Μανώλης Κοττακης: Σίδερα μασάει ο Κουταλιανός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Μανώλη Κοττακη

Η θερμοκρασία στο Βελλίδειο Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δίδει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στη διεθνή έκθεση, θυμίζει πάντοτε… Σιβηρία! Τα κλιματιστικά δουλεύουν στο «φουλ». Ο λόγος είναι απλός: είναι αντιτηλεοπτική η εικόνα ενός ηγέτη όταν γυαλίζει το μέτωπό του. Οταν ιδρώνει. Χθες, μάλιστα, η θερμοκρασία ήταν τόσο χαμηλή, ώστε ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Σμυρλής μοίρασε στους δημοσιογράφους… κουβέρτες και γάντια. Το παράδοξο είναι ότι ο πρωθυπουργός από την αρχή της συνέντευξης ήταν ιδρωμένος. Το πρόσωπό του γυάλιζε. Στο δε μέτωπό του είχαν σχηματιστεί ισχυρές αυλακιές, που συνήθως εμφανίζονται σε όλους μας όταν έχουμε νεύρα. Αγχος. Πίεση.

Η εικόνα του Κυριάκου την πρώτη ώρα της συνέντευξης, όταν ετίθεντο, με τον τρόπο που ετίθεντο, τα δυσάρεστα ερωτήματα για τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές και το άσχημο ξεκίνημα της κυβέρνησης, θύμιζε πάρα πολύ την εικόνα του προέδρου Νίξον στο πρώτο ντιμπέιτ μεταξύ υποψήφιων προέδρων των Ηνωμένων Πολιτειών το 1960, με αντίπαλο τον Κένεντι. Η εικόνα υπονόμευε το μήνυμα. Τη δεύτερη ώρα, όταν η θεματολογία άλλαξε, ήταν λες και ανέτειλε ο ήλιος. Οι αυλακιές εξαφανίστηκαν, ο ιδρώτας περιορίστηκε, ενώ ο πρωθυπουργός απαντούσε με άνεση στις ερωτήσεις και με διάπλατο χαμόγελο.

Ηταν προφανές ότι σε αυτό το διήμερο, που αποτελεί, υπό μία έννοια, την ελληνική εκδοχή του αμερικανικού εθίμου της «Ετήσιας Ομιλίας προς το Εθνος», ο πρωθυπουργός ήταν αγχωμένος μήπως κάνει το επικοινωνιακό λάθος που θα έπαιζε επί μέρες στα κανάλια και θα πλήγωνε το προφίλ του. Δεν το έκανε. Προσπάθησε να συντηρήσει την εικόνα του. Ωστόσο, έκανε άλλα. Επαναπροσδιόρισε τις συμμαχίες του με την κοινωνία μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου των εκλογών. Με άλλες κοινωνικές ομάδες προσπάθησε να διατηρήσει ισχυρή την επαφή, με άλλες κόβει απότομα τον ομφάλιο λώρο. Επιχείρησε να μιλήσει για τη Θεσσαλία, κατά τρόπο όμως εντελώς ανεπαρκή. Προσπέρασε εντυπωσιακά το μείζον ζήτημα της ακρίβειας, που ταλαιπωρεί τις τσέπες των Ελλήνων πολιτών.

Ανακοίνωσε μερικές θεσμικές παρεμβάσεις, οι οποίες χωρούν πολύ μεγάλη συζήτηση για το μεταρρυθμιστικό του θάρρος. Κωδικοποιούμε: Ο… Νίξον κύριος Μητσοτάκης μετά τις εκλογές επανέφερε κομψά στο τραπέζι τη συνταγή Πισσαρίδη: οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να «σκοτωθούν» και να συγχωνευθούν. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να ασφαλιστούν μόνες τους από τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον τουρισμό πρέπει να πληρώσουν με κόστος στην ανταγωνιστικότητά τους την αύξηση του τέλους διαμονής για να δημιουργηθεί αποθεματικό κρατικών αποζημιώσεων. Η ιδιοκτησία πρέπει να φορτωθεί, εκτός από τον ΕΝΦΙΑ, και με υποχρεωτικά ασφάλιστρα κατοικίας, για τα οποία πιέζουν τουλάχιστον τρία χρόνια γνωστοί ιδιοκτήτες ασφαλιστικών εταιριών. Ειδικώς εκείνος που ακόμα και τον χειμώνα φορά τα παπούτσια του χωρίς κάλτσες. Η ιδιοκτησία της βραχυχρόνιας μίσθωσης πρέπει να τεθεί υπό καταδίωξη με την κατηγορία του φοροφυγά.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να πληρώσουν αυξημένους συντελεστές φορολόγησης, γιατί είναι φοροφυγάδες. (Συγγνώμη, ο Κατρούγκαλος προεκλογικά τι διαφορετικό είπε και τον σταυρώσατε; Ο Οθων Ηλιόπουλος τι διαφορετικό είπε; Θα γίνει Κατρούγκαλος και ο Κωστής Χατζηδάκης;) Τα μετρητά κηρύσσονται παράνομα στις αγοραπωλησίες ακινήτων. Οι αγρότες, επίσης, πρέπει να πληρώσουν αυξημένα ασφάλιστρα, γιατί το κράτος δεν μπορεί να τους προστατεύσει από την κλιματική αλλαγή. (Το ίδιο κράτος αρνείται να χρηματοδοτήσει αντιπλημμυρικά έργα, επειδή αυτά συμβαίνουν, όπως λένε στο Μαξίμου, κάθε 1.000 χρόνια, ενώ καλεί τους αγρότες να πληρώσουν αυξημένα ασφάλιστρα για πλημμύρες που, με την ίδια λογική, θα συμβαίνουν κάθε 1.000 χρόνια!)

Κοντολογίς, η μεσαία τάξη, που αποτελεί τη ράχη της βάσης της Νέας Δημοκρατίας -αυτοί που παράγουν πλούτο, πλην τραπεζών, εργολάβων και κάποιων των οποίων την ετήσια εθελοντική εισφορά η Ν.Δ. μείωσε στη «ζούλα» από το 10% στο 5%- καλείται να καταρτίσει τον επόμενο προϋπολογισμό και να καλύψει τις ζημιές της. Και μάλιστα, εν μέσω πανηγυρισμών για την επενδυτική βαθμίδα την οποία δεν μας έδωσε η Μoody’s! Αλλά ο πρωθυπουργός λέει ότι μας την έδωσε. Εξαιρετικά. Η προσφυγή στην ιδιωτική ασφάλιση για την κάλυψη από κινδύνους δημιουργεί ένα προηγούμενο: στην επόμενη πανδημία, το κράτος δεν θα μοιράζει επιδόματα, όπως συνήθισε τον κόσμο. Στην επόμενη ενεργειακή κρίση δεν θα μοιράσει market pass, όπως επίσης τον συνήθισε. Θα τον καλέσει να… ασφαλιστεί έναντι του κορονοϊού – ό,τι ζητούν Λαγκάρντ και ΔΝΤ, που απαιτούν διακοπές επιδομάτων.

Ως αντιστάθμισμα αυτής της νέας πολιτικής του «πολυδύναμου εκσυγχρονισμού», η οποία στοχοποιεί τη ραχοκοκαλιά της εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, για να συντηρήσει τις δυνάμεις της παράταξης προς τις ευρωεκλογές, εκπλήρωσε εν τινι μέτρω τις υποσχέσεις του απέναντι στους συνταξιούχους και τους δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι είναι το μισό του 41%, φρεσκάρισε το 150άρι για τους νέους και ανακοίνωσε το πράγματι εξαιρετικά ενδιαφέρον μέτρο για το ξεπάγωμα των τριετιών. Το οποίο, αν δεν είχε ανακοινώσει, αυτή η ΔΕΘ επικοινωνιακά θα είχε πάει άπατη.

Με μια διαφορά: στην πράξη θα δούμε πώς θα εφαρμοστεί αυτό το σύστημα των τριετιών. Καθώς οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αλλά και η αγορά γενικά διαμαρτύρονται ότι η εξαγγελία αυτή θα έπρεπε να συνοδευτεί από την μείωση έστω των ασφαλιστικών εισφορών. Μειώθηκαν, ενώ αυτό είναι υπεσχημένο; Βεβαίως δεν μειώθηκαν. Στην πραγματικότητα, λοιπόν, ο κύριος Νίξον… Μητσοτάκης αποφάσισε στην αρχή της τετραετίας με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Και, μολονότι φιλελεύθερος, στην πραγματικότητα επενδύει πολιτικά, με εξαίρεση τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, στα λιγότερο παραγωγικά τμήματα της κοινωνίας μας. Αντικειμενικά. Σε όσους έχουν αποσυρθεί από την αγορά εργασίας και σε όσους δεν αξιολογούνται.

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλία, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: ο πρωθυπουργός απέφυγε όπως ο διάβολος το λιβάνι να μιλήσει για τα βαμβάκια, για τα καλαμπόκια, για τα καπνά, για τη βιομηχανική ντομάτα, για τη ρίγανη, για τις κυψέλες μελισσών, για τα τυροκομεία, για τα πτηνοτροφία, για την κτηνοτροφία, για ό,τι καταστράφηκε ολοσχερώς. Αυτός είναι ο κάμπος, όμως. Τα σπαρτά του. Οχι μόνο τα νερά του. Καλός και άγιος ο οργανισμός διαχείρισης υδάτων που ανακοίνωσε, και ως φορέας υλοποίησης έργων, αρκεί να μη μετεξελιχθεί σαν τον οργανισμό για την αποξήρανση της Κωπαΐδας, που λειτουργούσε για χρόνια πολλά και μετά την αποξήρανσή της ως μηχανισμός διορισμών ημετέρων. Ο κάμπος είναι οι άνθρωποι -συμπόνοια ζήτησε από τους πολιτικούς μια υπεραιωνόβια γιαγιά από το χωριό Πηνειάδα, χθες το πρωί στο Open TV- και η γη του. Και η γη αυτή χρεοκόπησε. Χωρίς η κυβέρνηση να δίνει απαντήσεις στο τι θα γίνει με αυτή τη γη.

Στο σκέλος «ακρίβεια», ο πρωθυπουργός επέμενε ότι είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Πράγματι. Αλλά η Ελλάδα είναι στην κορυφή αυτού του παγκόσμιου φαινόμενου. Καθώς οι ανατιμήσεις που γίνονται στην αγορά της έχουν ως αποτέλεσμα οι Ελληνες καταναλωτές να χρηματοδοτούν από το υστέρημά τους τη συγκράτηση των τιμών των πολυεθνικών σε άλλες χώρες, είτε στα σουπερμάρκετ είτε στην κινητή τηλεφωνία ή αλλού. Και, όταν αυτό δεν συμβαίνει, το κράτος, ως συνεταίρος με τον ιδιωτικό τομέα, ληστεύει τον πολίτη. Αγοράζεις 50 ευρώ βενζίνη στο βενζινάδικο και στην απόδειξη βλέπεις ότι τα 23 ευρώ τα πληρώνεις για βενζίνη και τα 27 μευρώ για φόρους στο κράτος. Περνάς τα διόδια και διαπιστώνεις ότι τα έργα τα αυτοχρηματοδοτούμενα από την Ευρώπη τα πληρώνεις εσύ, με νέα αναθεώρηση των τιμών. Να μην πούμε τίποτα για τις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος από τους παρόχους, στις οποίες θα ακολουθήσει κάποια στιγμή, μετά βεβαιότητος, και η ΔΕΗ, για τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και τα λοιπά. Για όλα αυτά η κυβέρνηση, πέρα από τη διακήρυξη ότι «θα συγκρουστούμε», με την προσθήκη «δεν είναι βέβαιο ότι θα κερδίσουμε», δεν είχε τίποτε άλλο να μας πει.

Τέλος, υπάρχουν και τα θεσμικά θέματα. Ο πρωθυπουργός, αφού από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης μίλησε για «μεταρρυθμιστές της φακής», ανακοίνωσε τη θεσμοθέτηση του γάμου των ομοφυλοφίλων χωρίς να προσδιορίσει τον χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου – αυτός ο θαρραλέος μεταρρυθμιστής. Και το έκανε γιατί δεν πρόκειται να το καταθέσει πριν από τις ευρωεκλογές. Τόσο πολύ πιστεύει στη μεταρρύθμισή του, ώστε θέλει να αποφύγει να τη θέσει υπό την κρίση των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός επίσης επιβεβαίωσε πλήρως ρεπορτάζ της εφημερίδας μας ότι με τροπολογία θα καταργηθεί η χρηματοδότηση του κόμματος «Σπαρτιάτες» και ότι θα διατηρηθεί ο σταυρός προτίμησης στις ευρωεκλογές (προσθέτουμε: σε ευρείες περιφέρειες, όχι σε μία ενιαία εθνική, ενώ θα θεσμοθετηθεί και πλαφόν δύο θητειών για τους ευρωβουλευτές, προκειμένου να γίνουν εκκαθαρίσεις στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας). Ανακοίνωσε επίσης, σωστά, ότι θα επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους 2.500 αστυνομικοί που υπηρετούσαν στην ασφάλεια υψηλών προσώπων (τότε, γιατί αντικατέστησε την άνοιξη τον αρχηγό της Αστυνομίας, ο οποίος κατήγγειλε αυτά τα φαινόμενα και αντιστάθηκε στην υλοποίησή τους;).

Ειρωνεύτηκε επίσης τους πολίτες που πήγαν να προμηθευτούν αστυνομικές ταυτότητες. Αλλά δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει γιατί θα μπει ο ΑΜΚΑ στις αστυνομικές ταυτότητες, ενώ οι Αμερικανοί, που μας ζητούν την αλλαγή τους, δεν έχουν το social service στις δικές τους αστυνομικές ταυτότητες; Παρέλκει βεβαίως να επισημάνουμε ότι απέφυγε για μια ακόμη φορά ο Κ. Μητσοτάκης να προσδιορίσει τα άρθρα του Συντάγματος που θα αναθεωρήσει, ενώ κατηγορεί άλλους ότι είναι «μεταρρυθμιστές της φακής». Αυτός που είναι ο Κουταλιανός και μασάει σίδερα από εδώ και εμπρός γιατί δεν τολμά να μας πει τι θα αλλάξει στο Σύνταγμα; Και εδώ οι ευρωεκλογές είναι η αιτία.

Τέλος, ο πρωθυπουργός έκανε δύο διαψεύσεις, οι οποίες δεν έχουν καμία σημασία: διέψευσε ότι θα κάνει ανασχηματισμό και εξέπεμψε μάλιστα ισχυρό εκνευρισμό όταν του έθεσε με ένταση το ζήτημα φιλική μέχρι προχθές σε αυτόν εφημερίδα. Θα γίνει ανασχηματισμός, το πιθανότερο μετά τις περιφερειακές εκλογές. Διέψευσε επίσης κάτι που γράψαμε εμείς και μόνο εμείς, ότι τον ενδιαφέρει ευρωπαϊκή θέση, και συγκεκριμένα η θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Και το έκανε αυτό χρησιμοποιώντας ένα τραγούδι του Βορειοελλαδίτη λαϊκού βάρδου Βασίλη Καρρά, το οποίο φέρει τον τίτλο «Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω».

Η διάψευση… απορρίπτεται ως ανειλικρινής για έναν απλό λόγο: ουδέποτε στη ζωή του ο πρωθυπουργός έχει ακούσει Καρρά, ουδέποτε στη ζωή του πήγε στο Avantage του Γκόγκου στη Θεσσαλονίκη για να τον παρακολουθήσει (μέχρι… Πορτοκάλογλου φτάνει) και, βεβαίως, είναι σίγουρο ότι δεν γνώριζε καν μέχρι προχθές αυτό το τραγούδι. Κάποιος τού το είπε. Πρόκειται, λοιπόν, για διάψευση για τα μάτια του κόσμου. Κι εσείς το ξέρετε, κύριε πρόεδρε, κι εμείς το ξέρουμε. Αν σας βγει το σχέδιο, άλλο θέμα. Ψάχνεστε, όμως. Εν πάση περιπτώσει, δεν θα μπορούσατε να πείτε και κάτι διαφορετικό. Αυτό ας το αναγνωρίσουμε, κύριε Νίξον. ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Σε ποιους άξονες κινείται η έρευνα της Πυροσβεστικής για τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο της βιομηχανίας μπισκότων Βιολαντα

Η έρευνα των αξιωματικών της Πυροσβεστικής για τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο της βιομηχανίας μπισκότων φαίνεται πως κινείται σε δύο άξονες Από την πρώτη στιγμή...

«Η Βλακεία και Ανοησία στις Πολιτικές Ηγεσίες» ως ιστορικό (διαχρονικό) φαινόμενο (Κόσμος, Ευρώπη, Ελλάδα) – Μια σε βάθος σκιαγραφία ενός θέματος «ταμπού» στον δημόσιο διάλογο – Πώς προσεγγίζει...

 Δύο Διάλογοι με τη Τεχνητή Νοημοσύνη πάνω σε ένα «προκλητικό θέμα». Βασίλης Δημ. Χασιώτης Όπως πάντα, αφήνω τη ΤΝ να αναπτύσσει τα ερωτήματα που κάθε φορά θέτω,...

Γιώργος Βενετσάνος: Επικίνδυνη στροφή στο Αιγαίο

Σύμφωνα με πλήθος τουρκικών Μέσων Ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Milliyet και Hurriyet, η Άγκυρα προχώρησε στην έκδοση μιας Navtex μακράς διαρκείας στο Αιγαίο Γράφει ο Γιώργος...

Η Βουλγαρία απελευθέρωσε ήδη περίπου 200 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού από τον Άρδα Ποταμό προς την βόρεια Π.Ε. Έβρου μέσω του Φράγματος Ivaylovgrad

«Η Βουλγαρία απελευθέρωσε ήδη περίπου 200 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού από τον “Άρδα Ποταμό”  προς την βόρεια “Π.Ε. Έβρου” μέσω του “Φράγματος Ivaylovgrad” (01/092025-25/01/2026) “εν όψει” της νέας αρδευτικής περιόδου,(462,40 mm βροχής)».Κατά την διάρκεια του «υδρολογικού έτους 2025-2026» («01/09/2025 – 25/01/2026»), με περορισμένη λειψυδρία και σχετικά όχι περιορισμένες βροχοπτώσεις, (συνολική αθροιστική βροχόπτωση...

Γιώργος Βενετσάνος: Προ των πυλών το τέλος των Ελλήνων

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της ΕΛΣΤΑΤ, οι γεννήσεις το 2024 ανήλθαν σε 68.467, σημειώνοντας περαιτέρω πτώση 4,2% σε σχέση με το 2023 Γράφει ο...

Προκόπιος Παυλόπουλος: Ο Ιωάννης Καποδίστριας ως ιδρυτής του Νεότερου Ελληνικού Κράτους

Προκόπιος Παυλόπουλος: Ο Ιωάννης Καποδίστριας ως ιδρυτής του Νεότερου Ελληνικού ΚράτουςΑίγινα, 24.1.2026Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Τιμής και Μνήμης για τον Πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, την οποία διοργάνωσε...

Η υπόθεση της δασκάλας που φίμωσε με χαρτοταινία το στόμα μαθητή

Την επικαιρότητα την απασχόλησε μία δασκάλα που απάνθρωπα φίμωσε με χαρτοταινία το στόμα ενός μαθητή της (όχι όλων.Ενός) και επί πλέον του έδεσε με ταινία...

Η καταιγίδα που καταγράφηκε τις πρωινές ώρες όπως αποτυπώθηκε από τα δορυφορικά προϊόντα nowcasting του EUMETSAT

Σε ανάρτηση του Θοδωρη Κολυδά διαβάζουμε: Η καταιγίδα που καταγράφηκε τις πρωινές ώρες της 26ης Ιανουαρίου 2026, όπως αποτυπώθηκε από τα δορυφορικά προϊόντα nowcasting του...

Αναπόδραστες παράπλευρες Απώλειες

Δυστυχώς η υπόθεση Μαδούρο /Βενεζουέλας, δεν θα περιοριστεί μόνον εκεί Κώστα Δημ Χρονόπουλου * Θα υπάρξουν και οδυνηρές επιπτώσεις και για άλλες χώρες  τόσο της Λατινικής...

Δυστυχώς δυστυχέστατα δεν θα βάλουμε ποτέ μυαλό – Ποτέ!

Μεταδίδεται από τα Τρίκαλα θάνατος τριών εργατριών (για όσους γνωρίζουν τι σημαίνει εργάτης) και «άγνοια» ύπαρξης μίας ακόμη τέταρτης εργάτριας. Και αυτά σαν πρώτες ειδήσεις....

Προκόπιος Παυλόπουλος: Μνήμες και διδάγματα από το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη, 25.1.2026 Σε ομιλία του στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος που οργάνωσε...

Έκτακτη ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά για τις καιρικές συνθήκες στην Αττική

𝝚𝝢𝝜𝝡𝝚𝝦𝝮𝝨𝝜 𝝘𝝞𝝖 𝝩𝝞𝝨 𝝟𝝖𝝞𝝦𝝞𝝟𝝚𝝨 𝝨𝝪𝝢𝝝𝝜𝝟𝝚𝝨 𝝨𝝩𝝜𝝢 𝝖𝝩𝝩𝝞𝝟𝝜 Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), για αύριο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες σε περιοχές της...

Ο πρώην Υπουργός Νίκος Σηφουνάκης σε μια εξαιρετική συνέντευξη

Στην τηλεόραση του Αχελώου και στην εκπομπή Ανοιχτές Σελίδες με τον Αχιλλέα Παπαδιονυσίου προσκεκλημένος ο πρώην Υπουργός Νίκος Σηφουνάκης Ο κ Σηφουνάκης μιλάει -Για την...

Η συμφωνία Mercosur δεν αφορά απλώς το εμπόριο, αλλά αγγίζει τον πυρήνα της ίδιας της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής της Ευρώπης

Μεγάλη και απολύτως δικαιολογημένη η συζήτηση που έχει ανοίξει για την περιβόητη συμφωνία Mercosur με αφορμή τόσο την πρόσφατη υπογραφή της όσο και την...

Μαρία Καρυστιανού

ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ Μαρία Καρυστιανού Του Μπάμπη Καλλιντέρη​Ακούμε καθημερινά, τον τελευταίο καιρό σχεδόν από όλους, το όνομα Μαρία Καρυστιανού. Το λένε οι πολιτικοί και σχεδόν όλοι οι...

Επικήδειος Γιώργου Βασιλείου και το ευδιάκριτο αποτύπωμά του – διά «Φόρεϊν Όφις»

 «Ουαί υμίν, Γραμματείς και Φαρισαίοι, υποκριταί»Της Φανούλας Αργυρου από το simerini.sigmalive.com Στις 16.1.2026 δημοσιεύθηκε το άρθρο «Ο Γιώργος Βασιλείου πέθανε. Η εξιδανίκευση όμως δεν είναι...

1.000.000 προβολές προσεγγίζει το βίντεο που έφτιαξε το Solomon με το χαστούκι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης σχετικά με τον εμβολιασμό των...

1.000.000 προβολές προσεγγίζει το βίντεο που έφτιαξε το Solomon με το χαστούκι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης σχετικά με τον εμβολιασμό των...

Τεμπη: Αν αυτά που ακούστηκαν στο δικαστήριο δεν είναι παρεμπόδιση του έργου έρευνας, προς εξιχνίαση διαπραχθέντων μαζικών εγκλημάτων τι άλλο μπορεί να είναι;

Τελικά μετά από τόσες και τόσες αναβολές επί τέλους ξεκίνησε στο δικαστήριο της Λάρισας η ακροαματική διαδικασία για κάποια βίντεο των Τεμπών που θα έδιναν...

Θρηνούν στα κανάλια για τα ρέματα της Αττικής που πόσα πολλά ήσαν, και σήμερα δεν υπάρχουν λες και φταίνε τα ρέματα που, σαν...

Έχει πλέον στα όλα, κρατικά κυρίως, δελτία αρχίσει να παίρνει διαστάσεις ανέκδοτου ο άπλετος χρόνος που, αντί ειδήσεων,   διαθέτουν δείχνοντας τις «κοτρώνες» που κύλισαν...

Η “αφύπνιση” της Ευρώπης

  Παρακολουθώ κάποια σχόλια ή και απόψεις που "διαπιστώνουν" την "αφύπνιση" των Ευρωπαίων ηγετών διότι, λένε, "αντέδρασαν αποφασιστικά" Βασίλης Δημ. Χασιώτης ή και "δυναμικά" στις πιέσεις...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ