6 τροφές που «καθαρίζουν» το παχύ έντερο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το παχύ έντερο είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος και για την αποβολή των βλαβερών στοιχείων από το σώμα σας. Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε ορισμένες τροφές που “καθαρίζουν” το παχύ έντερο με φυσικό τρόπο.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι τοξίνες είναι ουσίες που προκαλούν ασθένειες, για το λόγο αυτό το σώμα σας πρέπει να τις αποβάλλει συνεχώς. Ωστόσο θα πρέπει να θυμάστε ότι υπάρχουν πολλές αιτίες συσσώρευσης τοξινών, όπως η έλλειψη άσκησης, η κακή διατροφή και η μειωμένη κατανάλωση νερού.

Προσπαθήστε να διατηρείτε το σώμα σας απαλλαγμένο από ζάχαρη, λίπη, οινόπνευμα και καφεΐνη. Από την άλλη πλευρά, αυξήστε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, καθώς περιέχουν θαυμάσιες αντιοξειδωτικές και διουρητικές ουσίες.

fb post %CF%80%CE%B1%CF%87%CF%85%CC%81 %CE%B5%CC%81%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF

Δημητριακά ολικής άλεσης: Βάλτε στη διατροφή σας δημητριακά ολικής άλεσης όπως κινόα, πλιγούρι, καστανό ρύζι, σιτάρι ολικής άλεσης, κριθάρι και βρώμη. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες βοηθούν τα κόπρανα να μαλακώσουν, ομαλοποιούν τις κινήσεις του εντέρου και προλαμβάνουν την εμφάνιση αιμορροΐδων.

Μύρτιλα φράουλες και μήλα: Τα φρούτα αυτά είναι πλούσια σε πηκτίνη, ένα σημαντικό συστατικό για την υγεία και τη ρύθμιση του εντέρου. Πρόκειται για ένα τύπο υδατοδιαλυτής φυτικής ίνας, που  απορροφά τα σάκχαρα και τα λίπη που φτάνουν στο έντερο βελτιώνοντας κι ρυθμίζοντας έτσι  τη λειτουργία του.

Σταφίδες: Αντί για δαμάσκηνα, προτιμάτε τις σταφίδες, που είναι πλούσιες σε μαγνήσιο και φυτικές ίνες, ενώ έχουν φυσική γλυκιά γεύση. Επιπλέον, δεν περιέχουν σορβιτόλη (όπως τα δαμάσκηνα), η οποία προκαλεί φούσκωμα. Τα σύκα αποτελούν επίσης εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν φυσικές καθαρτικές λύσεις.

Γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση: Τόσο το παραδοσιακό γιαούρτι (με πέτσα) όσο και το κεφίρ περιέχουν προβιοτικά, δηλαδή ‘’καλούς’’ μικροοργανισμούς που εξισορροπούν τη μικροβιακή χλωρίδα και αποτελούν πολύτιμο βοήθημα στην αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας του εντέρου.

Σπόροι τσία και λιναρόσπορος: Προσθέστε σπόρους τσία και λιναρόσπορο στο γιαούρτι ή τις σαλάτες και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα. Είναι πολύ πλούσιοι σε φυτικές ίνες, αλλά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία μειώνουν τα επίπεδα της φλεγμονής.

Καφές: Διεγείρει την εγκεφαλική λειτουργία, αλλά και τη λειτουργία του εντέρου. Μην το παρακάνετε όμως, καθώς η υπερβολική πρόσληψη καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα.

Πληροφορίες αντλήθηκαν από το διαδίκτυο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ