Το μυστικό της μακροζωίας σε φρούτα και λαχανικά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η διατροφή της μακροζωίας απαρτίζεται από τρεις μερίδες λαχανικά και δύο μερίδες φρούτα τη μέρα. Προτού βιαστείτε να πείτε ότι όλοι τα ίδια λένε, πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι οι επιστήμονες του Χάρβαρντ, οι οποίοι κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, έχουν αποδείξεις!

Ο επικεφαλής της σχετικής έρευνας δρ Dong Wang, επιδημιολόγος και διατροφολόγος, και η ομάδα του έβαλαν κάτω δύο τεράστιες τράπεζες δεδομένων και 26 προηγούμενες μελέτες που αφορούν 2.000.000 ενήλικες απ’ όλο τον κόσμο και προσπάθησαν να εντοπίσουν μοτίβα που συνδέουν τη διατροφή με τη μακροζωία. Προέκυψε, λοιπόν, ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν την οδηγία και καταναλώνουν πέντε μερίδες φρούτα και λαχανικά ημερησίως ζουν πράγματι περισσότερο!

Συγκεκριμένα, σε σύγκριση με ανθρώπους που τρώνε όλες κι όλες δύο μερίδες φρούτα και λαχανικά τη μέρα, εκείνοι που κατάφερναν να τρώνε πέντε διέτρεχαν μικρότερο κίνδυνο κατά 13% να πεθάνουν πρόωρα από πάσης φύσεως νόσο. Μάλιστα, αυτή η διατροφή φαίνεται να θωρακίζει περισσότερο την υγεία της καρδιάς και των πνευμόνων, καθώς όσοι έτρωγαν πέντε μερίδες φρούτα και λαχανικά είχαν 12% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιοπάθεια και 35% χαμηλότερο κίνδυνο να πεθάνουν από νόσο του αναπνευστικού.

Οι θάνατοι από καρκίνο ήταν επίσης 10% λιγότεροι σε όσους κατανάλωναν ημερησίως πέντε μερίδες φρούτα και λαχανικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν φάνηκε να προκύπτει μεγαλύτερο όφελος για την υγεία με περισσότερες μερίδες φρούτα και λαχανικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ