Ανακοίνωση – βόμβα των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στην Ουάσινγκτον για τις στρατιωτικές κινήσεις του Ερντογάν στην Συρία, καθώς χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα επικίνδυνες για την ασφάλεια των ΗΠΑ και απειλούν τον πόλεμο κατά του ISIS.

Σε δημοσίευμα με τίτλο «Οι ΗΠΑ αξιολογούν τις ενέργειες της Τουρκίας στην Συρία ως μέγιστη απειλή της εθνικής ασφάλειας και της περιφερειακής σταθερότητας» το MedyaNews αναφέρεται εκτενώς στις επιθέσεις που διεξάγει η Άγκυρα στα βορειοανατολικά της χώρας.

US labels Turkey’s actions in Syria as major threat to national security, regional stability

Ο Λευκός Οίκος επεκτείνει την εθνική επείγουσα κατάσταση αναφορικά με την Συρία, κατονομάζοντας σαφώς την τουρκική στρατιωτική επίθεση στα βορειοανατολικά της χώρας ως εξέχουσα απειλή στην εθνική ασφάλεια και τον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους. Η επεἰγουσα κατἀσταση κηρύχθηκε το 2019 και θα συνεχιστεί για ένα ακόμη έτος.

white

H κίνηση αυτή των ΗΠΑ ακολουθεί ένα κρεσέντο διεθνούς και εγχώριας οργής. Τόσο στην Τουρκία όσο και στην Αυτόνομη Διοίκηση Βορείου και Ανατολικής Συρίας (AANES) υπήρξαν εκτεταμένες διαμαρτυρίες και εκκλήσεις για επέμβαση. Διάφοροι διεθνείς οργανώσεις και οργανισμοί ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν ζητήσει μετ’ επιτάσεως να σταματήσει η στρατιωτική επίθεση, προβάλλοντας την ασφάλεια των πολιτών και την σταθερότητα στην περιοχή.

Σύμφωνα με την επισήμανση, η τουρκική στρατιωτική δράση “υπονομεύει την εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους της Συρίας και του Ιράκ (ISIS), θέτει σε κίνδυνο πολίτες και περαιτέρω απειλεί την ειρήνη, την ασφάλεια και την σταθερότητα τηες περιοχής.” Αυτό αποτελεί σημαντική στροφή, καθώς η αμερικανική ηγεσία εμπλέκει ευθέως την Τουρκία για συμμετοχή στην περιφερειακή αστάθεια και διατήρηση του ISIS.

H επέκταση της εθνικής επείγουσας κατάστασης θα δημοσιευθεί στο Ομοσπονδιακό Μητρώο και θα παραδοθεί στο Κονγκρέσο με την επισήμανση ότι η αμερικανική ηγεσία αυξάνει την ανησυχία της για τον ρόλο της Τουρκίας στο ασταθές συριακό περιβάλλον και στην ευρύτερη ανάμειξή της στην περιφερειακή και διεθνή σταθερότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ