Η γερμανική Πολεμική Αεροπορία θα αρχίζει να προστατεύει τον εναέριο χώρο της Σλοβακίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γερμανικά μαχητικά αεροσκάφη ξεκίνησαν πτήσεις για να βοηθήσουν στην προστασία του εναέριου χώρου της Σλοβακίας.

Σύμφωνα με το DPA που επικαλείται τη γερμανική  Luftwaffe, οι πτήσεις θα συνεχιστούν μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου.

Δύο μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter από την 74η Τακτική Αεροπορική Πτέρυγα στην Άνω Βαυαρία θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αναχαιτίσουν άγνωστα ή εχθρικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της Σλοβακίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε ο γερμανικός στρατός.

Επιπλέον, προγραμματίζονται εκπαιδευτικές πτήσεις πάνω από τη Σλοβακία, καθώς και προσγειώσεις.

Η Σλοβακία είναι μέρος της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και γειτονεύει την Ουκρανία, η οποία αγωνίζεται να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους.

Τον Απρίλιο του 2022, η Σλοβακία παρέδωσε στην Ουκρανία πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-300.

Σε αντάλλαγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ολλανδία ανέπτυξαν από ένα πυραυλικό σύστημα Patriot και επιχειρησιακό προσωπικό στη Σλοβακία και η Γερμανία άλλα δύο. Ωστόσο, και οι τρεις χώρες για τις δικές τους ανάγκες πήραν πίσω τις συστοιχίες Patriot.

Σημειώνεται ότι η Σλοβακία παρέδωσε τα σοβιετικά μαχητικά της, MiG-29, στην Ουκρανία τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και δεν μπορεί πλέον να υπερασπιστεί μόνη της τον εναέριο χώρο της.

Αρχικά, αυτό το έργο ανέλαβαν οι άμεσοι γείτονές της, η Πολωνία, η Τσεχία και η Ουγγαρία, τώρα ανέλαβε την προστασία του εναέριου χώρους της η Γερμανία.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ