες εθνικιστές Ουστάσι που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς στον πόλεμο, όλο και κάτι θα έχει πάρει το αυτί του ότι οι «προστατευόμενοι» χιτλερικοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ άρχισαν τον εμφύλιο με τη Σερβία και για την εθνοκάθαρση αμέσως μετά.

Ο Μπακογιάννης δεν είχε κανέναν λόγο να σιγοντάρει την προπαγάνδα των Κροατών, που θέλουν να κρύβουν κάτω απςό το χαλί το σκοτεινό τους παρελθόν, με διάφορες δικαιολογίες και ψέματα. Αν ο δήμαρχος Ζάγκρεμπ έχει πρόβλημα με τους φονιάδες της Ντιναμό, ας μην τους επιτρέπει να βγαίνουν από την πόλη. Το ίδιο και ο… συγκλονισμένος και γεμάτος… ευαισθησίες για τα ποδοσφαιρικά ιδεώδη πρωθυπουργός της Κροατίας.

Απαράδεκτη η εξαγωγή της κροατικής μισαλλοδοξίας

Η ευθύνη για τους ουρακοτάγκους της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που ήρθαν στην Ελλάδα και, με τη συμπαράσταση της νεοναζιστικής πτέρυγας των οπαδών του Παναθηναϊκού, σκότωσαν έναν άνθρωπο και τραυμάτισαν δεκάδες βαραίνει πρώτα από όλα την κροατική κυβέρνηση.

Το να μετατίθενται οι ευθύνες στην έτσι κι αλλιώς ανύπαρκτη Ελληνική Αστυνομία και την ανίκανη κυβέρνησή μας, δεν σβήνει όσα έχουν κάνει οι Κροάτες οπαδοί σε τόσες ξένες χώρες. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται εξαγωγή της κροατικής μισαλλοδοξίας και το κροατικό κράτος να θεωρεί ότι κάνει το καθήκον του απλά προειδοποιώντας τις άλλες χώρες.

Η κροατική κυβέρνηση, ο δήμος του Ζάγκρεμπ και τα ΜΜΕ της Κροατίας νταντεύουν τους νεοναζί και με προπαγάνδα Γκέμπελς επιχειρούν να πείσουν ότι οι ευθύνες ανήκουν μόνο στην ελληνική πλευρά, λόγω της αδράνειας των Αρχών μας, ώστε να μην πέσει κι άλλη ρετσινιά στις δικές τους πλάτες. Και βέβαια για να γλιτώσει η Ντιναμό Ζάγκρεμπ και να μη σαπίσουν στις ελληνικές φυλακές όσοι δολοφόνοι συνελήφθησαν, διότι μετά η κροατική κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει τους χιλιάδες ομοϊδεάτες τους που ζητούν αθώωση εδώ και τώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ