Τουρκία: Ο Ερντογάν συζήτησε τη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς με τον Πάπα Φραγκίσκο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε τηλεφωνικά με τον Πάπα Φραγκίσκο, τον Πνευματικό Ηγέτη των Καθολικών Χριστιανών και Πρόεδρο του Βατικανού.

Κατά την επικοινωνία συζητήθηκαν οι επιθέσεις του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης και οι ολοένα και πιο σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή, όπως σημειώνει η κυβερνητική trthaber.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας, ο Ερντογάν ανέφερε στη συνομιλία του ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, που δεν έχουν θέση σε κανένα ιερό κείμενο, έχουν φτάσει σε επίπεδο σφαγής, ότι είναι ντροπή για την ανθρωπότητα που η διεθνής κοινότητα αγνοεί αυτό που συμβαίνει και ότι όλα τα κράτη πρέπει να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια σε αυτήν την ανθρώπινη τραγωδία.

«Η ειρήνη είναι δυνατή με ανεξάρτητη Παλαιστίνη»

Ο πρόεδρος Ερντογάν σημείωσε ότι η διαρκής ειρήνη στην περιοχή, η οποία φιλοξενεί τους ιερούς τόπους τριών μονοθεϊστικών θρησκειών, θα είναι δυνατή μόνο με την ίδρυση ενός ανεξάρτητου, κυρίαρχου και γεωγραφικά ενοποιημένου κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα παραδώσει ανθρωπιστική και ιατρική βοήθεια στη Γάζα, τονίζοντας ότι κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για να διασφαλίσει την απρόσκοπτη παράδοση βοήθειας σε αθώους πολίτες και ότι όλοι πρέπει να υποστηρίξουν ενεργά αυτές τις προσπάθειες, καταλήγει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ