Η τραπεζική «κλοπή»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Βασίλη Βιλιάρδου

Εάν υποθέσουμε πως 4.000.000 Έλληνες έκαναν ένα έμβασμα on line το μήνα, οι τράπεζες θα εισέπρατταν προμήθειες ύψους 92,40 € ετήσια από τον καθένα – άρα συνολικά περίπου 370.000.000 € το χρόνο.

Καθόλου ευκαταφρόνητα έσοδα – πόσο μάλλον όταν δεν έχουν έξοδα, αφού οι πελάτες κάνουν τα εμβάσματα μόνοι τους ηλεκτρονικά.

Στην Αυστρία θα εισέπρατταν 18.240.000 – ενώ στη Μ. Βρετανία, στο Βέλγιο, στη Γερμανία, στην Ολλανδία κλπ., οι τράπεζες δεν εισπράττουν τίποτα για εμβάσματα εντός ΕΕ!

Στη Μ. Βρετανία στο παρελθόν είχαν υποβληθεί αγωγές εναντίον των τραπεζών για αυτές τις μεθοδεύσεις – ενώ οι Έλληνες τις αποδέχονται αδιαμαρτύρητα, παρά το ότι έχουν διασώσει τις τράπεζες τόσες φορές.

Όσον αφορά την κυβέρνηση, η ανοχή της στη ληστεία είναι εγκληματική – εύλογη βέβαια, αφού η ΝΔ οφείλει στις τράπεζες πάνω από 400.000.000 €, όπως άλλωστε και το ΠΑΣΟΚ.

Αυτές οι τραπεζικές ληστείες, εάν όχι «απατες» και «κλοπές», όπως επίσης από τους τόκους καταθέσεων και χορηγήσεων, από τα POS κλπ. πρέπει να σταματήσουν αμέσως – αφού καταστρέφουν σταδιακά τους Έλληνες και την οικονομία μας που είναι αδύνατον έτσι να ανταγωνιστούν τις άλλες χώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ