Έχουν καταρρεύσει όλοι οι κρατικοί θεσμοί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρθρο Νίκου Νικολόπουλου

Στην Αθηνών-Κορίνθου επί επτά ώρες ακίνητοι, στη ζέστη, χωρίς νερό, χωρίς καμία ενημέρωση. 

Ζήτω το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη! 

Τα ίδια χάλια που είδαμε με την κακοκαιρία “Ελπίς” το 2022 όπου οι κυβερνητικοί μανδαρίνοι του ΜΑΞΙΜΟΥ άφηναν με κλειστό δρόμο από τα χιόνια τους οδηγούν να περνούν, το ίδιο ακριβώς επανέλαβαν …

“Κατά ριπάς”  βολές για ελλιπή οργάνωση και αναποτελεσματικότητα δέχεται το «επιτελικό κράτος Μητσοτάκη», μαζί και η πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ εξαιτίας της αδιανόητης ταλαιπωρίας που υπέστησαν οι οδηγοί της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου οι οποίοι έμειναν για ατέλειωτες ώρες εγκλωβισμένοι στο δρόμο.

A064449A FF68 4C4B A3D1 723354298B36
Ο Νίκος Νικολόπουλος

Στην αντικειμενική δυσκολία της μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου 7,2 τόνων υγροποιημένου φυσικού αερίου, ήρθε να προστεθεί και το έλλειμμα οργάνωσης με αποτέλεσμα χάος και ταλαιπωρία για εκατοντάδες οδηγούς και επιβάτες.

Με το που δόθηκε η εντολή για κλείσιμο ενώ αυτονόητα έπρεπε να στείλουν τις κατάλληλες δυνάμεις για να αρχίσει ταυτόχρονα η διαδικασία του απεγκλωβισμού των οχημάτων και της απαγόρευσης εισόδου νέων οχημάτων μαζί με τις αναγκαίες οδηγίες κλπ δυστυχώς αλλά δεν έγινε τίποτα …

Το σημαντικό ζήτημα που ανακύπτει είναι αν υπάρχουν σοβαρά σχέδια κρίσεων από τις χρυσοπληρωμένες εταιρείες εκμετάλλευσης και διαχείρισης των δρόμων !

Απεδείχθη για ακόμα μια φορά πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο έκτακτης διαφυγής!

Καμία προετοιμασία, κανένας συντονισμός και ως εκ τούτου χιλιάδες πολίτες υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία και να ζουν συνθήκες κόλασης .

Ειδικός δεν είναι ο μέσος πολίτης οδηγός, αλλά ειλικρινά κανένας δεν καταλαβαίνει, πώς εφ’ όσον είναι τελείως κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου, να μην μπορεί η Τροχαία:

(α) να εκτρέψει την κυκλοφορία μία έξοδο πριν, και

(β) να αναστρέψει τα αυτοκίνητα και να τα απεγκλωβίσει προς τα πίσω.

Παντού σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο όταν γίνονται τέτοια περιστατικά ,περνάει ειδικό όχημα και καταλαμβάνει όσες λωρίδες χρειάζεται από το αντίθετο ρεύμα δίνοντας τες με ειδική σήμανση στην κυκλοφορία.

Τι μπορεί λοιπόν να μας διαφεύγει;

Μήπως μας διαφεύγει ότι έχουν καταρρεύσει όλοι οι κρατικοί θεσμοί ;

Βέβαιο πάντως είναι πως ακόμα όταν και από τύχη γλιτώσαμε -πριν μήνες – από την κατολίσθηση βράχου 10 τόνων στη Κακιά Σκάλα δεν σήμανε συναγερμός …

ΝΑΙ,Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ «ΣΤΡΑΒΗ»

Το επιτελικό μπάχαλο Κούλη, δεν περιγράφεται το τι βρισίδι άκουσε .

Και δεν ήταν μόνον  «ζαίοι…» αφού πολλοί στα κοινωνικά δίκτυα έκαναν μαύρο χιούμορ για να εκτονωθούν σημειώνοντας: «Είναι δύσκολο να σχεδιάζεις αναστροφές … Ψυχραιμία…»,

«Υπάρχει καμιά μελέτη που να λέει ότι είναι επικίνδυνη η 8ωρη αναμονή στην Εθνική, ντάλα μεσημέρι, με θερμοκρασίες πιτσαρίας και προκαλεί προβλήματα στους εγκλωβισμένους;»

Άλλοι πάλι σκαπτικά σχολίαζαν: 

«Νέα κυβέρνηση είναι, τι να σου πρωτοκάνει;», «Τώρα ανέλαβαν αυτοί. Οι προηγούμενοι είχαν εγκλωβιστεί στα χιόνια χειμωνιάτικα 3 μέρες, το ξεχάσαμε; Γι αυτό δεν τους αλλάξαμε; …»

Και το άπαιχτο …

«Ασφαλώς το μόνον που δεν μας είπαν οι «ΚΟΥΛΗΣΤΑΣ» ήταν … πως πηγαίνεις Αθηνών-Κορίνθου και δεν έχεις μαζί σου την κατσαρόλα τα μακαρόνια με κιμά, ένα ψυγειάκι με τη φέτα σου μέσα, τη σαλατούλα σου, καμιά παγωμένη μπυρίτσα, πορτμπαγκάζ …»

Μετά το «ΦΙΑΣΚΟ Κατεχάκη» οι ΧΑΡΒΑΝΤΙΑΝΟΙ νομοθέτησαν υποχρεωτικά τις αλυσίδες και τις χιονοκουβέρτες!

Μετά το «ΦΙΑΣΚΟ Αθηνών-Κορίνθου» ας ετοιμαστούμε για φορητά ψυγεία, παγωμένα νερά, πρόστιμο σε όσους βγαίνουν Εθνική Οδό και δεν έχουν μαζί τους στο αμάξιξηρά τροφή, φωτοβολίδες και χημική τουαλέτα !

Υπάρχουν ακόμα κάποιοι ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ που λένε πόσα να κάνει κι ο Κυριάκος, μάγος να γίνει;

Μήπως στην νέα τετραετία των ΑΡΙΣΤΩΝ πρέπει να αποδεχθούμε επιτέλους ότι αυτή είναι η νέα κανονικότητα δηλαδή να μάθουμε να ζούμε σε ένα σαθρό κράτος, failed state και όποιος διαφωνήσει θα είναι «ψέκι» η κάποιος  «ζαίος» …

Ποιος θα το πίστευε ότι στη «δεύτερη φορά διακυβέρνηση Μητσοτάκη», το Δημόσιο και μια ιδιωτική εταιρία διαχείρισης αυτοκινητόδρομου, το μόνον που ξέρουν είναι να εισπράττουν διόδια και να ανακοινώνουν αυξήσεις, αλλά χωρίς να έχουν καταστρώσει σχέδιο εκκένωσης του αυτοκινητόδρομου που είναι ευθύνη τους!!!

Εκ των υστέρων, έστω παραδέχονται, πως η Ολυμπία Οδός έπρεπε να κλείσει τα διόδια Ελευσίνας και Κορίνθου προς τις δύο κατευθύνσεις και ότι η Τροχαία έπρεπε να εκτρέπει τα αυτοκίνητα όταν έμαθε το συμβάν από τους παράδρομους πριν τα διόδια!

Ακόμα όμως, δυστυχώς, δεν έκαναν αυτοκριτική  και ούτε έχουν αποδεχτεί την μεγάλη  ευθύνη του σμπαραλιασμένου  κρατικού μηχανισμού καθώς και του μεγαλοεργολάβου παραχωρησιούχου .

Οι λογής-λογής δοκιμασίες που εμφανίζονται συχνά πυκνά αναδεικνύουν τις ελλείψεις της κυβερνητικής μηχανής και της πολιτικής ηγεσίας του Μητσοτάκη-ΠΑΣΟΚ που κυβερνά πέντε χρόνια τώρα και που έχει πάψει πια να ενθουσιάζει… για τον μεταρρυθμιστικό οίστρο της!

Τέλος, είναι μέγα το πρακτικό πρόβλημα των συγκεκριμένων οχημάτων – βυτιοφόρων –  μεταφοράς υγροποιημένου αερίου, που είναι η άθλια κατάσταση τους. 

Τα περισσότερα είναι για σκραπ κυριολεκτικά και όμως κυκλοφορούν… 

Άμεσα πρέπει να ελεγχθούν από την Τροχαία όσα κυκλοφορούν  και να υφίστανται τακτικότερους εξονυχιστικούς ελέγχους από εξειδικευμένα ΚΤΕΟ και όσα είναι νεκροφόρες να αποσύρονται χωρίς ενστάσεις.

Και ένας τελευταίος προβληματισμός προς τους ΑΚΡΟΚΕΝΤΡΩΟΥΣ… όταν η κυβερνητική πολιτική σε αναγκάζει να ζεις για να δουλεύεις μόνο και μόνο για να πληρώνεις το ρεύμα, τη βενζίνη και το λάδι, τότε ας απαντήσει ο ζάπλουτος πολιτικός γόνος, αξίζει μόνον να δουλεύεις συνολικά δυο οκτάωρα και για πέντε εργοδότες αλλά να μην ζεις ;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ