Γιατί «ξανακάηκε» η Ελλάδα;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΘΡΟ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Η φωτιά κατέκαυσε ανθρώπους, σπίτια , δάση , υποδομές, ζώα καλλιέργειες, ακόμα και τα μπατζάκια του ντεμέκ Μητσοτάκη …

Κοινός ο εχθρός το «επιτελικό κράτος» της διεφθαρμένης πολιτικής και οικονομικής ΕΛΙΤ των Αθηνών .

Η Ελλάδα για άλλη μία φορά απροετοίμαστη, καίγεται και χάνεται μέσα στους καπνούς σχεδόν ανυπεράσπιστη ενώ φωτιά πήραν και τα μπατζάκια των ΧΑΡΒΑΝΤΙΑΝΩΝ του ΜΑΞΙΜΟΥ που μετά από τέσσερα χρόνια απεδείχθησαν ΑΡΙΣΤΟΙ και ικανοί να αρπάζουν για πάρτη τους τις ευκαιρίες και να σκαρφαλώνουν στην εξουσία, αλλά ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΑΝΙΚΑΝΟΙ να αντιμετωπίσουν τις πραγματικές προτεραιότητες της πατρίδας και του λαού.

Το επιτελικό κράτος έγινε το πιο σύντομοανέκδοτο! Μια ΚΟΥΡΕΛΟΥ είναι, απόφθαρμένα ξεβαμμένα πολιτικά ρετάλια! 

Το επιτελικό κράτος ξεγυμνώθηκε και φάνηκαν οι αναπηρίες του, οι αδυναμίες του! Ταεπιχειρησιακά πλάνα ήταν μόνον στα χαρτιά !

Από το 2019 μέχρι και σήμερα, όπου τα εναέρια μέσα τα οποία μισθώνονται έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί και οι δαπάνες επταπλασιαστεί, έχουμε νέο ρεκόρ αρνητικό ρεκόρ 15ετιας καμένων εκτάσεων.

A064449A FF68 4C4B A3D1 723354298B36
Ο Νίκος Νικολόπουλος

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ…

Οι ΜΑΞΙΜΟΠΑΙΔΕΣ από το 2019 μέχρι και σήμερα, όπου τα εναέρια μέσα τα οποία μισθώνονται έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί και οι δαπάνες επταπλασιαστεί, έχουμε νέο ρεκόρ αρνητικό ρεκόρ 15ετιας καμένων εκτάσεων!

Συγκεκριμένα, έδωσαν 500 εκατ. ευρώ από το 2019 για ενοικιαζόμενα εναέρια μέσα! Πόσα παντελόνιαζαν δεν μας είπαν, μα ούτε η αντιπολίτευση ζήτησε έλεγχο, με κατάθεση επερωτήσεων στη Βουλή! Γνωρίζουμε όμως στα 4 χρόνια που προηγήθηκαν όσα υποσχέθηκαν μετά το ΜΑΤΙ, έμειναν στα λόγια  και ποτέ δεν κατασκευάστηκαν: Οι δρόμοι διείσδυσης των πυροσβεστικών, οι ζώνες και η αραίωση δασών, κυρίως όσων περιβάλλουν κατοικημένες περιοχές…

Ποτέ δεν επετεύχθη ο τριπλασιασμός των πυροσβεστικών οχημάτων, αεροπλάνων και ελικοπτέρων…

Ποτέ δεν έκαναν το καθήκον τους και δεν ανταποκρίθηκαν στην αποστολή τους οι μυστικές υπηρεσίες ΕΥΠ κλπ , που αντί να κάθονται στα στρατόπεδα, όπως σωστά έλεγε ο Μητσοτάκης έπρεπε να γυρίζουν και να ελέγχουν τυχόν κακόβουλους…

Δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ η ΕΥΠ, όχι  για την παρακολούθηση ΕΛΛΗΝΩΝ , που διέταζε ως λέγεται ο Πρωθυπουργός μας , άλλα των ξένων πρακτόρων που κατακαίνε την πατρίδα μας.

 Καίνε και τα πιο καλά (υποτίθεται) φυλασσόμενα  μέρη της χώρας τα αεροδρόμια ακόμα και στον Έβρο μπορεί ο κάθε ένας να κυκλοφορεί άνετα και να βάζει φωτιές κάτω από την μύτη των σωμάτων ασφαλείας!

Κράτος φάντασμα … από μια κυβέρνηση ΜΑΛΙΣΤΑΝΘΡΩΠΩΝ που δεν είναι σε θέση να προστατέψουν ούτε τα πολεμικά αεροδρόμια και τρέχουν να  σηκώσουν τα αεροπλάνα να μην καούν, που να καίγονται οι αποθήκες πυρομαχικών, δείχνει κράτος σε απόλυτη παρακμή .

Οι αυτοφοράκηδες ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΟΙ πολιτικοί του ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ χώρα με ΑΦΜ κατάντησαν την πατρίδα.

Ο ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Τα αποτελέσματα της κυβερνητικής θητείας Μητσοτάκη πάντως, αδιάψευστα αποτυπώνονται στην μελέτη του Ευρωπαϊκού Παρατηρητήριο Δασικών Πυρκαγιών (Copernicus). 

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά για την καταστροφή, η οποία βρίσκεται εν εξελίξει σε πολλά πύρινα μέτωπα της χώρας.

Την τελευταία τριετία (2021, 2022, 2023), οι δασικές πυρκαγιές στη χώρα μας έχουν κατακάψει σχεδόν 3.000.000 στρέμματα!

Μόλις φέτος, έως και 23 Αυγούστου, οι δασικές πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί στη χώρα μας έχουν κατακάψει περισσότερα από 1.200.000 στρέμματα!

Η έκταση που έχει καεί έως την 23.08.2023 αντιστοιχεί σε περίπου 3 φορές την έκταση που κατά μέσο όρο (2006 – 2022) καίγεται ετησίως στη χώρα μας !!!

Μπορεί να είναι υπερήφανος ο Μητσοτάκης με το αποτέλεσμα που έφερε  η κυβερνητική του πολιτική όταν η «ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ»  υπερβαίνει πάνω από 3 φορές τον μέσο όρο των καμένων εκτάσεων της τελευταίας 15ετίας.

Πρέπει δηλαδή πρώτα να καεί όλη η Ελλάδα και μετά να παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός και τα γιουσουφάκια της αυλής του ;

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Σε κάθε περίπτωση είναι πασιφανές ότι η αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ιδιαίτερη τη θερινή περίοδο, είναι αναποτελεσματική και απαιτείται επανασχεδιασμός της στρατηγικής δασοπροστασίας στη χώρα μας. 

Οι καταστροφικές φωτιές σχεδόν στο σύνολο τους οφείλονται στην έλλειψη δασοπυρόσβεσης, δασοπροστασίας καθώς και κακής συντήρησης του ηλεκτρικού δικτύου ασφαλώς και στην αλλαγή του κλίματος.

Αδήριτη επίσης είναι και η ανάγκη άμεσης αναμόρφωσης του ποινικού κώδικα με νομοθέτηση βαρύτατων ποινών έως και ισόβιας κάθειρξης των εμπρηστών και επιβολής βαρύτατων οικονομικών προστίμων. 

Αποτελεσματική δε μπορεί να αποδειχθεί η πρόβλεψη σοβαρής ελάφρυνσης της ποινής, εάν ο δράστης αποκαλύψει τον ηθικό αυτουργό. 

Τα γεγονότα κραυγάζουν, αλλά το ΜΑΞΙΜΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ…

Σύμφωνα με δημόσια καταγγελία του Έλληνα Καθηγητή Γιώργου Φίλη, στη Ρόδο συνελήφθησαν 10  πράκτορες εμπρηστές!

Τούρκοι υποθέτω (1:31 του κατωτέρω βίντεο  Γιώργος Φίλης, Οργανωμένο σχέδιο Εμπρησμών. Υπάρχουν θέματα εθνικής ασφάλειας, https://www.youtube.com/watch?v=eba9h3hESxI )

Δυστυχώς όμως, όπως φαίνεται, ακόμα και αυτούς τους άφησε ελεύθερους για να μην διαταράξει, υποθέτω, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τις φιλικές του σχέσεις με τον φίλο του ψευτοσουλτάνο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ